اولین ویزیت بارداری: انتظارات و نکاتی که باید بدانید
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۷بدون دیدگاه on اولین ویزیت بارداریزمان مطالعه : 4 دقیقه

در این مقاله به بررسی اولین ویزیت بارداری شما و این که چه انتظاراتی باید از آن داشته باشیم و چه نکاتی را راجع به آن بدانیم و این که چه سوالاتی را باید از پزشک بپرسید، مورد بررسی قرار می دهیم . پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

وقتی که تست بارداری شما مثبت شد، احتمالا ذهن تان پر از برنامه ریزی های مختلف برای آینده می شود.  اما قبل از این که برای خرید لوازم نوزاد عجله کنید، یادتان باشد که بارداری یک مسیر طولانی است، نه یک مسابقه کوتاه. پس آرامش خود را حفظ کنید، یک نفس عمیق بکشید و آماده این سفر شوید.

یکی از مهم ترین اقدامات شما در این مسیر، ارتباط با یک متخصص مراقبت های بارداری مانند متخصص زنان و زایمان یا ماما  برای شروع مراقبت های پیش از زایمان است. ویزیت های منظم پیش از زایمان به شما و پزشکتان کمک می کند تا از سلامت جنین و روند بارداری اطمینان حاصل کنید.

اولین ویزیت بارداری شما فرصتی است تا به سوالاتی که از زمان مثبت شدن تست بارداری ذهن شما را درگیر کرده اند، پاسخ دهید. این ویزیت، اولین فرصت برای بررسی روند بارداری و برنامه ریزی برای ماه های پیش رو است.

چه زمانی باید اولین ویزیت بارداری را برنامه ریزی کنید؟

بهتر است هر چه زودتر زودتر اقدام کنید. بعد از مثبت شدن تست بارداری، با پزشک تماس بگیرید تا مراقبت های بارداری خود را آغاز کنید.

معمولا اولین ویزیت بارداری بین هفته هشتم تا دهم بعد از اولین روز آخرین قاعدگی انجام می شود. این احتمالا یکی از اولین سوالاتی است که از شما پرسیده می شود، بنابراین بهتر است زمان آخرین قاعدگی خود را به خاطر داشته باشید. اگر هم به یاد ندارید، نگران نباشید؛ پزشک با توجه به سایر عوامل شما را راهنمایی خواهد کرد.

زمان تماس با پزشک، ممکن است درباره وضعیت سلامت و تاریخچه پزشکی شما سوالاتی بپرسند. اگر هنوز مصرف ویتامین های بارداری را شروع نکرده اید، می توانید از آنها درخواست توصیه ای برای نوع ویتامینی که پیشنهاد می دهند، داشته باشید. همچنین می توانید سوالات مهمی مانند ایمنی داروهای مصرفی خود را مطرح کنید.

نیازی نیست از همان ابتدا تمام سوالات را مطرح کنید. در طول ویزیت وقت کافی برای این کار خواهید داشت. از این تماس اولیه برای کسب اطلاعات ضروری استفاده کنید تا زمان ویزیت از خود مراقبت کنید.

آنچه در اولین ویزیت بارداری اتفاق می افتد

پزشک شما ممکن است بسته به وضعیت سلامت شما و روش کاری خود، مواردی را متفاوت انجام دهد، اما یک ویزیت بارداری معمولی شامل پرسش هایی از شما، انجام آزمایش ها و فرصتی برای پرسیدن سوالات شما خواهد بود.

پزشکان روش های متفاوتی دارند، اما به طور کلی انتظار می رود در طول بارداری به صورت منظم به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که سلامت شما و رشد جنین به خوبی پیش می رود. این ویزیت ها فرصتی هستند تا مشکلات احتمالی در اولین فرصت شناسایی شوند.

انتظارات در اولین ویزیت بارداری

  • وضعیت حیاتی: در اولین ویزیت دوران بارداری، پزشک وزن، قد، دمای بدن و فشار خون شما را ثبت می کند.
  • آزمایش ادرار: از شما خواسته می شود آزمایش ادرار ارائه دهید که برای تأیید بارداری، بررسی عملکرد کلیه و وجود پروتئین در ادرار مورد بررسی قرار می گیرد.
  • آزمایش خون: آزمایش خون برای بررسی وضعیت سلامت و هر شرایطی که می تواند روی بارداری و جنین تأثیر بگذارد انجام می شود.

در طول سه ماهه اول بارداری، پزشک ممکن است موارد زیر را بررسی کند:

  • گروه خونی و مشکلات مرتبط با خون مانند کم خونی.
  • ایمنی نسبت به سرخجه.
  • وضعیت هپاتیت B.
  • ژن فیبروز سیستیک.
  • کم خونی داسی شکل و سایر اختلالات خونی.
  • برخی از بیماری ها و عفونت های مقاربتی.

این ویزیت ها به شما کمک می کنند که در طول بارداری آرامش بیشتری داشته باشید و از وضعیت سلامت خود و جنین مطلع شوید.

تاریخچه سلامت

در اولین ویزیت بارداری پزشک شما سوالاتی درباره وضعیت سلامتی شما و سابقه پزشکی خانواده تان خواهد داشت تا مراقبت های بارداری را متناسب با نیازهای شما تنظیم کند.

هر چقدر اطلاعات بیشتری درباره سلامت شما و سابقه پزشکی خانواده ها در دو طرف داشته باشید، پزشکان بهتر می توانند از شما مراقبت کرده و از رشد سالم جنین در طول بارداری اطمینان حاصل کنند. اگر تمام جزئیات بیماری ها و شرایط خانوادگی را نمی دانید، مشکلی نیست؛ هر اطلاعاتی که می توانید ارائه دهید، کمک کننده خواهد بود.

پرسش های احتمالی شامل موارد زیر است:

  • اولین روز آخرین قاعدگی شما چه زمانی بوده است؟
  • آیا این اولین بارداری شماست؟
  • آیا سابقه سقط جنین یا مشکلات زنان و زایمان دارید؟
  • آیا سابقه بیماری های جدی مانند بیماری های ریوی یا قلبی دارید؟
  • آیا از وجود شرایط ژنتیکی که ممکن است روی شما یا جنین تأثیر بگذارد آگاه هستید؟
  • آیا سیگار می کشید، الکل مصرف می کنید یا از مواد مخدر استفاده می کنید؟
  • چه داروهایی در حال مصرف دارید؟
  • آیا علائم نگران کننده ای داشته اید؟

معاینه لگن و پستان

پزشک از شما می خواهد که در اولین ویزیت بارداری لباس بیمارستانی بپوشید و برای معاینه لگن و پستان آماده شوید. بهتر است لباس هایی بپوشید که به راحتی قابل تعویض باشد، چون در ویزیت های آینده هم معمولا نیاز به این تغییر لباس خواهید داشت. پزشک شما پستان ها را برای بررسی هرگونه توده یا تورم معاینه خواهد کرد.

پزشک همچنین معاینه لگن انجام می دهد تا سلامت واژن، رحم، تخمدان ها، لوله های فالوپ و دهانه رحم را ارزیابی کند. ممکن است پاپ اسمیر یا نمونه برداری از دهانه رحم برای بررسی بیماری های مقاربتی و عفونت ها مانند کلامیدیا، سوزاک، اچ آی وی، HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) و سیفلیس انجام شود.

سونوگرافی ترانس واژینال

بسته به مدت زمان بارداری، ممکن است پزشک سونوگرافی ترانس واژینال انجام دهد. این نوع سونوگرافی با استفاده از یک دستگاه به شکل «چوب» انجام می شود که در واژن قرار می گیرد و امواج صوتی را به نمایشگر ارسال می کند تا تصاویر لحظه ای ایجاد شود.

این روش به پزشک کمک می کند تا بارداری شما را تأیید کند و مدت زمان بارداری را تعیین کند. اگر اولین ویزیت بارداری شما در حدود هفته های 10 یا 12 به بعد باشد، ممکن است پزشک از سونوگرافی سنتی یا دستگاه داپلر برای بررسی ضربان قلب جنین استفاده کند. پیش از این مدت، ضربان قلب جنین ممکن است ضعیف تر از آن باشد که توسط این دستگاه ها شناسایی شود.

محاسبه تاریخ زایمان

بر اساس اولین روز آخرین قاعدگی، سونوگرافی و سایر عوامل، پزشک تاریخ تقریبی زایمان شما را تعیین می کند. معمولا این تاریخ 280 روز از اولین روز آخرین قاعدگی در نظر گرفته می شود که معادل 40 هفته یا حدود 10 ماه است. اما اگر سیکل قاعدگی شما نامنظم است یا به طور استاندارد 28 روزه نیست، ممکن است تاریخ زایمان شما متفاوت باشد.

تاریخ زایمان بیشتر به عنوان یک راهنما برای زمانی است که ممکن است زایمان انجام شود. بارداری کامل بین 37 تا 42 هفته طول می کشد و تعداد کمی از نوزادان دقیقا در تاریخ تعیین شده به دنیا می آیند.

برنامه مراقبت های پیش از زایمان

در صورت امکان، بهتر است پیش از اتمام اولین ویزیت بارداری، زمان ویزیت های بعدی را در تقویم خود مشخص کنید. برنامه مراقبت های پیش از زایمان شما به شرایط و عوامل خطر خاص بستگی دارد، اما به طور کلی، برنامه زمانی ویزیت ها به شرح زیر است:

سوالاتی که باید در اولین ویزیت بارداری بپرسید

در ملاقات با پزشک، ممکن است سوالات زیادی به ذهنتان بیاید. پیشنهاد می شود که سوالات خود را یادداشت کنید و به همراه خود بیاورید. سوالات رایج شامل موارد زیر است:

  • آیا می توانم به مصرف داروهای فعلی خود ادامه دهم؟
  • چه نوع ویتامین های بارداری را توصیه می کنید؟
  • چه تغییراتی در رژیم غذایی باید انجام دهم؟
  • آیا ادامه ورزش یا شروع برنامه ورزشی جدید مشکلی ندارد؟
  • چه علائم یا نشانه هایی باید بلافاصله گزارش شوند؟

آنچه در ویزیت های پیش از زایمان آینده انتظار دارید

در طول بارداری، شما به طور منظم به پزشک مراجعه خواهید کرد تا از روند صحیح آن اطمینان حاصل شود. در هر ویزیت، علی الخصوص ویزیت اول بارداری وزن و فشار خون شما اندازه گیری می شود و نمونه ادرار بررسی خواهد شد. پزشک اندازه رحم را برای بررسی رشد جنین و ضربان قلب جنین چک خواهد کرد. در مراحل بعدی، بحث های مربوط به زایمان و معاینه داخلی برای بررسی نازک شدن و باز شدن دهانه رحم انجام خواهد شد.

این ویزیت ها به شما کمک می کند تا از سلامت خود و جنین مطمئن شوید و آمادگی لازم برای زایمان را داشته باشید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. clevelandclinic.org

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله