لیزر در بارداری
توسط به روزرسانی 1404/04/12بدون ديدگاه on لیزر در بارداری1 دقیقه خواندن

بسیاری از افراد برای کاهش رشد موهای زائد، از لیزر استفاده می کنند. این روش در نواحی مختلفی از بدن مانند صورت، پاها، زیر بغل و ناحیه بیکینی انجام می شود.

اما آیا لیزر در بارداری انتخاب مناسبی است؟ پاسخ کوتاه بسیاری از پزشکان به این سؤال «خیر» است. در ادامه توضیح می دهیم که چرا لیزر موهای زائد در دوران بارداری چندان توصیه نمی شود و چه زمانی بهترین فرصت برای انجام آن است.

لیزر موهای زائد چگونه عمل می کند؟

در این روش، پزشک یا تکنسین لیزر، پرتوی نوری را به ناحیه مورد نظر می تاباند. این نور رنگ دانه های تیره ی مو را هدف قرار می دهد و حرارت را از ساقه مو به ریشه آن منتقل می کند.

اگر فولیکول مو به طور کامل از بین برود، دیگر مویی رشد نمی کند. در غیر این صورت، مو شاید دوباره رشد کند، اما معمولا نازک تر و روشن تر خواهد بود.

بارداری و رشد ناگهانی مو

در دوران بارداری، بدن با طغیان هورمون ها روبه رو است. افزایش سطح استروژن و آندروژن ممکن است باعث رشد مو در نواحی جدیدی از بدن مانند شکم، صورت، گردن، سینه و بازوها شود.

البته این رشد موها معمولا موقتی است و بعد از زایمان کاهش می یابد. هورمون های بارداری چرخه رشد مو را هم تغییر می دهند. به همین دلیل موها کمتر می ریزند و ظاهر آن ها پرپشت تر می شود.

حدود 3 تا 6 ماه پس از زایمان، با بازگشت هورمون ها به حالت طبیعی، موهای اضافی شروع به ریزش می کنند. این ریزش ناگهانی با عنوان تلوژن افلوویوم شناخته می شود.

چرا لیزر در بارداری توصیه نمی شود؟

یکی از دلایل اصلی این است که هنوز مطالعه ای معتبر در مورد ایمنی لیزر در بارداری برای اهداف زیبایی انجام نشده است. در بررسی ای که مجله بین المللی درماتولوژی زنان در سال 2017 منتشر کرد، مشخص شد اگرچه لیزر در درمان برخی بیماری های پزشکی در بارداری کاربرد دارد (مانند سنگ کلیه یا زگیل تناسلی)، اما استفاده از آن برای زیبایی، اطلاعات ایمنی کافی ندارد.

پزشکان معمولا ترجیح می دهند در نبود اطلاعات دقیق، جانب احتیاط را رعایت کنند. به همین دلیل توصیه می شود لیزر در بارداری به بعد از زایمان موکول شود.

دکتر «کلی جاگو» متخصص زنان از فلوریدا می گوید:

«اگر امکان صبر کردن وجود دارد، بهتر است انجام لیزر را تا پایان بارداری به تعویق بیندازید.»

دلایل دیگر به تأخیر انداختن لیزر در بارداری

  • تغییر رنگ پوست: در بارداری، پوست برخی افراد دچار تیرگی (هایپرپیگمنتیشن) می شود. این تغییر می تواند اثرگذاری لیزر را کاهش دهد، زیرا لیزر بهترین عملکرد را در تضاد رنگ مو و پوست دارد.
  • اختلال در چرخه رشد مو: برای نتیجه گیری کامل از لیزر، معمولا به 6 جلسه در بازه های زمانی مختلف نیاز است. ولی در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، چرخه رشد مو ممکن است به هم بریزد.
  • حساسیت پوست: پوست در بارداری حساس تر است و خون رسانی افزایش می یابد. این موضوع ممکن است انجام لیزر را دردناک تر و با خطر التهاب همراه کند.

آیا لیزر روی باروری تأثیر دارد؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد لیزر در بارداری یا قبل از آن باعث کاهش احتمال باردار شدن می شود. اما اگر در حال اقدام به بارداری هستید، بهتر است پیش از شروع جلسات لیزر با پزشک مشورت کنید.

از آن جایی که تکمیل دوره درمان با لیزر ممکن است تا ۹ ماه طول بکشد، ممکن است یکی از جلسات را پیش از آگاهی از بارداری تان انجام دهید. این می تواند شما را در معرض خطراتی مانند تحریک پوست، تغییر رنگ پوست، تاول، زخم و در موارد نادر، رشد بیش ازحد مو قرار دهد.

جایگزین های ایمن لیزر در بارداری

روش های موقتی مانند اصلاح با تیغ، وکس، بند انداختن و استفاده از موچین، در دوران بارداری بی خطر محسوب می شوند. البته با بزرگ شدن شکم، شاید لازم باشد در برخی نواحی از دیگران کمک بگیرید.

استفاده از کرم های موبر نیز معمولا بی خطر دانسته می شود، اما ترکیبات شیمیایی آن مانند اسید تیوگلیکولیک یا پودر باریم سولفید، به طور قطعی ایمن بودنشان برای جنین ثابت نشده است. به علاوه، سازمان غذا و داروی آمریکا گزارش هایی از واکنش های دردناک پوستی به این محصولات دریافت کرده است. بنابراین بهتر است درباره استفاده از آن ها با پزشک مشورت کنید.

نکته مهم پیش از زایمان

پزشکان توصیه می کنند که ناحیه تناسلی را بلافاصله قبل از زایمان، مخصوصا در صورت زایمان سزارین، اصلاح نکنید. تیغ می تواند باعث ایجاد خراش های ریز شود که خطر عفونت در محل زخم را افزایش می دهند.

لیزر پس از زایمان؛ چه زمانی مناسب است؟

کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا تأکید دارد که مراقبت های پس از زایمان یک فرآیند بلندمدت است. در چند ماه اول پس از تولد نوزاد، بهتر است با پزشک درباره تغییرات بدنی خود مشورت کنید.

پزشک می تواند تشخیص دهد که هورمون های بدن شما به حالت طبیعی برگشته اند یا خیر و پوست تان برای دریافت لیزر آماده است یا نه. اگر در زایمان خود بخیه، اپی زیاتومی یا سزارین داشته اید، این موضوع اهمیت بیشتری دارد.

آیا لیزر درمانی برای تکنسین‌ های باردار خطرناک است؟

هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کار با دستگاه لیزر در دوران بارداری برای تکنسین ها خطر دارد. البته باید اطمینان حاصل کرد که دستگاه ها استاندارد بوده و تکنسین آموزش های لازم را دیده باشد. در صورت نگرانی، مشورت با پزشک توصیه می شود.

سخنی از نی نی تینی

بارداری تغییرات زیادی در بدن ایجاد می کند، از جمله رشد ناگهانی مو در نقاطی غیرمعمول. خوشبختانه بسیاری از این تغییرات بعد از زایمان از بین می روند.

اگر به دنبال کاهش موهای زائد در نواحی مختلف هستید، روش های موقتی مانند اصلاح، بند انداختن یا اپیلاسیون، گزینه های ایمن تری در دوران بارداری هستند.

برای از سرگیری جلسات لیزر بعد از زایمان، حتما با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که زمان مناسبی برای شروع دوباره است.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. healthline.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

با رای دادن به آن، امتیاز به دست بیاورید!

امتیاز 0.00 از 0 رای

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها