کمک ‌های اولیه برای سوختگی کودک
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۹بدون دیدگاه on کمک ‌های اولیه برای سوختگی کودکزمان مطالعه : 3,1 دقیقه

کمک ‌های اولیه برای سوختگی کودک، به شدت سوختگی بستگی دارد. به‌طور کلی، سوختگی‌ها به سه درجه تقسیم می‌شوند؛ و آگاهی از نحوه درمان سریع و مؤثر هر یک از آنها ضروری است.

  • سوختگی درجه 1: در این نوع سوختگی پوست قرمز می‌شود، اما تاول نمی‌زند. این نوع سوختگی همانند آفتاب‌سوختگی کمی دردناک است.
  • سوختگی درجه 2: در این نوع سوختگی لایه خارجی پوست سوخته و بخشی از درم (لایه دوم پوست) آسیب دیده است. این نوع سوختگی بسیار دردناک بوده و احتمالاً تاول می‌زند.
  • سوختگی درجه 3: در این نو ع سوختگی پوست سوخته یا سفید می‌شود و اپیدرم و درم (دو لایه اول پوست) به‌طور غیرقابل‌ برگشتی آسیب می‌بینند.

هرگونه سوختگی الکتریکی یا سوختگی که در آن پوست سوخته، چرمی‌شکل شده، یا احساس ندارد، شدید محسوب می شود و باید فوراً به آن رسیدگی پزشکی شود. همچنین، هرگونه سوختگی تاول‌دار و متورم که ناحیه‌ای بزرگ‌تر از دست کودک را دربر گیرد، یا اگر سوختگی در دست، پا، صورت، اندام تناسلی یا روی یک مفصل باشد، یک آسیب جدی است و باید فوراً توسط پزشک اطفال یا در اورژانس معاینه شود.

اگر نگران سوختگی کودک خود هستید، حتی اگر شبیه به انواع ذکر شده نباشد، بهتر است که پزشک اطفال آن را ببیند.

اگر سوختگی کودک من جزئی است، چگونه باید آن را درمان کنم؟

بیشتر سوختگی‌های کوچک و تاول‌دار را می‌توان در خانه درمان و مراقبت کرد. اگر در مورد اینکه آیا می‌توان از سوختگی در خانه مراقبت کرد یا نه سؤالی دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

کمک ‌های اولیه برای سوختگی کودک شما

  1. محل سوختگی را خنک کنید: سوختگی را به مدت پنج دقیقه زیر آب خنک قرار دهید. این کار به توقف فرآیند سوختن و کاهش درد و تورم کمک می‌کند. هرگز روی سوختگی یخ نگذارید. سوختگی را مالش ندهید، زیرا ممکن است آسیب را بدتر کند. از ترکاندن تاول‌ها خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند خطر عفونت در محل سوختگی را افزایش دهد.
  2. ناحیه سوختگی را بپوشانید: ناحیه سوخته را با بانداژ تمیز که به محل سوختگی نچسبد بپوشانید. این کار به کاهش خطر عفونت و کاهش درد کمک می‌کند.
  3. از ناحیه سوختگی محافظت کنید: محل سوختگی را با شستشوی ملایم با آب و صابون تمیز نگه دارید. مگر اینکه پزشک اطفال شما دستور دهد، هیچ پمادی را به محل سوختگی نزنید. هرگز قبل از مشورت با پزشک اطفال، کره، چربی‌ها یا دیگر درمان‌های خانگی را به سوختگی نزنید، زیرا این موارد می‌توانند خطر عفونت را افزایش دهند.

اگر پس از انجام کمک ‌های اولیه برای سوختگی کودک، ناحیه هنوز درد داشت چه باید کنم؟

احتمالاً سوختگی هنوز دردناک خواهد بود. به کودک خود مقداری مسکن بدهید و او را به آرامش دعوت کنید.

آیا جای زخم سوختگی باقی می ماند؟

هرچه سوختگی عمیق‌تر باشد، احتمال ایجاد زخم بیشتر است. سوختگی‌های جزئی که تاول نمی‌زنند معمولاً بدون جای زخم بهبود می‌یابند. سوختگی‌هایی که تاول می‌زنند، ممکن است جای زخمشان باقی بمانند یا با رنگ متفاوت از پوست اطرافشان بهبود یابند.

برای به حداقل رساندن جای زخم، تا زمانی که سوختگی با پوست جدید ترمیم نشده و هیچ مایعی از آن تراوش نمی‌کند، آن را پوشیده نگه دارید. پس از این زمان، می‌توان سوختگی را بدون پوشش رها کرد، اما باید به مدت یک سال از هرگونه تابش خورشید محافظت شود تا از تغییر رنگ پوست جلوگیری شود. محافظت در برابر خورشید می‌تواند با پوشش لباس یا استفاده از کرم ضد آفتاب انجام شود.

آیا می‌دانستید؟

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تقریباً ۷۵٪ از سوختگی‌های کودکان خردسال از مایعات، آب گرم شیر یا بخار ایجاد می‌شود. ۲۰٪ دیگر سوختگی‌های “تماسی” محسوب می‌شوند که از لمس یک جسم داغ مانند اتو لباس یا دستگاه حالت‌دهنده مو ایجاد می‌شود.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.healthychildren.org

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله