بی اختیاری ادرار در بارداری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۵بدون دیدگاه on بی اختیاری ادرار در بارداریزمان مطالعه : 1 دقیقه

آیا بی اختیاری ادرار در بارداری طبیعی است؟

بسیاری از زنان باردار هنگام سرفه، عطسه، خندیدن یا ورزش کردن، کمی نشت ادرار دارند. این حالت به عنوان بی اختیاری ادرار در بارداری شناخته می شود و حدود 41 درصد از زنان باردار آن را تجربه می کنند. این مشکل ممکن است در هر مرحله از بارداری رخ دهد، اما احتمال آن در مراحل پیشرفته تر بیشتر است.

برای درک این که چرا ممکن است هنگام بارداری کمی نشت ادرار داشته باشید، لازم است بدانید مثانه چگونه کار می کند. مثانه ادرار را ذخیره می کند و دارای عضلاتی است که ادرار را به لوله کوچکی که ادرار را به خارج از بدن منتقل می کند (مجرای ادرار) هدایت می کند. یک عضله دیگر به نام اسفنکتر مجرای ادرار، این مجرا را بسته نگه می دارد و تنها زمانی که آماده تخلیه هستید، این عضله شل می شود.

کل این سیستم توسط عضلات کف لگن حمایت می شود. در دوران بارداری، سطح بالای هورمون ها می تواند باعث شل شدن این عضلات و لیگامان های اطراف آن ها شود که نگه داشتن ادرار را دشوار می کند و می تواند منجر به بی اختیاری ادرار در بارداری شود. همچنین، حجم خون در بارداری افزایش می یابد که باعث می شود کلیه ها مقدار بیشتری ادرار تولید کنند. با رشد شکم، رحم بر مثانه و عضلات کف لگن فشار وارد می کند، به همین دلیل است که نیاز به ادرار کردن مکرر دارید!

روند نشت ادرار در بارداری

چگونه می توانم تشخیص دهم که ادرار یا مایع آمنیوتیک نشت می کند؟

نشت ادرار معمولا به صورت متناوب و به مقدار کم رخ می دهد. نشت مایع آمنیوتیک، زمانی که کیسه آب شما پاره می شود، به صورت مداوم و اغلب به شکل یک جریان شدید است. گاهی اوقات مایع آمنیوتیک سبز یا دارای ذرات سفید کوچک است. اگر مطمئن نیستید، با پزشک خود تماس بگیرید؛ او ممکن است بخواهد برای تشخیص دقیق تر شما را مورد آزمایش قرار دهد.

آیا برخی از زنان در دوران بارداری بیشتر در معرض خطر بی اختیاری ادرار هستند؟

تحقیقات نشان می دهد احتمال بی اختیاری ادرار در بارداری بیشتر است اگر:

  • سابقه خانوادگی این مشکل را داشته باشید.
  • شاخص توده بدنی بالاتری داشته یا این که اضافه وزن بارداری شما بیش از میزان توصیه شده باشد.
  • سن شما 35 سال یا بیشتر باشد.
  • سابقه مصرف سیگار داشته باشید.
  • قبلا زایمان طبیعی داشته باشید.
  • سابقه یک بیماری مزمن مانند دیابت، ام اس یا سکته داشته باشید.

چگونه می توانم بی اختیاری ادرار در بارداری را کاهش دهم؟

ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. او ممکن است آزمایشاتی انجام دهد تا عفونت مجاری ادراری را رد کند (به ویژه اگر هنگام ادرار درد یا سوزش دارید). اگر عفونت دلیل آن نیست، می توانید از این نکات عملی زیر برای کاهش نشت استفاده کنید:

  • از مصرف قهوه، چای و نوشابه خودداری کنید. کافئین می تواند مثانه را تحریک کند و کنترل نیاز به ادرار را دشوارتر کند. نوشیدنی های گازدار نیز ممکن است اثر مشابهی داشته باشند.
  • عضلات کف لگن خود را تقویت کنید. انجام تمرینات کگل، یا فشردن و نگه داشتن عضلاتی که برای جلوگیری از ادرار کردن استفاده می کنید، می تواند به بهبود عملکرد این عضلات کمک کند. (از پزشک خود بخواهید روش صحیح انجام آن ها را به شما آموزش دهد.)
  • میزان فیبر مصرفی خود را افزایش دهید. این کار می تواند از یبوست در بارداری جلوگیری کند، که فشار بر کف لگن را کاهش می دهد.
  • مصرف آب را محدود نکنید. ممکن است فکر کنید مصرف آب کمتر برای بهبود شرایط بی اختیاری ادرار در بارداری کمک کننده است، اما در واقع این طور نیست. شما به مقدار زیادی مایعات نیاز دارید، نه تنها برای بارداری سالم، بلکه برای عملکرد صحیح کلیه ها و مثانه. فقط مرتبا به دستشویی بروید و سعی کنید هر بار مثانه را به طور کامل تخلیه کنید.

کاهش بی اختیاری ادرار در بارداری

آیا بی اختیاری ادرار پس از زایمان برطرف می شود؟

برای بسیاری از زنان، بی اختیاری ادرار ظرف چند هفته پس از زایمان برطرف می شود، زمانی که عضلات و لیگامان ها فرصت بهبود پیدا می کنند. شما باید متوجه شوید که نشت ادرار با بهبودی تدریجی کاهش می یابد، به ویژه اگر تمرینات تقویت عضلات کف لگن را انجام دهید.

اما برای برخی، بی اختیاری ادرار پس از زایمان ممکن است چندین ماه یا حتی بیشتر ادامه یابد. احتمال بروز این مشکل در صورت وجود شرایط زیر بیشتر است:

  • نوزاد شما بزرگ باشد.
  • زمان طولانی برای زایمان فشار آورده باشید.
  • زایمان شما با کمک ابزارهایی مانند فورسپس انجام شده باشد.
  • دیابت بارداری داشته باشید که می تواند به نوزادی با وزن بالاتر منجر شود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد بی اختیاری ادرار پس از زایمان، مقاله ما را در این باره ببینید و اگر این مشکل برای شما ادامه دار است، با پزشک خود مشورت کنید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله