نقاط عطف رشد کودک 8 ساله
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۱بدون دیدگاه on نقاط عطف رشد کودک 8 سالهزمان مطالعه : 3,1 دقیقه

در این مطلب، درباره رشد و توسعه کودکان ۸ ساله از جنبه‌های مختلف جسمی، ذهنی و عاطفی صحبت می‌کنیم. ممکن است متوجه شوید که فرزندتان دیگر نیازی به کمک شما برای انجام تکالیف خود ندارد و ممکن است بیشتر وقت خود را با دوستانش بگذراند. در ادامه، هر آنچه که باید درباره رشد عاطفی، اجتماعی و جسمی کودک ۸ ساله خود بدانید، و در کل درباره نقاط عطف رشد کودک 8 ساله، مطالبی را خدمت شما ارائه می‌دهیم. همچنین نکاتی درباره ایمنی و نگرانی‌هایی که ممکن است نیاز به مشورت با پزشک کودکتان داشته باشد، بیان می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

نقاط عطف زبانی و شناختی کودک ۸ ساله

افزایش دایره لغات

در سن ۸ سالگی، دایره لغات کودک شما به شدت گسترش می‌یابد. تعجب نکنید اگر کودک شما بتواند با شما مکالمات پیچیده‌تری داشته باشد، مثلاً درباره چگونگی شکل‌گیری گردبادها یا توصیف دقیق اتفاقات رخ داده در زمان استراحت در مدرسه.

خواندن برای کودکتان، تشویق او به مطالعه مستقل و درگیر کردن او در مکالمه، به رشد دایره لغات او کمک می‌کند.

خواندن مستقل

ممکن است متوجه شوید که کودکتان با چراغ قوه زیر پتو کتابی را مطالعه می‌کند. این نشان‌دهنده علاقه او به خواندن به عنوان یک فعالیت مورد علاقه است.

تفکر انتزاعی

کودکان کوچک‌تر به‌طور کامل عینی فکر می‌کنند و درک مفاهیم انتزاعی برایشان دشوارتر است. اما تا سن ۸ سالگی، کودکان شروع به حرکت به سمت تفکر انتزاعی می‌کنند. این به آن‌ها کمک می‌کند تا به شیوه‌ای پیچیده‌تر با اعداد و مفاهیم مانند علائم ضرب و تقسیم کار کنند.

درک زمان

تفکر انتزاعی همچنین به کودکان کمک می‌کند که درک بهتری از زمان و نحوه کارکرد پول داشته باشند. وقتی می‌گویید “۱۰ دقیقه دیگر باید برویم” یا “سه روز تا تولدت باقی مانده”، کودکتان بهتر می‌تواند معنای این جملات را درک کند.

نقاط عطف جسمی کودک ۸ ساله

توسعه جسمی یکی از مهمترین نقاط عطف رشد کودک 8 ساله است و بیشتر به بهبود مهارت‌ها، هماهنگی و کنترل عضلات مربوط می‌شود تا تغییرات بزرگ. ممکن است کارهای جدیدی انجام ندهند، اما بهبود در تعادل و حرکت آن‌ها قابل مشاهده است.

نقاط عطف جسمی در سن ۸ سالگی

  • مهارت‌های حرکتی و تعادلی مانند چرخیدن، چرخش و پریدن روان‌تر می‌شود.
  • مهارت‌های حرکتی ظریف دقیق‌تر می‌شود.
  • دست‌خط کوچکتر و مرتب‌تر می‌شود، به طوری که تمام حروف به یک اندازه نوشته می‌شوند.
  • می‌توانند بسته‌های ناهار مانند بسته‌های زیپ‌لاک را به‌طور مستقل باز کنند.
  • ممکن است بتوانند یک ساز مانند فلوت یا رکوردر را بنوازند.
  • می‌توانند کفش‌های خود را بند کنند.

نقاط عطف عاطفی و اجتماعی کودک ۸ ساله

همانطور که می دانید یکی از مهمترین نقاط عطف رشد کودک 8 ساله، نقاط عطف عاطفی و اجتماعی اوست.

همدلی

اگر کودک ۸ ساله شما هدیه‌ای دریافت کند که دوست ندارد، ممکن است متوجه شوید که همچنان می‌تواند با لبخند تشکر کند. این توانایی برای پنهان کردن افکار واقعی خود به منظور محافظت از احساسات دیگران به توانایی جدید آن‌ها در دیدن موضوعات از دیدگاه دیگران مربوط است.

تمایل به عضویت در گروه

کودک شما ممکن است از عضو بودن در تیم ورزشی یا گروه‌های دیگر بسیار افتخار کند. این موضوع به دلیل توسعه حس پیشرفته‌تر خودآگاهی آن‌ها در جهان است.

استقلال بیشتر و تمایل به حریم خصوصی

با رشد حس خودآگاهی، ممکن است فرزندتان نیاز بیشتری به حریم خصوصی داشته باشد. شما می‌توانید این نیاز را با زدن در قبل از ورود به اتاقشان یا اجازه دادن به آن‌ها برای تغییر لباس در جایی دور از دید، حمایت کنید.

چگونه به کودک ۸ ساله خود برای یادگیری و رشد کمک کنیم

مسئولیت‌های بیشتر در خانه

کودکان ۸ ساله با ورود به میانه دوران کودکی، به طور پیوسته در حال بلوغ هستند و می‌توانند مسئولیت‌های بیشتری مانند مراقبت از حیوان خانگی یا شستن لباس‌های خود را بر عهده بگیرند.

تشویق به خواندن

برای حمایت از رشد سوادآموزی کودکتان، او را به خواندن کتاب‌های متنوع تشویق کنید. زمانی برای بازی با فرزندتان نیز در نظر بگیرید. بسیاری از کودکان ۸ ساله از حل پازل یا بازی‌های خانوادگی مانند دومینو یا شطرنج لذت می‌برند.

تشویق به داشتن تصویر بدنی سالم

برخی از کودکان ۸ ساله ممکن است بیشتر به ظاهر بدنی خود توجه کنند و اعتماد به نفس آن‌ها در ظاهرشان ممکن است بر احساسات آن‌ها و روابطشان با همسالان تأثیر بگذارد. مهم است که در این باره بیشتر بر سلامت و نه بر ظاهر تأکید کنید و فعالیت‌هایی را بیابید که به آن‌ها کمک می‌کند احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند.

الگوی مدیریت سالم احساسات باشید

اگر فرزندتان به راحتی دچار ناامیدی می‌شود، به او کمک کنید با استفاده از استراتژی‌هایی مانند نفس عمیق کشیدن یا شمردن تا ۱۰ خود را آرام کند. او را برای مدیریت سالم احساسات تشویق کنید.

فرصت‌های حل مسئله فراهم کنید

در حالی که حمایت شما اهمیت دارد، کودکان نیز به فرصت‌هایی برای استفاده از مهارت‌های حل مسئله خود برای مقابله با چالش‌ها نیاز دارند. هنگامی که با مشکلاتی مانند فراموش کردن وسایل ورزشی برای تمرین یا تکمیل پروژه علمی مواجه می‌شوند، آن‌ها را تشویق کنید تا راه‌حل‌های ممکن را بررسی کنند و سپس به آن‌ها کمک کنید یک استراتژی برای امتحان انتخاب کنند.

نکات ایمنی برای کودکان ۸ ساله

در اینجا برخی از نکات ایمنی که باید در تربیت کودک ۸ ساله خود به خاطر داشته باشید را آورده‌ایم:

استفاده از تجهیزات حفاظتی در فعالیت‌ها

بسیاری از کودکان ۸ ساله عاشق ورزش هستند و تشویق آن‌ها به فعالیت بدنی روزانه بسیار مهم است. برای حفظ ایمنی، کودکان باید هنگام ورزش کردن از تجهیزات حفاظتی استفاده کنند.

دوچرخه‌سواری یکی از روش‌های خوب برای ورزش کردن کودکان است، اما ایمنی در دوچرخه‌سواری بسیار مهم است. به کودک خود اهمیت استفاده از کلاه ایمنی را در هنگام دوچرخه‌سواری آموزش دهید و قوانینی تعیین کنید که استفاده از دوچرخه فقط در ساعات روز مجاز باشد.

استفاده از صندلی ایمنی در خودرو

همه کودکان با قد کمتر از 143 سانتی متر باید در خودرو از صندلی ایمنی استفاده کنند. ارتفاع اضافی صندلی ایمنی، باعث می‌شود کمربند ایمنی به‌درستی بر روی بدن کودک قرار گیرد تا در صورت وقوع تصادف وظیفه خود را انجام دهد.

اگر کودک ۸ ساله شما قدی برابر یا بیشتر از 143 سانتی متر دارد، می‌تواند استفاده از صندلی ایمنی را متوقف کند. با این حال، او باید در صندلی عقب بنشیند و هر بار که خودرو در حرکت است، کمربند ایمنی را ببندد.

رعایت ایمنی در آب

در سن ۸ سالگی، همچنان باید هر زمانی که کودک در حال بازی در اطراف آب است، به او دقت کنید. حتی اگر کودک شما شنا بلد باشد، بازی کردن در آب بدون حضور فعال یک بزرگسال ایمن نیست.

علاوه بر این، آن‌ها نباید در آب‌های پرجریان مانند کانال‌ها یا دریا، جایی که احتمال جزر و مد وجود دارد، بازی کنند.

زمان مشورت با پزشک

در حالی که کودکان با سرعت‌های مختلفی رشد می‌کنند، مهم است که به پیشرفت کودک خود توجه داشته باشید. اگر به نظر می‌رسد کودک شما از نظر جسمی، عاطفی، اجتماعی یا شناختی عقب است، یا به طور کلی نقاط عطف رشد کودک 8 ساله را ملاقات نکرده است، با پزشک او صحبت کنید.

اگر کودک شما در مدیریت احساسات خود (از جمله خشم) به‌طور جدی مشکل دارد، یا اگر مهارت‌های اجتماعی او با همسالانش هم‌خوانی ندارد، ممکن است دلیلی برای نگرانی وجود داشته باشد.

کودکانی که در این سن از نظر عاطفی و اجتماعی عقب می‌افتند، ممکن است بدون کمک اضافی نتوانند به‌راحتی به همسالان خود برسند. بهتر است با معلم کودک یا یک متخصص بهداشت روان کودکان صحبت کنید تا برنامه‌ای برای پیشرفت او تدوین کنید.

بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و نگرانی‌های خود را با یک متخصص در میان بگذارید. از مسائل بهداشتی گرفته تا ناتوانی‌های یادگیری، مداخله زودهنگام می‌تواند کلید حل سریع‌تر و آسان‌تر مشکلات باشد.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.parents.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله