
بسیاری از والدین از تاب برای آرام کردن یا سرگرم کردن کودک خود استفاده می کنند، اما آیا استفاده طولانی مدت از تاب نوزاد بی خطر است؟ فرزندم را در تاب کودک بگذارم یا نگذارم؟ این ها سوالاتی هستند که ذهن بسیاری از والدین را درگیر می کند.
طبق توصیه متخصصان، زمان مناسب برای در تاب ماندن یک نوزاد باید بین 30 تا 60 دقیقه در یک نوبت باشد. آکادمی کودکان آمریکا (AAP) توصیه می کند که استفاده از تاب نوزاد را محدود کنید تا از فشار زیاد بر ستون فقرات در حال رشد نوزاد و همچنین از خطر خفگی وضعیتی جلوگیری شود.
اگرچه تاب می تواند در ماه های اول زندگی نوزاد به شما کمک زیادی کند، اما نباید به آن وابسته شوید، زیرا نوزادتان به تماس بدنی با شما و زمان خوابیدن روی شکم (تامی تایم) نیاز دارد تا عضلات لازم برای خزیدن و ایستادن را تقویت کند.
چرا نباید نوزاد را زیاد در تاب نگه داشت؟
- وابستگی زیاد به تاب نوزاد می تواند باعث کاهش فرصت های تعامل والدین با نوزاد شود.
- حرکت و فعالیت روی سطح صاف به رشد مهارت های حرکتی نوزاد کمک می کند.
- استفاده بیش از حد از تاب ممکن است باعث مشکلات اسکلتی و تأخیر در رشد حرکتی شود.
آیا نوزاد می تواند در تاب بخوابد؟
طبق توصیه ی آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، نوزادان نباید در تاب بخوابند. برخلاف گهواره یا تخت خواب، تاب برای خواب طراحی نشده است. نوزادان عضلات کافی و قدرتمند برای نگه داشتن سر خود را ندارند، و خوابیدن در حالت نیمه نشسته (مانند خوابیدن در تاب، خوابیدن در صندلی ماشین یا نی نی لای لای) می تواند باعث خفگی آن ها شود.
اما از آنجا که حرکت ریتمیک و آرامش بخش تاب ممکن است نوزاد را به خواب ببرد، اگر نوزاد در تاب خوابید، باید فورا او را به یک سطح خواب ایمن و صاف، مانند تخت خواب، گهواره یا تشک خواب منتقل کنید و همیشه او را به پشت بخوابانید.
نکات ایمنی در استفاده درست از تاب نوزاد
طبق گزارش های رسمی، بین سال های 2009 تا 2012 بیش از 350 حادثه مرتبط با تاب کودک در آمریکا ثبت شده است، که شامل 2 مورد مرگ نوزاد و 24 مورد جراحت جدی بوده است. این حوادث معمولا زمانی اتفاق می افتند که نوزاد از تاب سقوط می کند یا به جلو خم می شود و دچار مشکل تنفسی می شود.
برای کاهش خطرات استفاده از تاب نوزاد، نکات زیر را رعایت کنید:
- همیشه نوزاد را در تاب، تحت نظر داشته باشید.
- از تاب هایی که دارای استاندارد ایمنی هستند، استفاده کنید.
- کمربند ایمنی تاب را ببندید و نوزاد را در موقعیت مناسب قرار دهید.
- زمان استفاده از تاب را محدود کنید (حداکثر یک ساعت در روز).
- اگر نوزاد در تاب خوابید، سریع او را به سطح خواب ایمن و صاف منتقل کنید.
نکات ایمنی مهم در استفاده درست از تاب نوزاد
اگرچه تاب های نوزاد امروزی نسبت به مدل های قدیمی ایمن تر هستند، اما همچنان رعایت نکات ایمنی ضروری است. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چگونه از تاب کودک به درستی استفاده کنیم؟ در ادامه، مهم ترین توصیه های ایمنی ذکر شده است که با مطالعه آن، شما می توانید با خیالی آسوده برای نوزادان دلبند خود از تاب استفاده کنید.
- هرگز نوزاد را بدون نظارت در تاب رها نکنید: حتی اگر مشغول انجام کار دیگری هستید، باید همیشه بتوانید نوزاد را ببینید و صدای او را بشنوید.
- دفترچه راهنمای تاب را با دقت بخوانید: هر مدل تاب ممکن است نکات ایمنی و محدودیت های خاص خود را داشته باشد. حتما تمام توصیه های شرکت سازنده را رعایت کنید.
- نوزادان زیر 4 ماه را در حالت خوابیده در تاب قرار دهید: نوزادانی که کمتر از 4 ماه سن دارند، هنوز کنترل کافی روی سر و گردن خود ندارند. بنابراین، تاب نوزاد را در بیشترین حالت خوابیده تنظیم کنید تا از خم شدن سر و مشکلات تنفسی جلوگیری شود.
- از استحکام تاب مطمئن شوید: تاب نباید به راحتی کج شود یا تا شود.اسباب بازی های متصل به تاب نباید به راحتی جدا شوند، زیرا ممکن است خطر بلعیدن یا خفگی ایجاد کنند.
- وزن نوزاد را بررسی کنید: تاب های نوزاد دارای حداکثر وزن مجاز هستند که معمولا روی برچسب محصول یا دفترچه راهنما ذکر شده است. اطمینان حاصل کنید که وزن نوزاد کمتر از حد مجاز توصیه شده باشد.
- تابی را انتخاب کنید که دارای کمربند ایمنی پنج نقطه ای باشد: مدل هایی که کمربند پنج نقطه ای دارند، ایمن تر هستند و بهتر از مدل های معمولی از نوزاد محافظت می کنند.
- زمان استفاده از تاب نوزاد را محدود کنید.
-
- استفاده از تاب در بازه های ۱۵ دقیقه ای مناسب است.
- نگه داشتن نوزاد برای مدت طولانی در تاب می تواند مانع از رشد مهارت های حرکتی او شود.
- نوزاد نیاز دارد که روی زمین حرکت کند و ماهیچه های خود را تقویت کند.
سخنی از نی نی تینی
استفاده از تاب نوزاد در صورتی که به درستی انجام شود، می تواند راهی عالی برای آرام کردن کودک باشد. اما همیشه نکات ایمنی را رعایت کنید، مدت زمان استفاده از آن را محدود کنید و مطمئن شوید که نوزاد در پوزیشن مناسبی روی آن قرار دارد.
شما چه نکات ایمنی دیگری را رعایت می کنید؟ آیا تجربه ای در این زمینه دارید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید!