چشم صورتی در کودکان
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۰۱بدون دیدگاه on چشم صورتی در کودکانزمان مطالعه : 3,2 دقیقه

چشم صورتی چیست؟

چشم صورتی در کودکان، یا ورم ملتحمه، یک التهاب بسیار رایج و قابل درمان در ملتحمه است، یک غشای شفاف که داخل پلک‌ها و سفیدی چشم‌ها را پوشش می‌دهد. وقتی این عروق خونی ملتهب می‌شوند، باعث می‌شوند که چشم صورتی یا قرمز شود.

التهاب ممکن است به دلیل عفونت، آلرژی، یا یک عامل تحریک‌ کننده دیگر ایجاد شود. عفونت‌های باکتریایی و ویروسی که باعث چشم صورتی می‌شوند، بسیار مسری هستند.

علائم چشم صورتی در کودکان چیست؟

اگر سفیدی یکی یا هر دو چشم کودک شما و لبه پایین یکی از پلک‌های او قرمز باشد، احتمالاً او چشم صورتی دارد. زمانی که بدن او سعی می‌کند با عفونت مبارزه کند، چشم‌هایش ممکن است اشک‌آلود، چسبناک یا پوسته‌دار شوند.

به محض مشاهده علائم چشم صورتی، با پزشک کودک تماس بگیرید. درمان به ‌موقع آن مهم است تا از گسترش میکروب‌ها و پیشگیری از عوارض نادر عفونت در پلک و بافت نرم اطراف چشم جلوگیری شود.

علت‌های چشم صورتی در کودکان چیست؟

چشم صورتی در کودکان

برخی از علل احتمالی عبارتند از:

  • ویروس: اگر کودک شما به‌ همراه علائم سرماخوردگی دچار ورم ملتحمه شده است، احتمالا ناشی از عفونت ویروسی است. ویروس‌ها رایج‌ترین علت ورم ملتحمه هستند.
  • باکتری: اگر چشمان کودک شما ترشح ضخیم زردی تولید می‌کنند که باعث ورم یا چسبیدن پلک‌ها به یکدیگر می‌شود، احتمالاً باکتری‌هایی مثل استافیلوکوک، استرپتوکوک یا هموفیلوس عامل آن هستند.
  • آلرژن: اگر چشمان کودک شما خارش‌دار، متورم، آبکی و قرمز شده و بینی او نیز آبریزش دارد، ممکن است واکنش آلرژیک به محرکی مانند گرد و غبار، گرده یا دود داشته باشد.
  • عوامل تحریک‌کننده دیگر: هر چیزی که می‌تواند چشم و پوشش پلک را تحریک کند، از دود گرفته تا کلر موجود در استخر شنا.

درمان چشم صورتی در کودکان

درمان به نوع ورم ملتحمه بستگی دارد.

چشم صورتی ویروسی

ورم ملتحمه ویروسی توسط یک ویروس ایجاد می‌شود و معمولاً در عرض یک هفته به‌خودی‌ خود بهبود می ‌یابد.

پزشک به شما توصیه خواهد کرد که ناحیه آلوده را با شستشوی ملایم چشم کودک با آب گرم و پاک کردن ترشحات خشک شده تمیز نگه دارید. اگر چشمان کودک شما بعد از دو هفته بهبود نیافت، مجددا به پزشک مراجعه کنید.

کمپرس گرم نیز می تواند تسکین‌ دهنده باشد. کافی است یک پارچه تمیز را در آب گرم خیس کرده و روی چشم‌های کودک بگذارید، مثلاً زمانی که او به موسیقی یا داستان گوش می‌دهد.

چشم صورتی باکتریایی

اگر باکتری‌ها عامل ورم ملتحمه باشند، پزشک برای چشم کودک شما پماد یا قطره آنتی‌بیوتیک تجویز خواهد کرد که باید به مدت حدود هفت روز استفاده کنید.

ممکن است استفاده از پماد برایتان راحت ‌تر از قطره باشد: دستان خود را بشویید و سپس به‌آرامی پلک پایین کودک را کمی پایین بکشید و یک نوار پماد روی آن بگذارید. وقتی کودک پلک می‌زند، پماد به داخل چشم او می ‌رود.

چشم صورتی در کودکان

اگر از قطره استفاده می‌کنید، آن را به گوشه داخلی چشم کودک بیندازید. این کار ممکن است زمانی که چشم او بسته است، راحت‌تر باشد. او را دراز کنید یا بنشانید و سرش را به عقب ببرید. وقتی چشمش را باز می‌کند، دارو به داخل چشم می‌رود.

قبل و بعد از درمان چشمان کودک، دستان خود را بشویید. هرگز داروها را به اشتراک نگذارید یا از قطره‌ها یا پمادهای قدیمی استفاده نکنید. داروهای قدیمی ممکن است استریل نباشند و عفونت را بدتر کنند.

حتماً دوره کامل آنتی ‌بیوتیک را حتی پس از از بین رفتن علائم مصرف کنید. در غیر این صورت، عفونت ممکن است بازگردد.

پزشک احتمالاً توصیه می‌کند که چشمان کودک خود را با آب گرم شسته و به آرامی ترشحات خشک ‌شده را پاک کنید، زیرا تجمع مایعات عفونی می‌تواند اثربخشی آنتی ‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد.

چشم صورتی آلرژیک

مهم این است که آلرژن را شناسایی کرده و کودک خود را از آن دور نگه دارید.

اگر چشمان کودک شما او را ناراحت می‌کند، پزشک ممکن است قطره‌های چشمی برای ورم ملتحمه آلرژیک توصیه کند. برخی از این قطره‌ها باید فقط برای چند روز استفاده شوند. و اگر کودک شما علائم دیگر آلرژی دارد، پزشک ممکن است یک آنتی‌هیستامین خوراکی یا داروی آلرژی دیگری هم تجویز کند.

یک کمپرس خنک نیز ممکن است در تسکین چشم صورتی آلرژیک موثر باشد.

بیماری چشم صورتی در کودکان چقدر مسری است؟

چشم صورتی در کودکان

چشم صورتی باکتریایی و ویروسی هر دو بسیار مسری هستند.

برای جلوگیری از گسترش عفونت، پس از مراقبت از چشمان کودک، دست‌های خود را هر بار بشویید. حوله‌ها، لباس‌ها و ملافه‌های کودک خود را از دیگران جدا نگه دارید و به‌طور منظم آنها را بشویید.

آیا کودک من می‌تواند با داشتن چشم صورتی به مدرسه یا مهد کودک برود؟

باید سیاست‌های مهدکودک یا مدرسه کودک خود را بررسی کنید تا ببینید آیا او می‌تواند در زمان داشتن علائم به آنجا برود یا خیر. توصیه می شود که همیشه لازم نیست به دلیل چشم صورتی کودک را از مهدکودک یا مدرسه دور نگه داشت، اما هر مرکز قوانین خاص خود را دارد.

برخی از مراکز اجازه می‌دهند کودکان پس از گذراندن 24 ساعت درمان بازگردند. برخی دیگر اجازه نمی‌دهند تا زمانی که ترشح چشم کاملا از بین برود، به مرکز برگردند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله