از چند ماهگی به نوزاد سیب بدهیم؟
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۱۹بدون دیدگاه on از چند ماهگی به نوزاد سیب بدهیم؟زمان مطالعه : 5,1 دقیقه

از چند ماهگی به نوزاد سیب بدهیم؟ سیب پوره شده که هم خوشمزه و هم مغذی و برای خوردن آسان است، یک گزینه عالی برای معرفی غذای جامد به نوزاد، معمولا در حدود ۶ ماهگی، می باشد. سیب همچنین یکی از رایج  ترین میوه  هایی است که کودکان و نوجوانان می  خورند، بنابراین وقتی کودکتان به اندازه کافی بزرگ شد تا بتواند تکه های خام سیب را بخورد، می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب استفاده شود.

آیا سیب برای  کودکان خوب است؟

بله. سیب سرشار از آنتی اکسیدان ها و همچنین ویتامین های A و C است که برای تقویت سیستم ایمنی و تولید کلاژن مفید است، نه فقط برای  کودکان، بلکه برای همه افراد.

سیب همچنین حاوی فیبر محلول بالایی است که برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین تنظیم فشار خون و قند خون مفید است. این نوع فیبر همچنین به احساس سیری کمک می کند و سیب را به یک میان وعده رضایت بخش تبدیل می کند.

حساسیت به سیب در کودکان چگونه است؟

سیب به عنوان یک آلرژن شایع در نظر گرفته نمی شود ( یعنی بیشتر افراد به آن آلرژی ندارند )، اما برخی از افراد با سندرم حساسیت به گرده غذا (که به آن سندرم آلرژی دهانی نیز می گویند) به برخی میوه ها، از جمله سیب، حساسیت دارند. این حالت بیشتر در خردسالان و بزرگسالان اتفاق می افتد و در مناطقی که درختان توس رایج هستند، احتمال بیشتری دارد.

علائم حساسیت به سیب در کودکان

  • کهیر
  • خارش پوست
  • تورم
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال

اگر متوجه هر یک از این علائم در نوزاد خود پس از غذا خوردن شدید، به پزشک او اطلاع دهید. اگر نوزاد شما علائمی را نشان داد که چندین قسمت از بدن او را درگیر می کند ( مانند کهیر همراه با استفراغ یا اسهال )، ممکن است یک واکنش آنافیلاکتیک باشد.

سایر علائم واکنش آنافیلاکتیک شامل گرفتگی گلو، مشکلات تنفسی، خس خس سینه، سرگیجه و از دست دادن هوشیاری است. اگر نوزاد شما علائمی از واکنش آنافیلاکتیک نشان داد، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید یا به اتاق اورژانس بروید.

چگونه سیب را به نوزاد خود بدهید

چگونه به نوزاد سیب بدهیم؟

وقتی نوزاد شما تازه شروع به خوردن غذای جامد می کند، خوردن سیب خام برای او بسیار سخت است و بهتر است پوره سیب (کمپوت سیب) پخته شده به او بدهید. وقتی نوزادتان به مرحله خوردن غذاهای انگشتی رسید، می توانید تکه های کوچک سیب پخته شده (بخارپز یا پخته شده) را به او بدهید.

کمپوت سیب یک غذای عالی برای شروع است، اما مطمئن شوید که کمپوت بدون شکر اضافی خریداری کنید یا آن را به صورت خانگی تهیه کنید.  کودکان زیر ۲ سال نیازی به شکر اضافی در رژیم غذایی خود ندارند. اگر می خواهید نوزاد خود را با طعم های جدید آشنا کنید، می توانید ادویه هایی مانند مقدار کمی دارچین یا جوز هندی به کمپوت سیب اضافه کنید.

اگر از روش «از شیر گرفتن به طور طبیعی» استفاده می کنید، می توانید برش های سیب را بپزید تا آن ها به اندازه کافی نرم شوند که نوزاد بهتر بتواند بخورد.

سیب خام می تواند برای  کودکان خطر خفگی داشته باشد. کارشناسان توصیه می کنند تا زمانی که  کودکان ۹ تا ۱۲ ماهه نشده اند، فقط پوره یا کمپوت سیب به آن ها بدهید. پس از آن، می توانید تکه های کوچک سیب خام که با رنده پنیر رنده شده است، به نوزاد بدهید. با رشد دندان های نوزاد بین ۱ تا ۲ سالگی، می توان برش های بسیار نازک سیب را به او داد. با بزرگ تر شدن و تجربه بیشتر نوزاد در جویدن، می توانید برش های ضخیم تری از  سیب به او بدهید.

چه زمانی می توان به نوزاد آب سیب داد؟

تا زمانی که نوزاد حداقل یک ساله نشده است، توصیه نمی شود به او آب سیب بدهید. حتی پس از آن، نباید بیشتر از نصف فنجان در روز به او آب سیب دهید. مصرف بیش از حد آب میوه می تواند باعث اسهال و پوسیدگی دندان کودک شود و فیبری که در میوه ها وجود دارد در آب میوه یافت نمی شود. همچنین، طعم شیرین آب میوه می تواند باعث شود که کودکان تمایل کمتری به نوشیدن نوشیدنی های سالم تری مانند آب و شیر داشته باشند.

چند دستور غذا تهیه شده با سیب مفید برای کودکان

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله