بغل کردن و نوازش کودکان
نویسنده: آخرین به روز رسانی : 1403/12/12بدون دیدگاه on بغل کردن و نوازش کودکانزمان مطالعه : 4 دقیقه

آیا طبیعی است که کودک شما دوست ندارد در آغوش گرفته شده یا نوازش شود؟

بیشتر نوزادان از تماس فیزیکی گرم و صمیمانه با والدین خود لذت می برند. در واقع، ما معمولا با بغل کردن و نوازش کودکان و همچنین تکان دادن آرام می توانیم به آنها آرامش بدهیم.

اما در مقابل، برخی نوزادان نه تنها از این کارها آرام نمی شوند، بلکه ممکن است کاملا ناراحت شوند. به همین دلیل، بغل کردن و نوازش کودکان یا قنداق کردن آنها نه تنها آرامش بخش نیست، بلکه باعث بی قراری بیشتر می شود. هرچه بیشتر تلاش کنیم آن ها را در آغوش بگیریم، بیشتر اعتراض می کنند.

آیا طبیعی است که نوزاد هنگام بغل کردن و نوازش شما را پس بزند؟

بسیاری از نوزادان عاشق در آغوش گرفته شدن هستند، اما اگر نوزاد شما علاقه ای به این کار نشان نمی دهد، جای نگرانی نیست. دلایل مختلفی می تواند پشت این رفتار باشد، که شامل موارد زیر می شود:

شخصیت نوزاد

هر نوزادی شخصیت منحصربه فرد خود را دارد. برخی از نوزادان کمتر از دیگران به نوازش و آغوش علاقه دارند و ترجیح می دهند از راه های دیگری با شما ارتباط برقرار کنند.

نوزاد دچار کولیک است

نوزادانی که کولیک دارند، معمولا به راحتی آرام نمی شوند. در چنین شرایطی، حتی بغل کردن و نوازش هم کمکی به تسکین آن ها نمی کند.

نوزاد دچار استرس یا تحریک بیش از حد شده است

اگر نوزاد شما مدت زیادی در یک محیط شلوغ بوده، بین افراد مختلف دست به دست شده است یا در معرض صداهای بلند قرار گرفته باشد، ممکن است دیگر تحمل بغل کردن را نداشته باشد.

نوزاد بیش از حد خسته است

برخی از نوزادان وقتی بیش از حد خسته می شوند، به سختی آرام می گیرند. در چنین مواقعی، حتی در آغوش گرفتن هم ممکن است آن ها را بیشتر آشفته کند، زیرا تنها چیزی که نیاز دارند، خواب است.

نوزاد می خواهد حرکت کند

نوزادان هر روز چیزهای جدیدی یاد می گیرند و حرکت کردن یکی از مهم ترین مراحل رشد آن هاست. اگر بغل کردن مانع از کشف و جست وجوی دنیای اطراف شود، ممکن است از آن فرار کنند.

نوزاد ناراحت است

گاهی مشکل از بغل کردن و نوازش کودکان نیست، بلکه ناراحتی های جسمی دلیل اصلی بی قراری است. اگر نوزاد دچار نفخ یا رفلاکس معده باشد، ممکن است برخی موقعیت های بغل کردن برای او ناراحت کننده باشد.

اگر نوزاد شما دوست ندارد در آغوش گرفته شود، چه راهکار هایی برای بغل کردن و نوازش کودکان می توانید ارائه دهید؟

اگر نوزاد شما علاقه ای به بغل کردن ندارد، نگران نباشید! هنوز هم راه های زیادی برای ایجاد ارتباط عاطفی با او وجود دارد. ممکن است نوزاد شما تماس چشمی را به بغل کردن ترجیح دهد یا از صحبت کردن بیشتر از در آغوش گرفتن لذت ببرد.

چگونه با نوزادی که بغل کردن را دوست ندارد، ارتباط برقرار کنیم؟

اجازه دهید چهره شما را تماشا کند

اگر نوزاد شما سعی می کند از آغوش تان خارج شود، به جای اینکه او را محکم نگه دارید یا احساس ناراحتی کنید، او را روی تخت یا یک فرش نرم بگذارید و خودتان به سمت او خم شوید. در این حالت، او می تواند چهره شما را ببیند و هنگام صحبت کردن حرکات لب ها و حالات صورت شما را بررسی کند.

با او صحبت کنید

نوزادان عاشق نگاه کردن به چهره ها هستند. کودکانی که زمان بیشتری را به تماس چشمی می گذرانند (به جای اینکه فقط روی شانه والدین باشند)، معمولا زودتر شروع به لبخند زدن و صدا درآوردن می کنند. شاید متوجه شده باشید که می توانید به جای بغل کردن و نوازش کودکان با نوزاد خود “گفت وگو” کنید؛ او صدایی تولید می کند، شما پاسخ می دهید و این تعامل ادامه پیدا می کند. این روند، قدمی عالی برای یادگیری زبان و جایگزینی دلنشین برای بغل کردن است.

  • با دستان او بازی کنید
  • انگشتانش را بگیرید و به آرامی باز و بسته کنید.
  • پاهایش را به آرامی مانند دوچرخه سواری تکان دهید.
  • شکمش را قلقلک دهید یا “تمشک” بدمید (دمیدن هوا روی شکم با صدای بامزه).

بسیاری از نوزادان از این بازی ها لذت می برند و ارتباط عاطفی عمیقی شکل می گیرد.

محبت خود را در لحظات دیگر نشان دهید

اگر همچنان دوست دارید پشت گردن نوزادتان را نوازش کنید یا لپ هایش را ببوسید، این کار را زمانی انجام دهید که او در حال بازی در صندلی غذاخوری یا کالسکه است، یا وقتی مشغول تعویض پوشک او هستید. در این شرایط، او نوازش شما را بدون احساس محدودیت یا نارضایتی می پذیرد.

تعادل را رعایت کنید: نه اصرار کنید، نه کاملا دست بکشید

درست همان طور که نوزادانی که عاشق نوازش هستند، نیاز دارند علاوه بر لمس شدن، دیده و شنیده شوند، تعادل را در بغل کردن نوازش کودکان حفظ کنید، کودکانی که علاقه ای به بغل کردن ندارند، همچنان به تماس فیزیکی نیاز دارند.

اگر بدون اصرار، اما به شیوه ای دوستانه و آرام مانند رقصیدن به همراه موسیقی یا تاب بازی، تماس فیزیکی را به او پیشنهاد دهید، ممکن است به تدریج از این ارتباط لذت ببرد.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟

در نهایت، هیچ کس بهتر از شما نوزادتان را نمی شناسد. اگر احساس می کنید که عدم تمایل او به تماس فیزیکی نشانه ای از مشکل جدی تری است، بهتر است این موضوع را در ویزیت بعدی با پزشک متخصص اطفال در میان بگذارید. پزشک می تواند وضعیت را ارزیابی کرده و در صورت لزوم بررسی های بیشتری انجام دهد.

بی علاقگی شدید بغل کردن و نوازش کودکان یا ناراحتی آنها هنگام لمس شدن، ممکن است یکی از نشانه های اولیه اختلال طیف اوتیسم (ASD) که نوعی اختلال عصبی است، باشد. البته اوتیسم در نوزادان کمتر از ۱۸ ماه تشخیص داده نمی شود، بنابراین در این سن نیازی به نگرانی زیاد نیست، اما توجه به این علائم و مشورت با پزشک متخصص می تواند مفید باشد.

سخنی از نی نی تینی

اگر نوزاد شما علاقه ای به بغل کردن و نوازش نشان نمی دهد، نگران نشوید. این رفتار در بسیاری از نوزادان طبیعی است و ممکن است با رشد و تغییر نیازهایشان متفاوت باشد. مهم این است که راه های دیگری برای ارتباط و آرامش دادن به او پیدا کنید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 2

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله