آزمایش ادرار بارداری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۶بدون دیدگاه on آزمایش ادرار بارداریزمان مطالعه : 5 دقیقه

در اولین ویزیت بارداری و در ویزیت های بعدی، یک آزمایش ادرار بارداری خواهید داشت. پزشک یا ماما سطح قند، پروتئین، کتون ها، باکتری ها و سلول های خونی را در ادرار بررسی می کند تا مطمئن شود به بیماری هایی مانند عفونت ادراری در بارداری (UTI)، دیابت بارداری یا پره اکلامپسی مبتلا نیستید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این مساله، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

آیا در هر ویزیت بارداری باید آزمایش ادرار بدهم؟

شاید. رویه های مختلفی در مطب های مختلف وجود دارد و پزشک یا ماما در نقاط مختلف بارداری به دنبال موارد متفاوتی خواهد بود.

پزشک یا ماما احتمالا در اولین ویزیت بارداری از شما می خواهد نمونه ادرار بدهید و آن را برای یک آزمایش کامل (آنالیز کامل ادرار) و شاید کشت ادرار (برای بررسی باکتری ها) به آزمایشگاه می فرستد.

برخی از پزشکان و مامایان از شما می خواهند که آزمایش ادرار بارداری را در هر ویزیت بارداری (یا یک بار در هر سه ماهه) انجام بدهید و معمولا آن را با تست دیپ استیک در مطب آزمایش می کنند. برخی دیگر فقط در صورت وجود علائمی که نیاز به آزمایش ادرار را نشان دهند، نمونه درخواست می کنند.

نحوه انجام آزمایش ادرار بارداری

به شما یک لیوان نمونه و دستمال ضدعفونی داده می شود و به دستشویی فرستاده می شوید تا نمونه ادرار تهیه کنید. برای کسب بهترین نتیجه این مراحل را دنبال کنید:

  • دستان خود را بشویید.
  • با انگشتان تمیز، لبیا را جدا کنید و با دستمال از جلو به عقب ناحیه ولوا (بخش بیرونی دستگاه تناسلی) را تمیز کنید.
  • چند ثانیه در توالت ادرار کنید، سپس ظرف نمونه را زیر جریان قرار دهید تا به مقدار کافی نمونه جمع آوری کنید. (از تماس انگشتان با داخل لیوان خودداری کنید.) سپس ادرار خود را در توالت تمام کنید.
  • درب ظرف نمونه را بگذارید و آن را به اپراتور آزمایشگاه بدهید.

اپراتور ادرار شما را با فرو بردن یک نوار تست رنگی در آن بررسی کرده و نتایج را با یک نمودار مقایسه می کند. نتایج برای بررسی توسط ماما یا پزشک شما در پرونده پزشکی تان ثبت می شود.

در آزمایش ادرار بارداری چه چیزهایی را بررسی می کنند؟

قند / گلوکز

وجود مقدار کمی قند (گلوکز) در ادرار در دوران بارداری طبیعی است، اما اگر میزان قند در چند ویزیت متوالی یا به طور قابل توجهی در یک ویزیت بالا باشد، ممکن است نشانه ای از دیابت بارداری باشد.

پزشک ممکن است از شما بخواهد آزمایش قند انجام دهید تا مشخص شود آیا به دیابت بارداری مبتلا هستید یا خیر. (حتی اگر نتیجه آزمایش ادرار طبیعی باشد، بین هفته های 24 بارداری تا هفته 28 بارداری آزمایش قند خون خواهید داشت تا این وضعیت نسبتا رایج بررسی شود.)

پروتئین

مقدار بیش از حد پروتئین در ادرار می تواند نشانه ای از عفونت دستگاه ادراری (UTI)، آسیب به کلیه یا برخی دیگر از اختلالات باشد. در اواخر بارداری، وجود پروتئین همراه با فشار خون بالا می تواند نشانه پره اکلامپسی باشد.

اگر در ادرار شما پروتئین یافت شود اما فشار خونتان طبیعی باشد، پزشک ممکن است نمونه ادرار شما را به آزمایشگاه بفرستد تا برای عفونت ادراری آزمایش شود یا برای بررسی عملکرد کلیه آزمایش خون انجام دهد.

کتون ها

کتون ها زمانی تولید می شوند که بدن شروع به تجزیه چربی های ذخیره شده یا مصرفی برای انرژی می کند. این حالت معمولا زمانی رخ می دهد که کربوهیدرات کافی (منبع معمول انرژی بدن) دریافت نمی کنید و به طور معمول نشانه ای از کم آبی است.

اگر از حالت تهوع و استفراغ شدید یا کاهش وزن در بارداری رنج می برید، پزشک ممکن است آزمایش ادرار بارداری شما را برای کتون ها بررسی کند. اگر میزان کتون بالا باشد و نتوانید غذا یا مایعات را در معده نگه دارید، ممکن است به مایعات داخل وریدی و دارو نیاز داشته باشید. اگر کتون ها همراه با قند در ادرار باشند، ممکن است نشانه ای از دیابت باشد.

باکتری ها و سلول های خونی

در اولین ویزیت بارداری، نمونه ادرار شما به احتمال زیاد برای بررسی باکتری های نشانه دهنده عفونت ادراری آزمایش می شود. این کار از طریق آنالیز کامل ادرار و آزمایش کشت ادرار و حساسیت انجام می شود. تست کشت، باکتری ها را نشان داده و جداسازی می کند و تست حساسیت مشخص می کند که کدام آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت را به طور مؤثر درمان کنند.

این آزمایش ادرار بارداری حتی اگر شما هیچ علائمی از عفونت ادراری نداشته باشید، انجام می شود. (ممکن است در دوران بارداری بدون هیچ علامتی به عفونت ادراری مبتلا باشید.)

اگر عفونت ادراری درمان نشود، حتی اگر بدون درد یا بدون علامت باشد، می تواند به عفونت کلیه تبدیل شود که معمولا نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد. به همین دلیل، غربالگری در ابتدای بارداری انجام می شود تا عفونت ادراری به موقع شناسایی و درمان شود.

اگر این آزمایش اولیه ادرار منفی باشد، احتمال ابتلا به عفونت ادراری در ادامه بارداری کم است، مگر اینکه سابقه عفونت ادراری مزمن یا عودکننده داشته باشید.

علاوه بر آزمایش ادرار بارداری، در اولین ویزیت بارداری نیز آزمایش خون خواهید داشت. مقاله ما درباره آزمایش های رایج سه ماهه اول بارداری توضیح می دهد که این آزمایش ها به دنبال چه مواردی هستند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها