محافظت از کودک در خانه
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۱۶بدون دیدگاه on چک لیست نهایی محافظت از کودک در خانهزمان مطالعه : 5,1 دقیقه

شما می‌خواهید قبل از به دنیا آمدن فرزندتان، ایمن سازی خانه را شروع کنید و پس از شروع به سینه خیز رفتن او دوباره این کارها را انجام دهید. با چک لیست نهایی محافظت از کودک در خانه ما، نحوه محافظت از کودک را اتاق به اتاق بیاموزید.

پروفینگ کودک یا محافظت از کودک در خانه چیست؟

پروفینگ نوزاد، محیطی امن برای نوزاد شما ایجاد می‌کند، عاری از خطرات و حوادث، تا به او اجازه دهد بدون توجه به جایی که در آن قرار دارد، با خیال راحت بازی کند و پرسه بزند. نوزادان به طور طبیعی موجوداتی کنجکاو هستند که میل زیادی به گذاشتن همه چیز در دهان، کشیدن وسایل، فشار دادن دکمه ها و بازی با اشیاء مختلف دارند تا بفهمند چگونه کار می کنند.

از دیدگاه کودک، همه اینها از نظر رشد مناسب است، زیرا آنها به سادگی در تلاش هستند تا درباره دنیای اطراف خود اطلاعات بیشتری کسب کنند. با این حال، چیزها و وسایلی که بزرگسالان روزانه از آنها استفاده می ‌کنند ممکن است خطرات بزرگی برای کودک به همراه داشته باشد، بنابراین این شما هستید که باید با ایمن سازی صحیح محیط خانه و وسایل نقلیه خود، کودک را ایمن نگه دارید.

چه زمانی باید محافظت از کودک در خانه را شروع کرد

می‌توانید در هر زمانی در دوران بارداری یا پس از زایمان شروع به پروفینگ کودک کنید، اما این کار باید حتماً قبل از تحرک کودک (معمولاً بین 4 تا 6 ماهگی) انجام شود. اگرچه کاملاً ضروری نیست، اما هوشمندانه است که خانه خود را مدت‌ها قبل از آمدن کودک ایمن سازی کنید.

تحرک تنها به معنای خزیدن یا راه رفتن نیست، بلکه به معنای غلتیدن نیز هست. چندین ماه طول می کشد تا کودک به تنهایی شروع به حرکت کند، اما هنوز کارهایی برای محافظت از نوزاد وجود دارد که باید برای ایمن نگه داشتن نوزاد خود انجام دهید. شما فقط نباید چیزهایی را بررسی کنید که می تواند خطر مستقیمی برای کودک شما ایجاد کند، هر چیزی که می تواند در زمانی که کودک را در آغوش دارید به شما آسیب برساند (مثلا کف های لغزنده و مبلمان لرزان) نیز باید بررسی شود. به علاوه، اگر در حال انجام هر گونه بازسازی در خانه خود هستید، مطمئن شوید که در صورت امکان، قبل از متولد شدن نوزاد کامل شده است.

البته، هنگامی که کودک شروع به غلت زدن، نشستن، چرخش روی شکم خود و خزیدن کرد، باید دومین مرحله ایمن سازی را انجام دهید تا مطمئن شوید که خانه برای کودک در حال حرکت شما ایمن است. شما همچنین باید آمادگی های ایمنی موجود خود را مجدداً بررسی کنید، زیرا قد، دستیابی و تحرک کودک تغییر کرده است.

این شامل محافظت از کودک از هر چیزی است که می تواند به آن بچسبد، آن را بگیرد ، آن را کشیده یا هل دهد و یا حتی آن را ببلعد. محافظت از کودکان می‌تواند با رشد کودک و کسب مهارت‌های جدید فرآیندی در حال تکامل باشد، زیرا متوجه خواهید شد که این وروجک ها راه‌های جدیدی برای رسیدن به چیزهای خطرناک کشف می‌کنند.

البته، تعیین زمان دقیق برای این مساله دشوار است چون هر کودکی با سرعت خاص خود رشد می کنند. شخصیت آنها ممکن است در این زمینه تاثیرگذار باشد، زیرا برخی از بچه ها ممکن است کنجکاوتر از دیگران باشند و بتوانند روش های ایمن سازی شما را شکست دهند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، در حالی که ممکن است از توانایی‌های آنها شگفت زده شوید، باید از تشویق یا خندیدن به کار آن ها اجتناب کنید، زیرا ممکن است این حس را به آن ها انتقال دهید که دستکاری در این وسایل ایمنی اشکالی ندارد.

همانطور که کودک سعی در اثبات خود دارد، رشد و شخصیت کودک خود را در ذهن داشته باشید. به یاد داشته باشید، خطرات مورد نظر هر یک از والدین ممکن است متفاوت باشد، اما همیشه ایمن بودن بهتر از متاسف بودن است. برای ایمن سازی خانه و آماده شدن برای مواقع اضطراری، به خواندن چک لیست کامل ما برای محافظت از نوزاد خود ادامه دهید.

چگونه خانه خود را برای کودک ایمن سازی کنیم

بهتر است که والدین خودشان به تنهایی مراقب فرزندشان باشند، زیرا در این صورت می دانند که باید به دنبال چه چیزی بگردند، به خصوص در زمانی که در محیط هایی مانند هتل یا خانه پدربزرگ و مادربزرگ هستند. اگر شخص دیگری بخواهد این کار را برای شما انجام دهد، ممکن است متوجه خطری که می تواند برای فرزند شما پیش بیاید، نباشید و انتظارش را نداشته باشید.

محافظت از کودک در خانه

با چهار دست و پا شدن و خزیدن در خانه محیط آن را برای محافظت از کودکان ایمن کنید تا وسوسه ‌های خطرناک بسیاری را که در کمین او هستند را خنثی کنید. به خاطر داشته باشید که هر چیزی که به راحتی در زیر فرش، گوشه ها و زیر کابینت ها قرار دارند، یک خطر بالقوه خفگی هستند و اقلام خطرناکی می توانند باشند. ایمن سازی خانه برای کودکان در ابتدا می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما راه‌هایی برای مقابله موثر و بدون استرس نیز وجود دارد.

به خودتان زمان کافی بدهید تا اتاق به اتاق پروژه را بررسی کنید کمتر برای شما طاقت فرسا باشد. به علاوه، بسیاری از محصولات محافظت از کودک در بازار وجود دارد که می تواند قبل از شروع کار آن ها را تهیه کنید. چک لیست زیر را بررسی کنید – و به یاد داشته باشید که پیوسته و منظم خانه را جارو بکشید.

نکات عمومی برای محافظت از کودک در خانه قبل از آمدن او

  1. آشکارسازها و تشخیص دهدنده های مونوکسید کربن را در خانه نصب کنید
  2. سنسور دود را در هر سطح از خانه و راهروهای خارج از اتاق خواب نصب کنید
  3. سلامت تمامی سنسورها را بررسی کنید
  4. یک کپسول آتش نشانی بخرید و نحوه استفاده از آن را بیاموزید
  5. اگر در خانه سلا گرم دارید (تفنگ شکاری)آنها را خالی و در یک گاوصندوق قرار دهید.
  6. هرگز مقداری از آب را در ظرف باز یا سطلی که کودک به آن دسترسی دارد نگذارید
  7. کابینت دارو یا کیت کمک های اولیه خود را در مکانی امن و دور از دسترس وی قرار دهید.
  8. شماره اورژانس و اطلاعات پزشکی را به تلفن خود اضافه کنید. این کار را به گونه ای انجام دهید تا حتی در حالت قفل نیز قابل دسترسی باشد.
  9. حداقل یک تلفن ثابت در خانه خود داشته باشید تا زمانی که تلفن همراه شما شارژ ندارد و برق قطع است، در صورت ضرورت از آن استفاده کنید. لیستی از شماره های اضطراری را در نزدیکی تلفن ثابت قرار دهید.
  10. آبگرمکن را چک کنید چون هر مساله در این زمینه می تواند خطرناک شوو و منجر به خفگی یا انفجار شود.
  11. هرگز اشیای کوچک مانند سکه و باتری (از جمله باتری های دکمه ای) را در جمع آوری کرده و در مکانی دور از دسترس کودک قرار دهید.

نکات عمومی برای محافظت از کودک در خانه قبل از حرکت کودک

  1. برای جلوگیری از حوادث واژگونی و ضرب دیدگی، گوشه های مبلمان را با روکش ایمنی بپوشانید
  2. زیر همه فرش ها ترمز فرش قرار دهید
  3. تمام وسایل خطرناک را به کمدها و کشوها دور از دسترس کودک منتقل کنید (این کار می تواند شامل برداشتن پاک کننده ها، چاقوها، اجسام سنگین، داروها، منگنه ها، قیچی ها و غیره باشد).
  4. نوشیدنی‌های الکلی، دخانیات، ویپ و غیره را در کابینت‌ها و دور از دسترس نگه دارید.
  5. با قفل، تمام کمدها، کشوها و درهای در دسترس کودک را ببندید تا از گیر کردن انگشتان کودک لای درب آن ها یا کاوش های بدون نظارت او جلوگیری شود.
  6. برای جلوگیری از بسته شدن تصادفی درب ها، آرام بند مخصوص آن ها را نصب کنید.
  7. در بالا و پایین هر مجموعه از پله ها درب نرده ای قرار دهید.(از نرده های باغ یا پلکسی گلاس برای مسدود کردن فضای بیش از چهار اینچ بین راه پله یا ریل بالکن استفاده کنید.)
  8. حفاظ ها و پایه های پنجره را نصب کنید.
  9. پرده های دارای طناب های حلقه ای را با پرده های ساده عوض کنید.
  10. تمام طناب ها را از دسترس او دور کنید.
  11. روکش های ایمنی را روی تمام پریزهای برق نصب کنید.
  12. وسایل برقی را که در حال استفاده نیستند، همیشه از برق بکشید و دور از دسترس وی قرار دهید.
  13. همیشه همه کیف‌ها را دور از دسترس کودک نگهداری کنید.

در صورت امکان، وسایل پاتختی، وسایل حمام (مانند تیغ) و وسایل درون کمد (مانند کراوات) را با قفل ایمنی کودک ایمن کرده و دور از دسترس او نگهداری کنید. ممکن است به آن فکر نکرده باشید، اما بچه‌های کنجکاو ممکن است سعی کنند مانند والدین خود «اصلاح کنند» یا «کراوات ببندند».

محافظت از کودک در خانه در آشپزخانه

آشپزخانه محل طبیعی اجتماع بسیاری از خانواده‌ها است، در واقع قلب خانه است. اما محافظت از کودکان در آشپزخانه، سرزمین چاقوهای تیز، وسایل آشپزی داغ و کابینت های فراوان، یک امر ضروری است، خصوصا به این دلیل که اکثر خانواده ها زمان زیادی را در آنجا می گذرانند. در زیر، برخی از مراحل مهم محافظت از کودک در آشپزخانه برای شما آورده شده است.

  1. اگر قصد دارید صندلی کودک را به میز آشپزخانه وصل کنید از مستحکم بودن آن اطمینان حاصل کنید.حتی اگر این کار را انجام نمی دهید از استحکام آن اطمینان حاصل کنید.
  2. درپوش هایی برای اجاق گاز و دستگیره های فر، یک قفل برای درب فر و یک محافظ اجاق گاز برای مسدود کردن مشعل ها نصب کنید.
  3. به پخت و پز با چرخاندن دسته های قابلمه به سمت دیوار و قرار دادن غذاها و نوشیدنی های داغ دور از لبه میزها و پیشخوان ها عادت کنید.
  4. روی سطل های زباله روکش های قابل قفل قرار دهید یا سطل آشخانه را در کابینت های قفل دار قرار دهید.
  5. نصب قفل ایمنی روی درب یخچال و فریزر و همچنین ماشین ظرفشویی هم مهم است.
  6. سعی کنید از رومیزی های آویزان از لبه استفاده نکنید، چون ممکن است کودک ان ها را بکشد.
  7. حوله های ظرفشویی خود را در جایی دور از دسترس کودک قرار دهید.
  8. غذا و آب را برای حیوانات خانگی دور از دسترس کودک قرار دهید.
  9. اشیای تیز و برنده را از دسترس کودک دور نگه دارید.
  10. تمام پاک کننده ها و صابون های ظرفشویی را در کابینت های قفل دار و دور از دسترس کودک نگهداری کنید.
  11. میز و کف آشپزخانه خود را پیوسته تمیز نگه دارید. چون نوزادان دوست دارند در حین خزیدن هر چیزی را که می بینند، در دهان خود بگذارند!

حواستان به قابلمه ها و تابه های باشد، زیرا آنها تبدیل به اسباب بازی آنها می شوند. مثلا وقتی سیب زمینی را سرخ می‌کنید، آنها اسباب‌بازی‌شان را می‌خواهند، و ممکن است بلند ‌شوند و تابه داغ را با دست بگیرند.

ایمن سازی اتاق نشیمن برای محافظت از کودک در خانه

برای شما، اتاق نشیمن، مرکز سرگرمی و استراحت شماست و فرصتی برای استراحت و آشنایی با کتاب ها، نمایش ها، فیلم ها یا بازی های ویدیویی مورد علاقه خود. اما آن جا برای کودک، یک باشگاه ورزشی در اندازه واقعی با تعداد خرت و پرت برای لمس است و اگر به درستی برای کودک ایمن سازی نشود، می ‌تواند برای او خطرات جدی ایجاد کند.

بیش از 70 درصد از اتفاقات واژگونی برای کودکان مربوط به تلویزیون است. برای اینکه اتاق نشیمن و تلویزیون را کاملاً برای کودکان ایمن نگه دارید، در اینجا یک چک لیست مفید برای شما آورده شده است.

  1. اثاثیه سنگین مانند قفسه کتاب و کابینت را روی دیوارها محکم کنید تا از واژگونی تصادفی آن ها جلوگیری کنید.
  2. هر گوشه تیز مبلمان را با پد بپوشانید و هر دسته یا دستگیره‌ای را که می تواند با چشم کودک برخورد کند را بپوشانید.
  3. تمام سیم های برق را پشت مبلمان جابه جا کنید و تا جایی که ممکن است از روکش سیم استفاده کنید.
  4. این سیم‌ها را به هم می‌چسبانند و می‌توانند به دیوار یا زمین بچسبند تا دور از دسترس باشند.
  5. همه آباژورها را به پشت مبلما انتقال دهید.
  6. تلویزیون تخت خود را به دور از دست کودک رو دیوار نصب کنید و اگر نمی شود آن را روی دیوار نصب کنید، بروی میز تلویزیون محکم کنید.و تا حد امکان به دیوار نزدیک کنید.
  7. وسایل الکترونیکی مانند کنسول‌های بازی، اپل تی وی،جعبه‌های کابل و پخش‌کننده‌های DVD را پشت درب‌ها، کشوها و میز تلویزیون پنهان کنید.
  8. از نوارهای پلکسی کوچک برای پوشاندن جلوی دستگاه های الکترونیکی استفاده کنید تا از فشار دادن دکمه ها توسط انگشتان کوچک یا قرار دادن اشیا در شکاف ها جلوگیری کنید.
  9. دسترسی به تمام بخاری ها و رادیاتورها را با حفاظ مسدود کنید.
  10. کبریت ها، ابزارها و کلیدها را دور از دسترس کودک قرار دهید.
  11. میله های ایمنی یا توری را روی تمام پنجره ها نصب کنید.
  12. تمام ریموت های خود را با روکش کردن ایمن کنید.

محافظت از کودک در خانه در اتاق خواب کودک

ایستگاه بعدی شما برای محافظت از کودکان، اتاق کودک است. حتی اگر مراقب کودک خود باشید، در حالی که او در حال زوم کردن اطراف است، تعجب خواهید کرد که چقدر سریع می تواند یک شبه مشکل پیدا کند. این نکات محافظتی را در ذهن داشته باشید:

  1. حداقل هشت هفته قبل از تولد نوزاد، تمام نقاشی و کاغذ دیواری را تمام کنید.این کار از قرار گرفتن آنها در معرض هر گونه بخار بالقوه مضر جلوگیری می کند. بعلاوه، پنجره ها را برای هوادهی باز بگذارید و قبل از آمدن نوزاد ببندید.
  2. تخت را دور از پنجره ها، بخاری ها، لامپ ها، تزیینات دیواری، سیم ها، طناب ها، نور مستقیم خورشید و نور خیابان قرار دهید.
  3. تمام مبلمان اتاق کودک را طبق ایمن سازی کنید و آن را دور از پنجره ها قرار دهید.
  4. تمام اثاثیه سنگین را به دیوار بچسبانید تا در صورت برخورد تصادفی (یا بالا رفتن از آن، هنگامی که کودک متحرک شد، سقوط نکند).
  5. برای جلوگیری از سقوط، حفاظ پنجره نصب کنید.
  6. تمام طناب ها را دور از دسترس نگه دارید زیرا می توانند خطر خفه شدن را ایجاد کنند.
  7. بررسی کنید که هیچ یک از لت های تخت بیش از حد از هم فاصله نداشته باشند، مطمئن شوید که تمام پیچ ها محکم هستند.
  8. اطمینان حاصل کنید که هیچ شکافی بین تشک و تخت وجود ندارد.
  9. هرگز پستانک یا هر چیز دیگری را با بند به گهواره یا بدن نوزاد وصل نکنید.
  10. همچنین هرگز نخ (از جمله بند لباس) یا گردنبند را دور گردن کودک قرار ندهید.
  11. روتختی ها، بالش ها، پتوها و اسباب بازی ها را از گهواره دور نگه دارید
  12. در گهواره نباید چیزی جز ملحفه محکم و کودک شما وجود داشته باشد
  13. اطمینان حاصل کنید که هر تلفن همراه به خوبی خارج از دسترس کودک قرار گرفته است.
  14. هنگامی که کودک می تواند روی دست ها و زانوهای خود بخزد، هر چیز که بالای تخت آویزان است را بردارید تا نتواند دستش را بالا ببرد و آن ها را بکشد.
  15. یک فرش در اتاق پهن کنید.
  16. فرش‌ها را با ترمز فرش روی زمین محکم کنید تا وقتی کودک در آغوش دارید زیر پا شما لیز نخورند.
  17. تمام لوازم پوشک کردن را در دسترس قرار دهید تا هرگز از کودک دور نشوید. با این حال، مطمئن شوید که آنها در جایی هستند که کودک نتواند به آنها دسترسی پیدا کند.
  18. همه کیسه های پلاستیکی و بسته بندی ها را دور از دسترس کودک قرار دهید.
  19. برای جلوگیری از غلتیدن کودک از یک پد تعویض کانتور با دو طرف برجسته استفاده کنید
  20. از پودر تالک استفاده نکنید، زیرا این ذرات در صورت استنشاق می توانند به ریه های نوزاد آسیب برسانند.
  21. پس از تعویض پوشک کودک و دست زدن به پوشک کثیف دست های خود را کاملا بشویید.
  22. گهواره را از نظر ایمنی بررسی کنید.
  23. اگر از مرطوب کننده استفاده می کنید، برای جلوگیری از سوختگی، مرطوب کننده خنک کننده را انتخاب کنید.

قبل از اینکه کودک شروع به خزیدن کند، بنشیند و تحرک بیشتری پیدا کند، شما همچنین باید موارد زیر را در نظر بگیرید.

  1. تشک تخت را پایین بیاورید تا کودک نتواند از آن بالا برود.
  2. تخت را از هر چیزی که می تواند برای بالا رفتن از آن استفاده شود یا به داخل تخت کشیده شود دور کنید.
  3. به دنبال سطل های نگهداری اسباب بازی بدون درب باشید.

محافظت از کودک در خانه و حمام

بطری های دارو، پاک کننده ها، نگرانی های بزرگ موجو در این مکان ها هستند.بسیاری از بچه‌ها عاشق آب بازی هستند و فقط یک ثانیه طول می‌کشد تا وارد وان حمام شوند. پس برای پروفینگ حمام چک لیست زیر را در نظر بگیرید.

  1. یک وان حمام نوزاد برای نشستن کودک بخرید
  2. هرگز و هرگز کودک را در وان تنها نگذارید، حتی برای یک لحظه.
  3. پوشش های نرم را روی دهانه حمام و دستگیره ها قرار دهید
  4. پد های ضد لغزش را داخل و کنار وان حمام قرار دهید
  5. مطمئن شوید اب حمام زیاد داغ نشده باشد.
  6. قبل از اینکه کودک راه بیفتد، باید مطمئن شوید که: برای تمام داروها، مکمل ها و ویتامین ها روپوش های ضد کودک داشته باشید و آنها را دور از دسترس کودک نگهداری کنید.
  7. علاوه بر این، مراقب باشید که هیچ داروی روزانه ای را جلوی چشمان او قروت ندهید. آنها ممکن است کنجکاو شوند و زمانی که شما حواستان نیست، سعی کنند از شما تقلید کنند.
  8. قفل های ایمنی را روی صندلی توالت نصب کنید
  9. سطل زباله را با قفل ببندید یا آن را در یک کابینت قفل شده نگه دارید
  10. وسایل داغ مانند اتوی مو و سشوار را از برق بکشید و دور از دسترس کودک نگهداری کنید.
  11. در طول بازی در زمان حمام کردن نوزاد را از نزدیک زیر نظر داشته باشید و هرگز او را بدون مراقبت رها نکنید

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.thebump.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله