چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند؟
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۲۱بدون دیدگاه on چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند؟زمان مطالعه : 4,1 دقیقه

سر و گردن نوزاد از زمان تولد تا مدتی بعد به حمایت اضافه نیاز دارد. سوالی که اینجا مطرح می شود این است که پس چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند ؟ برای پاسخ به این سؤال با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

شما می دانید که حمایت از سر و گردن نوزاد تازه متولد شده بسیار مهم است. اما چه زمانی می  توانید به آن ها اعتماد کنید و دیگر سر آنها را نگه ندارید و چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند ؟ این که عجول باشید و صبر شما لبریز شده باشد، کاملا قابل درک است. به هر حال، داشتن کنترل خوب بر سر و گردن، نه تنها به نوزاد اجازه می دهد که بیشتر درباره محیط اطرافش بهتر کاوش و یادگیری کند، بلکه زمینه ساز مراحل رشدی مهم دیگری مانند غلت زدن، نشستن، خزیدن و راه رفتن او نیز می شود.

آماده اید که هر چه زودتر درباره این موضوع، اطلاعات مفیدی کسب کنید؟ در ادامه یاد می گیرید که چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند و چگونه می توانید به نوزادتان کمک کنید تا کنترل خوبی روی سرش داشته باشد.

نوزادان چه زمانی می توانند سر خود را بالا نگه دارند؟

وقتی صحبت از تعیین زمانی می شود که نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند، باید بدانید که یک دامنه ی زمانی طبیعی وجود دارد. شما می توانید به طور کلی انتظار داشته باشید که نوزاد در حدود دو ماهگی بتواند سر خود را بلند کرده و به اطراف بچرخاند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که او در زمان و موقعیت “تامی تایم” (زمان خوابیدن و درازکشیدن نوزاد روی شکم) روی شکمش قرار دارد.

البته برخی نوزادان ممکن است در حدود یک ماهگی شروع به چرخاندن و بلند کردن سر خود کنند. اما کنترل قابل توجه و توانایی نگه داشتن سر بدون نیاز به حمایت، معمولا بین 3 ماهگی تا ۵ ماهگی توسعه می یابد.

چگونه به نوزاد کمک کنیم تا توانایی کنترل سر خود را بهبود دهد؟

نوزاد از طریق تقویت عضلات گردن و حرکات طبیعی، کنترل سر را بهبود و توسعه می دهد. فعالیت هایی مانند “تامی تایم” می تواند در این زمینه کمک زیادی کند. توصیه می شود که نوزاد حداقل ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در روز تا زمان هفت هفتگی تمرین “تامی تایم” داشته باشد. والدین می توانند این زمان را به فواصل زمانی کوتاه تری تقسیم کنند و زمانی که نوزاد در آغوش مادر یا پدر است نیز جزو این زمان محسوب می شود.

گرچه “تامی تایم” برای نوزادان اهمیت دارد، به خاطر داشته باشید که در زمان خواب آنها را به پشت بخوابانید تا خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) کاهش یابد.

توصیه می شود برای کمک به حفظ توجه نوزاد و تشویق او به بلند کردن سر و نگاهی به اطراف، از صداها و حرکات، همچنین اسباب بازی های مناسب “تامی تایم” استفاده کنید. در ابتدا، حرکات آنها ممکن است واکنشی باشد، اما با گذشت زمان و تعامل بیشتر با محیط اطراف، این حرکات هدفمندتر شده و به تقویت عضلات کمک می کند.

چگونه از سر نوزاد قبل از توانایی بلند کردن آن حمایت کنیم؟

مهم است که تا زمانی که نوزاد کنترل مناسبی بر سر خود نداشته باشد، همیشه از سر و گردن او در هنگام بغل کردن حمایت کنید. هنگام بلند کردن نوزاد، نگه داشتن یا تعویض پوشک، سر او را حمایت کنید. با این حال، سر او باید به آرامی حمایت شود، اما نباید مانع حرکت طبیعی آن شود.

چه زمانی می توانید حمایت از سر نوزاد را متوقف کنید؟

شما نیاز ندارید که برای همیشه از سر نوزاد خود حمایت کنید. شما می توانید با افزایش قدرت نوزاد، که معمولا در حدود ۳ تا ۴ ماهگی اتفاق می افتد، میزان حمایت از سر او را کاهش دهید. در حدود 4 ماهگی تا ۶ ماهگی، بیشتر نوزادان به اندازه کافی کنترل دارند که سر خود را بدون نیاز به حمایت بالا نگه دارند، اما همیشه قدرت و راحتی نوزاد خود را قبل از توقف کامل حمایت ارزیابی کنید.

مراحل بعدی رشد نوزاد چه هستند؟

مراحل رشدی زیادی در انتظار فرزند شما هستند. پس از اینکه نوزادان توانستند سر خود را بالا نگه دارند، معمولا بین ۴ ماهگی تا ۵ ماهگی شروع به غلت زدن می کنند. از آنجا، کودک شما یاد می گیرد که با کمک شما بنشیند و سپس بدون کمک بنشیند. این مراحل معمولا در ماه های بعدی رخ می دهند و در نهایت منجر به ایستادن و راه رفتن نوزاد می شوند.

علاوه بر مراحل رشدی حرکتی، زمانی که نوزاد کنترل خوبی بر سر خود پیدا می کند، احتمالا می تواند شروع به خوردن غذاهای جامد کند، که معمولا بین ۴ ماهگی تا ۶ ماهگی اتفاق می افتد.

چه زمانی باید با پزشک کودک خود در این باره مشورت کنید؟

متخصصان تأکید می کنند که هر نوزادی متفاوت با نوزاد دیگری است و برخی نوزادان دیرتر از دیگران کنترل سر خود را به دست می آورند. با این حال، مهم است که از زمان بندی کلی این مرحله آگاه باشید و هرگونه نگرانی درباره این که چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند را با پزشک کودک خود در میان بگذارید.

اگر تا سن ۳ ماهگی تا ۴ ماهگی نوزاد هیچ نشانه ای از توانایی نگه داشتن سر نشان نمی دهد یا به شدت در کنترل سر مشکل دارد و بهتر است با پزشک کودک خود در این باره مشورت کنید. علاوه بر این، اگر به طور کلی نگران تونوس عضلانی نوزاد یا رشد کلی او هستید، با پزشک تماس بگیرید. مداخله زودهنگام می تواند در شناسایی و رفع مشکلات احتمالی بسیار مهم می باشد.

چه زمانی نوزادان می توانند سر خود را بالا نگه دارند ؟ هیچ پاسخ قطعی یا جهانی به این مساله وجود ندارد. این اتفاق زمانی خواهد افتاد که نوزاد شما آماده باشد. البته، از آنجا که این یک مرحله رشدی مهم است که کودک را در مسیر موفقیت رشد، یادگیری و توسعه قرار می دهد، نگرانی شما طبیعی است. با این حال، سعی کنید قبل از اینکه متوجه شوید کوچولوی شما با غرور سر خود را بالا نگه می دارد، زیاد نگران نباشید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.thebump.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله