داروها در بارداری
نویسنده: آخرین به روز رسانی : 1404/02/26بدون دیدگاه on مصرف داروها در بارداریزمان مطالعه : 1 دقیقه

آیا می دانستید بیشتر داروهایی که در دوران بارداری مصرف می کنید، از جفت عبور کرده و به جنین می رسند؟ این موضوع یکی از نگرانی های مهم مادران در دوران بارداری است. اگر شما هم باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، احتمالا بارها در گوگل عباراتی مثل «مصرف داروها در بارداری» یا «کدام داروها در بارداری مجازند؟» را جست وجو کرده اید.

در این راهنما سعی داریم به تمام سؤالات شما درباره داروها در بارداری پاسخ بدهیم و به زبان ساده، اطلاعاتی دقیق و کاربردی ارائه کنیم.

چرا باید مصرف داروها در بارداری با احتیاط باشد؟

همان طور که اشاره کردیم، بیشتر داروها می توانند از جفت عبور کرده و وارد جریان خون جنین شوند. این یعنی مصرف خودسرانه حتی یک مسکن ساده در دوران بارداری ممکن است برای سلامت نوزاد شما خطرآفرین باشد.

بنابراین قبل از مصرف هر دارویی در این دوران ،چه مسکن باشد، چه داروی سرماخوردگی یا حتی داروهای گیاهی ، حتما با پزشک، داروساز یا ماما مشورت کنید.

داروهای تجویزی و بدون نسخه؛ هر دو مهم هستند

شاید تصور کنید فقط داروهایی که پزشک تجویز می کند نیاز به بررسی دارند. اما نه! داروهایی که از داروخانه یا فروشگاه می خرید (مثل مکمل ها یا داروهای بدون نسخه) هم می توانند اثرات نامطلوبی بر جنین داشته باشند.

سؤال مهم این است: آیا باید تمام داروها را کنار گذاشت؟ قطعا نه! بلکه باید از مصرف داروهای ممنوعه در بارداری دوری کرد و در صورت نیاز، فقط داروهای مجاز در بارداری را با نظارت پزشک مصرف کرد.

کدام داروها در بارداری بی خطر هستند؟

یکی از منابع معتبر برای بررسی ایمنی داروها در دوران بارداری، وب سایت های معتبر هستند که اطلاعات جامع و علمی در این زمینه ارائه می دهد. این سایت ها به مادران کمک می کند تا بفهمند دارویی که مصرف کرده اند یا قصد مصرفش را دارند، چه اثری بر بارداری دارد.

اما نکته ی مهم تر این است که هیچ وقت بدون مشورت با پزشک مصرف دارویی را قطع نکنید. ممکن است ادامه درمان برای سلامت شما و جنین ضروری باشد و قطع ناگهانی آن بیشتر از مصرفش آسیب زا باشد.

اگر باردارم یا قصد بارداری دارم، در مورد مصرف داروها باید چه کاری انجام دهم؟

اگر در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید یا تازه متوجه شده اید که باردارید، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • اگر داروی خاصی را به طور منظم مصرف می کنید، حتما در اولین فرصت با پزشک مشورت کنید؛ ترجیحا قبل از اقدام به بارداری.
  • قبل از مصرف هر نوع دارو (چه تجویزی، چه بدون نسخه) با پزشک، ماما یا داروساز مشورت کنید.
  • پزشک، دندان پزشک یا هر متخصص دیگری که به او مراجعه می کنید باید بداند که شما باردار هستید.

داروهای گیاهی، هومیوپاتی و رایحه درمانی در بارداری؛ آیا مصرف این داروها در بارداری بی خطر هستند؟

برخلاف باور عمومی، همه ی داروهای «طبیعی» بی خطر نیستند. خیلی از داروهای گیاهی یا مکمل های طب سنتی می توانند مواد مضری مثل سرب یا ناخالصی هایی داشته باشند که برای جنین خطرناک هستند.

پس اگر به داروهای مکمل یا روش های درمانی جایگزین علاقه مند هستید، این نکات را در نظر بگیرید:

  • در دوران اقدام برای بارداری، مصرف داروهای گیاهی توصیه نمی شود.
  • اگر از درمان هایی مثل رایحه درمانی، هومیوپاتی یا داروهای گیاهی استفاده می کنید، حتما این موضوع را به پزشک، داروساز یا ماما اطلاع دهید.
  • اگر تصمیم به استفاده از این روش ها دارید، حتما نزد متخصص معتبر و آموزش دیده بروید.
  • قبل از شروع هرگونه درمان جایگزین، به درمانگر اطلاع دهید که باردار هستید.

به خاطر داشته باشید که هیچ درمان مکملی نباید جایگزین مراقبت های دوران بارداری (مثل ویزیت های منظم مامایی و سونوگرافی ها) شود.

خطرات مصرف داروها در بارداری؛ چرا باید محتاط بود؟

مصرف داروها در بارداری بدون اطلاع پزشک ممکن است به شکل های مختلفی برای جنین خطرناک باشد، از جمله:

  • ایجاد نقص های مادرزادی
  • زایمان زودرس یا دیررس
  • رشد ناکافی جنین
  • مشکلات تنفسی یا عصبی در نوزاد

برای همین است که تاکید می کنیم همیشه با پزشک مشورت کنید، حتی برای ساده ترین داروها.

سخنی از نی نی تینی

بارداری دوران حساسی است و حتی کوچک ترین تصمیم در مورد داروها می تواند بر سلامت شما و فرزندتان تأثیر بگذارد. هیچ سؤالی در این زمینه «بی اهمیت» نیست؛ پس با خیال راحت از پزشک یا مامای خود بپرسید. بهتر است با اطلاعات درست و منابع معتبر در مورد مصرف داروها در بارداری، سلامت خود و کودکتان را تضمین کنید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.nhs.uk

عناوین مقاله

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

با رای دادن به آن، امتیاز به دست بیاورید!

امتیاز 0.00 از 0 رای

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها