ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۰۳بدون دیدگاه on زمان و نحوه ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزادزمان مطالعه : 9,2 دقیقه

در این مقاله راهنمایی هایی در مورد زمان و تعداد دفعات ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد و بهترین روش‌ها برای تمیز کردن آن ها آورده شده است. پس با ما همراه باشید.

وقتی که تحقیقات خود را انجام داده و بهترین شیشه ‌شیر مناسب برای نوزاد را انتخاب کردید، هنوز یک مرحله دیگر باقی می‌ماند: چگونه آنها را تمیز کنید. چه شیشه‌ شیرهایی با جنس شیشه‌ای، پلاستیکی یا سیلیکونی را انتخاب کرده باشید، باید آنها را تا حد امکان تمیز نگه دارید تا از سیستم ایمنی در حال رشد نوزاد محافظت کنید.

اگر به توصیه‌های مادر یا مادربزرگتان گوش دهید، هنوز هم ممکن است نگران ضدعفونی کردن شیشه‌شیرهای نوزاد باشید، اما امروزه ضدعفونی کردن شیشه‌ شیرها به جز در موارد خاصی کاملاً ضروری نیست.

این کار اکنون کمی قدیمی شده است، زیرا اکثر خانه‌ها از آب شهری تصفیه شده استفاده می‌کنند. با این حال، مواردی وجود دارد که ممکن است بخواهید شیشه ‌شیر را ضدعفونی کنید. در ادامه، توضیح می‌دهیم که چه زمانی ضدعفونی کردن شیشه‌شیر نوزاد ایده خوبی است و بهترین روش‌ها برای انجام این کار چیست.

چه زمانی باید شیشه ‌شیر نوزاد را ضدعفونی کرد

ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد یک مرحله اضافی در کنار تمیز کردن معمولی آن ها است که حفاظت بیشتری از نوزاد شما  در برابر میکروب‌ها را فراهم می‌کند. به طور کلی، این کار تنها یک‌بار انجام می‌شود. وقتی که برای اولین بار شیشه‌شیرها را می‌خرید، مهم است که حداقل یک‌بار آنها را ضدعفونی کنید.

به هر حال، شما نمی‌دانید که قبل از بسته‌بندی و فروش، شیشه‌شیر کجا بوده است، بنابراین یک ضدعفونی اولیه راهی سریع و آسان برای اطمینان از سلامت و ایمنی نوزاد است. بعد از آن، دیگر نیازی به ضدعفونی کردن شیشه‌شیرها یا لوازم جانبی نوزادان نیست. سال‌ها پیش، زمانی که منابع آب به‌طور قابل اعتمادی تمیز نبودند (البته در حال حاضر نیز خیلی قابل اطمینان نیستند)، لوازم نوزاد نیاز به ضدعفونی داشتند، اما امروزه خوشبختانه این مسئله مطرح نیست.

با این حال، مواقعی وجود دارد که ممکن است بخواهید شیشه‌شیر نوزاد را بیش از یک‌بار ضدعفونی کنید. این موارد و مواقع عبارتند از :

اگر از شیشه‌شیرهای دست دوم یا قرضی استفاده می‌کنید.

با توجه به هزینه تمام وسایل و تجهیزات مورد نیاز نوزاد، برخی ممکن است شیشه‌شیرها را از یک دوست قرض بگیرند. در این موارد، ضدعفونی کردن شیشه ‌شیرهای از پیش ‌استفاده شده قبل از اولین استفاده برای فرزندتان بسیار مهم است. همین موضوع برای شیشه‌شیرهایی که برای خواهر یا برادر بزرگتر در خانه استفاده شده‌اند نیز صدق می‌کند.

اگر نوزاد زودرس یا دارای مشکلات سلامتی است

طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، ضدعفونی کردن به ویژه اگر نوزاد زودرس به دنیا آمده یا سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد، بسیار اهمیت دارد.

اگر به آب آشامیدنی تمیز دسترسی ندارید

اگر آب آشامیدنی شهر شما تمیز نیست، از آب چاه استفاده می‌کنید یا در سفر و در صورت مشکوک بودن به کیفیت آب، ممکن است به ‌طور مکرر نیاز به ضدعفونی کردن شیشه‌ شیر نوزاد داشته باشید. انجام این کار به صورت  روزانه یک‌بار یا حتی پس از هر بار استفاده برای جلوگیری از تجمع میکروب‌های مضر منطقی است.

چند وقت یک‌بار باید شیشه ‌شیر نوزاد را ضدعفونی کنید

تا زمانی که از آب آشامیدنی بی کیفیت استفاده می‌کنید، نیازی نیست (و حتی توصیه نمی‌شود) که شیشه‌شیرهای نوزاد را بیش از حد ضدعفونی کنید. ضدعفونی مکرر می‌تواند به شیشه آسیب برساند و باعث شود که مواد شیمیایی به شیر نشت کند، به‌خصوص اگر شیشه حاوی BPA باشد. سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در سال ۲۰۱۲ استفاده از بیسفنول آ (BPA) را در شیشه ‌شیرهای نوزاد به دلیل نگرانی‌ها درباره تأثیر این ماده شیمیایی بر رشد نوزادان ممنوع کرد. اگر از شیشه‌های پلاستیکی قدیمی استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که شماره بازیافت ۷ بر روی آنها حک نشده باشد.

این که چند وقت یک‌بار شیشه‌شیر نوزاد را ضدعفونی کنید، واقعاً به خودتان بستگی دارد، بنابراین آنچه که برای خانواده‌تان مناسب است را انجام دهید. اگر از ماشین ظرفشویی با آب داغ و یا آب گرم برای تمیز کردن وسایل تغذیه نوزادتان استفاده می‌کنید، نیازی به ضدعفونی شیشه‌شیرها با دست نیست. در غیر این صورت، برای حذف بیشتر میکروب‌ها نسبت به شستشوی معمولی، می‌توانید شیشه‌ شیرها را حداقل یک‌بار در روز ضدعفونی کنید.

چه زمانی باید ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد را متوقف کنید

وقتی نوزاد کمتر از ۲ ماه سن دارد، احتیاط‌های بیشتری باید انجام شود. به این ترتیب، اگر روزانه شیشه‌ نوزاد را ضدعفونی می‌کنید، معمولاً از ۳ ماهگی به بعد می‌توانید این کار را متوقف کنید، چون سیستم ایمنی نوزاد دیگر به آن اندازه شکننده نیست.

دکتر گنجیان می‌گوید همچنین اگر متوجه هرگونه آسیب به شیشه‌شیرها و لوازم جانبی شدید، باید ضدعفونی کردن را متوقف کنید. شیشه‌های ترک‌خورده یا شکسته باید دور انداخته شوند، شیشه‌های پلاستیکی که شکاف، ترک، بوی قوی یا هرگونه تغییر شکل دارند نیز باید دور انداخته شوند. سری شیشه ‌شیرهایی که به‌طور قابل توجهی فرسوده شده‌اند نیز باید همیشه تعویض شوند، زیرا می‌توانند خطر خفگی داشته باشند.

چگونه شیشه ‌شیر نوزاد را ضدعفونی کنید

دکتر آرمین می‌گوید ضدعفونی کردن با استفاده از دمای بالا یا مواد شیمیایی، باکتری‌ها را در شیشه‌شیرها می‌کشد و هیچ کدام از آن ها نسبت به دیگری برتری ندارد. بنابراین وقتی صحبت از تصمیم‌گیری برای چگونگی ضدعفونی کردن شیشه‌شیر نوزاد می‌شود، روشی را انتخاب کنید که برای شما و نوزادتان بهترین کارایی را دارد. در ادامه، دستورالعمل‌های مرحله به مرحله برای ضدعفونی کردن شیشه‌شیر نوزاد با استفاده از روش‌های مختلف آمده است.

ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد با آب جوش

اینجا نیازی به تجهیزات خاص نیست! برای ضدعفونی کردن شیشه‌شیر نوزاد با استفاده از آب جوش، تنها به آب و یک قابلمه نیاز دارید. نگران نباشید استفاده از این روش برای ضدعفونی شیشه‌های پلاستیکی نیز خوب است. فقط به یاد داشته باشید که شیشه‌ها باید قبل از این کار با آب و صابون شسته شوند.

  • یک قابلمه بزرگ و تمیز را با آب کافی پر کنید تا شیشه‌ها را بپوشاند.
  • شیشه‌های تازه شسته شده را به صورت وارونه در آب فرو ببرید و مطمئن شوید که حباب هوایی در ته آنها وجود ندارد.
  • آب را به جوش بیاورید.
  • شیشه‌ها را به مدت پنج دقیقه بجوشانید
  • شعله را خاموش کنید و با استفاده از دسگیره یا هر وسیله ایمن دیگری شیشه‌ها را بیرون بیاورید.
  • آنها را روی یک پارچه تمیز و خشک قرار دهید و اجازه دهید در مجاورت هوا خشک شوند.

ضدعفونی شیشه‌شیر نوزاد در مایکروویو

یک روش دیگر بسیار آسان برای ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد استفاده از قدرت بخار مایکروویو است! در اینجا نحوه ضدعفونی کردن شیشه‌شیر نوزاد در مایکروویو بدون هیچ تجهیزات خاص دیگری آورده شده است.

  • با یک مایکروویو تمیز شروع کنید.
  • شیشه‌ها را تا نیمه از آب پر کنید.
  • مایکروویو vh به مدت یک تا دو دقیقه روی حالت high قرار دهید.
  • با استفاده از دستکش فر، شیشه‌ها را از مایکروویو بیرون بیاورید، آب باقی‌مانده را خالی کنید و اجازه دهید شیشه‌ها در مجاروت هوا خشک شوند.

گزینه دیگر هم خرید یک ضدعفونی‌کننده شیشه ‌شیر نوزاد مخصوص مایکروویو است. این نوع ضدعفونی‌کننده نیز از قدرت بخار استفاده می‌کند، اما شیشه‌ها را در یک پوشش پلاستیکی قرار می‌دهد تا تمیزتر شوند. این ضدعفونی‌کننده‌های دستی به‌طور گسترده‌ای موجود هستند و معمولاً نصف قیمت ضدعفونی‌کننده‌های الکتریکی معروف شیشه ‌شیر نوزاد هستند.

ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد با بخار الکتریکی

ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد با بخار الکتریکی

اگر می‌دانید که با ضدعفونی کردن مرتب شیشه‌شیرهای نوزاد راحت‌تر می‌خوابید، ممکن است بخواهید یک ضدعفونی‌کننده شیشه‌ شیر رومیزی تهیه کنید. ضدعفونی با بخار می‌تواند به دماهای بالاتری نسبت به آب جوش برسد، بنابراین می‌تواند باکتری‌ها و کپک‌های بیشتری را بکشد.

اگرچه آنها کمی گران‌تر از سایر گزینه‌ها هستند، ضدعفونی‌ کننده‌ های الکتریکی شیشه‌ شیر نوزاد احتمالاً سریع‌ترین و آسان‌ترین گزینه هستند. فقط دستورالعمل‌های تولیدکننده را دنبال کنید. بعلاوه، می‌توان از آنها برای ضدعفونی کردن شیشه‌ها، قطعات شیشه شیر، سری شیشه شیر و موارد دیگر استفاده کرد. بسیاری از مادران حتی از این دستگاه‌ها برای ضدعفونی کردن اسباب‌بازی‌های پلاستیکی کوچک و حلقه‌های دندانی پس از عبور نوزاد از مرحله شیشه شیراستفاده می ‌کنند.

ضدعفونی کردن شیشه ‌شیر نوزاد با وایتکس

اگر در شرایطی هستید که به آب جوش، بخار یا ماشین ظرفشویی دسترسی ندارید، استفاده از وایتکس برای تمیز کردن شیشه ‌شیرهای نوزاد مجاز است. در ادامه نحوه ضدعفونی کردن شیشه ‌شیر با این روش آورده شده است.

  • ۲ قاشق چای ‌خوری وایتکس بدون بو را با ۱۶ فنجان آب گرم مخلوط کنید.
  • شیشه‌ها را در محلول فرو ببرید و دقت کنید که هیچ حباب هوایی در ته شیشه‌ها نباشد.
  • شیشه‌ها را به مدت دو تا پنج دقیقه خیسانده، سپس با انبر تمیز بیرون بیاورید.
  • شیشه‌ها را روی یک حوله تمیز قرار دهید تا در مجاورت هوا خشک شوند. نیازی به شستشو نیست و هر مقدار وایتکس باقی‌مانده به سرعت در طول فرآیند خشک شدن در هوا تجزیه می‌شود و به نوزاد آسیب نمی ‌رساند.

ضدعفونی کردن شیشه ‌شیر نوزاد با استفاده از قرص‌های ضدعفونی‌ کننده

آیا می‌خواهید بدانید که چگونه شیشه‌ شیر نوزاد را هنگامی که دور از خانه هستید و به تجهیزات معمول دسترسی ندارید ضدعفونی کنید؟ قرص‌های ضدعفونی‌کننده بر پایه کلر و مناسب برای مواد غذایی به همان اندازه موثر هستند که سایر روش‌های ضدعفونی کردن میکروب‌ها را از بین می‌برند. حتماً دستورالعمل‌های روی بسته آن ها را برای اطمینان از ضدعفونی کردن صحیح دنبال کنید.

چگونه شیشه ‌شیر نوزاد را تمیز کنیم

صرف‌نظر از اینکه تصمیم به ضدعفونی کردن شیشه ‌شیر نوزاد بگیرید یا نه، همچنان باید بعد از هر بار تغذیه آنها را به خوبی تمیز کنید. نوزادان و شیرخواران دارای سیستم ایمنی ناقصی هستند و به عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی که می‌توانند منجر به بیماری شوند، حساس هستند. اگر شیر مادر یا شیر خشک به شیشه‌ای که به‌خوبی تمیز نشده اضافه شود، این میکروب‌ها می‌توانند به سرعت رشد کنند.

شستن اقلام با آب داغ و صابون تمام آن چیزی است که برای از بین بردن بیشتر میکروب‌های مضر از شیشه‌ها لازم است. شما می‌توانید شیشه‌ها و قطعات آنها را با دست یا در ماشین ظرفشویی بشویید. در ادامه نحوه انجام این کار آورده شده است.

تمیز کردن شیشه ‌شیر نوزاد در ماشین ظرفشویی

آیا شیشه ‌شیرهای نوزاد شما مناسب ماشین ظرفشویی هستند؟ خبر خوب: استفاده از تنظیمات آب داغ و چرخه خشک کردن گرم ماشین ظرفشویی به طور موثری ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد می شود!

  • تمام قطعات شیشه شیر را جدا کنید.
  • شیشه‌ها و قطعات را با آب تمیز بشویید تا ذرات شیر پاک شوند.
  • تمام قطعات کوچک (از جمله حلقه‌ها، سوپاپ‌ها و سری ها) را در یک سبد ایمن در ماشین ظرفشویی قرار دهید تا از افتادن آنها به کف ماشین ظرفشویی جلوگیری شود.
  • در صورت امکان، شیشه‌ها را در یک چرخه آب داغ و چرخه خشک کردن گرم یا تنظیمات ضدعفونی ماشین ظرفشویی قرار دهید.
  • شیشه‌ها و قطعات را از ماشین ظرفشویی خارج کرده و بر روی یک حوله تمیز بگذارید تا در مجاورت هوا خشک شوند.

تمیز کردن شیشه‌ شیر نوزاد با دست

تمیز کردن شیشه‌ شیر نوزاد با دست

در صورت تمیز کردن با دست، به‌جای اینکه شیشه ‌ها با سینک تماس پیدا کنند، شیشه‌ها و قطعات آنها را در یک ظرف مخصوص که فقط برای شیشه‌ها استفاده می‌شود بشویید، تا از آلودگی متقاطع جلوگیری شود. همچنین باید از برس شیشه ‌شور یا سایر ابزارهای تمیز کننده که فقط برای شیشه‌ شیر نوزاد اختصاص داده شده است استفاده کنید.

  1. با دست‌های تمیز شروع کنید.
  2. شیشه شیر و قطعات آن را جدا کرده و هر قطعه را زیر آب جاری داغ یا سرد بشویید تا ذرات شیر پاک شوند. شیشه‌ها را در سینک نگذارید.
  3. یک لگن تمیز را با آب داغ و صابون پر کنید.
  4. شیشه‌ها و قطعات را با برس شیشه‌شور بشویید و دقت کنید که تمام قسمت‌های شیشه تا ته آن به خوبی تمیز شود.
  5. داخل سرشیشه‌ها را تمیز کنید و مطمئن شوید که آب از سوراخ‌های کوچک در نوک آنها عبور می‌کند.
  6. دوباره آن ها را زیر آب جاری بشویید.
  7. بر روی یک حوله تمیز قرار دهید تا در هوا خشک شوند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.nhs.uk

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله