حالت تهوع صبحگاهی
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۲۸بدون دیدگاه on گرفتن آروغ نوزادزمان مطالعه : 5,2 دقیقه

نوزادان چند بار نیاز به آروغ زدن دارند و بهترین راه برای از بین بردن  نفخ آن ها چیست؟ هنگامی که حباب های گاز در معده نوزاد شما گیر می کند، می تواند باعث احساس پری و ناراحتی شود. گرفتن آروغ به آزاد شدن این حباب‌های گاز در مری و خارج شدن آن ها از دهان کمک می ‌کند.

اگر به دنبال بهترین روش ها برای گرفتن آروغ نوزاد خود هستید، ادامه مقاله را بخوانید تا بدانید چرا، چه زمانی و چگونه به درستی این کار را انجام دهید.

چرا نوزادان تازه متولد شده به آروغ زدن نیاز دارند؟

نوزادان معمولاً هنگام غذا خورن و همزمان بلعیدن هوا که باعث می شود خیلی سریع احساس سیری کنند ، نیاز به آروغ زدن دارند. این مساله بیشتر در مورد نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می‌شوند و تمایل دارند سریع ‌تر غذا بخورند، اتفاق می‌افتد.

نوزادان حتی می توانند در حین شیردهی نیز مقداری هوا را ببلعند. این امر به ویژه در مواردی مانند این که مادر شیر زیادی داشته باشد، خروج سریع شیر داشته باشد، یا اگر نوزاد خیلی گرسنه باشد و بخواهد سریع بخورد، نیز اتفاق می افتد. بنابراین گرفتن آروغ نوزاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

همچنین ممکن است نفخ و گاز در اثر تجزیه برخی غذاها در روده بزرگ ایجاد شود. برای نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، ممکن است وجود یک ماده در شیر خشک آن‌ها علت ماجرا باشد. در مورد نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، مقصرها می‌توانند غذاهایی باشند که مادر شیرده مصرف می‌کند و از طریق شیر مادر منتقل می‌شود. برخی از رایج ‌ترین مواردی که باعث ایجاد گاز در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می ‌کنند، می شوند عبارتند از:

  • لوبیا و غذاهای پر فیبر
  • سبزیجات و صیفی جات مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم
  • آب نبات و آدامس بدون قند
  • جوش شیرین
  • میوه و نوشیدنی های میوه ای
  • لبنیات
  • شکلات

در نهایت، اگر نوزاد نسبت به برخی غذاها حساسیت داشته باشد، مانند یک ماده در شیر خشک یا چیزی که از طریق شیر مادر منتقل می‌شود، بدن او ممکن است با تولید بیشتر گاز واکنش نشان دهد. عدم تحمل لبنیات رایج‌ترین علت این مسئله است.

زمان گرفتن آروغ نوزاد

آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می‌کند که به طور منظم در حین و بعد از تغذیه ، آروغ نوزاد را بگیرید. این کار را حتی زمانی که اگر نشانه‌ای از ناراحتی بروز ندهند یا هنگام آروغ زدن گازی خارج نکنند، باید انجام داد.  دلیلش هم این است که ما نمی‌دانیم چقدر هوا وارد معده کوچک آن‌ها می‌شود، بنابراین بهتر است آروغ نوزادان را بگیریم حتی اگر آن ها به مرحله بی‌قراری نرسیده باشند.

آیا می‌خواهید بدانید که چند وقت یکبار باید آروغ نوزاد تازه متولد شده خود را هنگام تغذیه بگیرید؟ سعی کنید این کار را به طور طبیعی انجام دهید. به عنوان مثال، اگر در حال شیر دادن هستید، قبل از جابجا کردن پستان، آروغ وی را بگیرید. والدینی که از روش تغذیه با شیشه شیر استفاده می ‌کنند می‌توانند تا حدود 6 ماهگی، بین هر 50 تا 80 گرم شیر خشکی که به او می خورانند، آروغش را بگیرند. پس از پایان تغذیه نیز می بایست آروغ نوزاد گرفته شود.

در حالی که برخی از نوزادان به آروغ زدن بیشتری نیاز دارند، بسیاری از والدین اشتباه می‌کنند و با تلاش‌های غیرضروری برای آروغ زدن نوزاد، تغذیه او را مختل می‌کنند. این کار زمان تغذیه را طولانی‌تر می‌کند و نوزاد گرسنه را ناامید می‌کند و ممکن است میزان هوای بلعیده شده را افزایش دهد.

چگونه آروغ نوزاد را بگیریم؟

چگونه آروغ نوزاد را بگیریم؟

سه وضعیت رایج برای آروغ گرفتن وجود دارد:

  • بر روی شانه خود
  • نشاندن بر روی زانوی شما
  • یا رو به پایین بر روی زانوی شما گرفتن

وضعیتی را انتخاب کنید که برای شما راحت‌تر و برای بیرون آوردن آروغ از نوزاد مؤثرتر باشد. هر وضعیتی که انتخاب کنید، یک پارچه مخصوص آروغ در کنار دهان نوزاد داشته باشید تا از ریختن هر گونه بازگشت غذا جلوگیری کند.

گرفتن آروغ نوزاد در حالت گرفتن بر روی شانه

گرفتن آروغ نوزاد در حالت گرفتن بر روی شانه

برای یادگیری این روش مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. راحت بایستید یا بنشینید، کمی به عقب تکیه دهید.
  2. نوزاد خود را از زیر باسن نگه دارید تا او را حمایت کنید.
  3. مطمئن شوید که نوزاد به سمت پشت شما و روی شانه شما قرار دارد، به طوری که چانه‌اش روی یک پارچه نرم باشد تا هر گونه بازگشت غذا را جذب کند.
  4. با انگشتان دست آزاد خود، به آرامی به پشت نوزاد خود ضربه بزنید یا ان جا را مالش دهید. نوزاد ممکن است کمی به جلو و عقب حرکت کند؛ و این کار تا زمانی که شانه شما از سر او حمایت می‌کند، اشکالی ندارد.

هنگام آروغ زدن، به آرامی برای حدود یک دقیقه نوزاد همچنان به ضربات و مالش پشت او ادامه دهید. اگر نوزاد شما بی‌ قراری می ‌کند و هنوز آروغ نزده است، می‌توانید به تلاشتان ادامه دهید تا آروغ بزند، سپس دست نگه دارید و او را برای یک دقیقه روی زانوی خود بخوابانید، و سپس دوباره تلاش کنید تا آروغ بزند. تغییر وضعیت نوزاد می ‌تواند به حرکت حباب‌های گاز به جایی مناسب‌تر برای خروج کمک کند.

گرفتن آروغ نوزاد با روش نشاندن بر روی زانو

گرفتن آروغ نوزاد با روش نشاندن بر روی زانو

برای گرفتن آروغ در حالت نشسته روی زانو، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. نوزاد خود را به صورت جانبی روی زانوی خود قرار دهید، به طوری که سینه ‌اش کمی به جلو خم شده باشد.
  2. دست خود را زیر چانه او (نه زیر گلو) قرار دهید تا از سینه و سرش حمایت کنید.
  3. به پشت او به آرامی در ناحیه کتف‌ها ضربه بزنید تا آروغ بزند.

صبور باشید: آروغ گرفتن ممکن است چهار یا پنج دقیقه طول بکشد.

گرفتن آروغ نوزاد با روش رو به پایین روی زانو

برای روش خوابیده، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. نوزاد خود را به صورت دمر روی زانوهای خود قرار دهید.
  2. مطمئن شوید که سر او کمی بالاتر از بقیه بدنش باشد.
  3. پشت او را محکم بمالید و یا به آن ضربه بزنید.

توجه داشته باشید که برای جلوگیری از حباب‌های گاز، نوزادان تازه متولد شده ممکن است نیاز داشته باشند که چندین بار در طول تغذیه توقف کنند تا آروغ بزنند. در صورت شیردهی طبیعی، هر بار که پستان را عوض می‌کنید، آروغ کودک را بگیرید، یا اگر از شیشه استفاده می‌کنید، هر 50 تا 80 گرم این کار را انجام دهید.

توجه داشته باشید که دستورالعمل‌های مربوط به گرفتن آروغ نوزاد خوابیده همانند نوزاد بیدار است، تنها با حرکات ملایم‌ تر این کار باید انجام داد.

چه زمانی گرفتن آروغ نوزاد را متوقف کنیم؟

سن قطعی برای متوقف کردن آروغ گیری نوزاد وجود ندارد. اما با با افزایش سن نوزاد و تکامل سیستم گوارشی او، نیاز به آروغ زدن کمتر می‌شود.

احتمالاً این تغییر را حدود ۴ تا ۶ ماهگی مشاهده خواهید کرد، زمانی که نوزاد شروع به خوردن غذای خشک می‌کند. با این حال، اگر هنوز متوجه شدید که نوزاد شما دچار گاز معده است، به آروغ گرفتن و سایر تکنیک‌های رفع گاز؛ تا زمانی که احساس کنید دیگر نیازی به آن‌ها نیست، ادامه دهید.

نکات دیگر برای تسکین نفخ در نوزادان

اگر آروغ نوزاد ناراحتی وی را برطرف نمی کند، موقعیت ها و تکنیک های دیگر را برای حرکت دادن گاز امتحان کنید.

از فشار ملایم شکم استفاده کنید

والدین می‌توانند با ماساژ دادن نوزاد یا فشار دادن پاها به عقب و جلو وقتی کودک به پشت دراز می‌کشد به دفع گاز کمک کنند. اجازه دادن به کودک در هنگام بیداری روی شکم نیز می تواند کمک کننده باشد.

علت را از بین ببرید

همچنین می توانید علت تولید گاز اضافی را بررسی کنید. به عنوان مثال، اگر در حال شیردهی هستید، چیزی در رژیم غذایی شما می تواند باعث ناراحتی کودک شما شود. این مساله برای هر فرد متفاوت است، اما یکی از رایج‌ترین مقصران نفخ کودکان لبنیات است – شیر، پنیر، بستنی.

جریان را تنظیم کنید

راه حل های دیگر عبارتند از: بگذارید شیشه شیر قبل از شیر دادن به نوزاد کمی ته نشین شود (تکان دادن هوای زیادی به شیر اضافه می کند) و یک سری شیشه مناسب با سن او انتخاب کنید. اگر هنگام شیر دادن با پستان، جریان شیر بسیار زیاد است، می‌توانید قبل از تغذیه مقداری شیر به صورت دستی بدوشید تا از غرق کردن نوزاد با جریان سریع جلوگیری کنید.

اگر از شیشه استفاده می‌کنید، می‌توانید از مدل هایی استفاده کنید که برای کاهش مقدار هوا در شیشه طراحی شده است. اگر هیچ چیزی به تسکین گاز نوزاد کمک نمی‌کند، به پزشک مراجعه کرده و از او درخواست کنید برای فرزندتان دارو تجویز کند.

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید

معمولاً نفخ نباید با علائم اضافی همراه باشد. علائم دیگری مانند موارد زیر ممکن است نشان دهنده این باشد که اتفاق دیگری در حال وقوع است:

  • دمای بیش از 38 درجه سانتیگراد
  • اسهال
  • مدفوع خونی
  • بی قراری بیش از حد
  • ناتوانی در آرام شدن

همچنین به یاد داشته باشید که آروغ زدن و بازگشت غذا کاملاً طبیعی هستند، اما استفراغ جهشی نیست. اگر نوزاد شما پس از تغذیه به شدت مقدار زیادی استفراغ می‌کند، با یک پزشک تماس بگیرید تا علل دیگر را بررسی کند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.parents.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 2

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله