نوشیدن چای در بارداری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۰۴بدون دیدگاه on چای در بارداریزمان مطالعه : 20 دقیقه

نوشیدن چای در بارداری اگه به صورت متعادل مصرف شود ایرادی ندارد اما چای های زیادی وجود دارند که هم ایمن هستند و هم می توانند مفید باشند، اما برخی از آن ها باید اجتناب شوند، از جمله چای بابونه.

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است بخواهید در دوران بارداری به سراغ یک فنجان چای بروید. نوشیدن چای یک روش آرامش بخش برای تأمین آب بدن است و سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی شما و مقابله با بیماری ها کمک کند. حتی برخی چای های گیاهی به طور خاص برای علائم دوران بارداری مانند تهوع صبحگاهی توصیه می شوند.

با این حال، قبل از اینکه شروع به دم کردن چای کنید، نکاتی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

مواردی که هنگام نوشیدن چای در بارداری باید به آن ها توجه کرد

محتوای کافئین را مد نظر قرار دهید

چای سیاه، سبز و سفید همگی حاوی کافئین هستند، و کارشناسان برجسته مانند کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) توصیه می کنند که مصرف کافئین در دوران بارداری کمتر از 200 میلی گرم در روز باشد. یک فنجان چای سیاه تقریبا 50 میلی گرم کافئین دارد، در حالی که یک فنجان چای سبز حدود 25 میلی گرم کافئین دارد. اگر چای زیادی بنوشید (چه گرم و چه سرد)، ممکن است به این حد 200 میلی گرم برسید.

با این حال، چای نسبت به قهوه کافئین کمتری دارد، بنابراین وقتی که در حال مراقبت از مصرف کافئین خود هستید ممکن است جایگزین مناسبی برای شما باشد. برای مثال، یک آیس کافی بزرگ 185 میلی گرم کافئین دارد، در حالی که یک لاته یخ زده ماچا بزرگ تنها 80 میلی گرم کافئین دارد.

اجتناب از برخی چای های گیاهی در بارداری

با وجود اینکه چای های گیاهی به نظر کاملا سالم و طبیعی می آیند، همیشه برای بارداری ایمن نیستند، به ویژه در مقادیر زیاد. قبل از شروع مصرف انواع گیاهی چای در بارداری، حتما با پزشک یا ماما مشورت کنید.

مراقب قند باشید

به طور کلی اکثر افراد در هنگام نوشیدن چای، قند می خورند. این برای شما مناسب نیست و به ویژه می تواند در صورتی که دیابت بارداری یا دیابت قبلی داشته باشید، مشکل ساز باشد.

آیا مصرف دمنوش در بارداری بی خطر است؟

برخی چای های گیاهی ایمن و بی خطر هستند و برخی دیگر خیر.

مصرف انواع چای در بارداری که از گیاهانی مانند نعناع و زنجبیل تهیه می شوند، معمولا در مقادیر معتدل در دوران بارداری ایمن هستند، در حالی که چای های تهیه شده از گزنه ایمن نیستند.

برای بیشتر دمنوش های گیاهی، اطلاعات کافی برای تأیید ایمنی آن ها در دوران بارداری وجود ندارد. چند نکته که باید به خاطر داشته باشید:

  • گیاهان می توانند با داروهای دیگر که ممکن است مصرف کنید، تداخل داشته باشند.
  • تنها تعداد کمی از گیاهان مورد استفاده در چای ها و دمنوش ها در زنان باردار مورد مطالعه قرار گرفته اند و گاهی نتایج متناقض است.
  • گیاهان در چای ها بیشتر از مواد غذایی متمرکز هستند، بنابراین نوشیدن چای خاصی ممکن است حتی اگر خوردن آن گیاه مشکلی ایجاد نکند، مضر باشد.
  • پزشک یا ماما می توانند به شما کمک کنند تا ایمنی هر دمنوش گیاهی که می خواهید در دوران بارداری بنوشید را بررسی کنید.

همیشه ایده خوبی است که قبل از مصرف هر چای یا مکمل گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف کدام چای در بارداری بی خطر است؟

چای های محبوب زیر به طور کلی در صورت مصرف متعادل در دوران بارداری ایمن در نظر گرفته می شوند:

چای زنجبیل

چای زنجبیل در بارداری

زنجبیل معمولا برای کاهش تهوع صبحگاهی در دوران بارداری استفاده می شود و بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که برای این هدف ایمن و مؤثر است. یک مطالعه که بیش از 1,000 زن را مورد بررسی قرار داده بود، هیچ ریسکی برای عوارض نوزادانی که مادران آن ها در دوران بارداری زنجبیل مصرف کرده بودند، پیدا نکرده است.

اما شواهد ایمن بودن آن قطعی نیست. بنابراین، در حالی که معمولا چای زنجبیل در دوران بارداری ایمن و بی خطر در نظر گرفته می شود، بهتر است درباره فواید و خطرات این نوع چای در بارداری قبل از مصرف با پزشک یا ماما مشورت کنید.

چای نعناع

چای نعناع معمولا برای آرام کردن معده ناراحت در دوران بارداری استفاده می شود و ایمن در نظر گرفته می شود. با این حال، توجه داشته باشید که ممکن است برای تهوع صبحگاهی مؤثر نباشد. مطالعاتی که از چای نعناع برای کاهش تهوع صبحگاهی حمایت کنند، کم هستند. همچنین، چای نعناع با سوزش سر دل که مشکلی شایع برای زنان باردار است، مرتبط بوده است.

چای سبز

چای سبز در بارداری

مصرف چای سبز در بارداری ایرادی ندارد و به طور کلی در دوران بارداری ایمن در نظر گرفته می شود. با این حال، مصرف آن را به کمتر از سه فنجان در روز محدود کنید. چای سبز سرشار از کاتچین ها است، موادی که می توانند مانع از جذب کامل اسید فولیک در سلول های بدن شما شوند. در دوران بارداری بدن شما به اسید فولیک نیاز دارد تا از نقایص لوله عصبی جلوگیری کند.

چای سیاه یا سفید

مانند چای سبز، نوشیدن مصرف چای سیاه در بارداری موردی ندارد و ایمن در نظر گرفته می شوند. همچنین مصرف چای سفید نیز ایرادی ندارد. فقط به یاد داشته باشید که نباید زیاد چای مصرف کنید، زیرا چهار فنجان چای سیاه شما را به حد کافئین 200 میلی گرم در روز می رساند. یخ چای معمولا از چای سیاه تهیه می شود، بنابراین تمامی موارد از جمله کافئین این مدل هم مانند چای سیاه در نظر گرفته می شود.

همچنین، توجه داشته باشید که هرچه مدت زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، میزان کافئین آن بالاتر خواهد بود.

نکات مهم

  • مصرف بیشتر انواع چای در بارداری ایمن است، اما باید مراقب افزایش میزان کافئین و قند در بدن خود باشید.
  • چای های زنجبیل، نعناع، سیاه، سفید و سبز به طور کلی در صورت مصرف معتدل ایمن هستند و مشکلی ایجاد نخواهند کرد.
  • برخی چای های گیاهی توصیه نمی شوند. حتی برخی که به عنوان “چای بارداری” معرفی می شوند، بنابراین قبل از مصرف آن ها، با پزشک یا ماما مشورت کنید!

چای هایی که باید در بارداری از مصرف آن ها خودداری کرد

چای بابونه

چای بابونه در بارداری

یک فنجان چای بابونه می تواند آرامش بخش باشد، به ویژه قبل از خواب، اما در دوران بارداری بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید. یک مطالعه مشاهده ای صورت گرفته در این زمینه که بر روی بیش از 600 زن باردار انجام شد، نشان داد که مصرف منظم چای بابونه در بارداری با افزایش خطر زایمان زودرس و وزن تولد پایین نوزاد مرتبط است.

در حالی که برخی از محققان معتقدند مصرف چای بابونه در مقادیر معتدل در دوران بارداری ایمن است و ایرادی ندارد، برخی دیگر توصیه می کنند که از مصرف آن خودداری شود.

بنا به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه ایالات متحده آمریکا :

Little is known about whether it’s safe to use chamomile during pregnancy or while breastfeeding.

اطلاعات کمی در مورد بی خطر بودن استفاده از چای بابونه در دوران بارداری یا دوران شیردهی وجود دارد.

انواع ممنوعه چای در بارداری

  • چای زعفران
  • چای یونجه
  • چای آلوئه
  • چای زرشک
  • چای کوه شوی سیاه
  • چای کوه شوی آبی
  • چای باریج
  • چای کاکتوس
  • چای گیاه برغوث
  • چای کاسیا
  • چای چنگال گربه
  • چای دارچین
  • چای شبدر
  • چای رازیانه در دوزهای بالا
  • چای شنبلیله
  • چای تب خال
  • چای کندر
  • چای علف لیمو
  • چای ریشه شیرین بیان
  • چای لاوِج
  • چای برگ گزنه (که به آن برگ گزنه سوزان هم گفته می شود)
  • چای آویشن
  • چای گل شب بو
  • چای ریواس
  • چای رزماری
  • چای سنبل الطیب

این فهرست کامل نیست، بنابراین همیشه از پزشک یا ماما خود بپرسید که آیا دمنوش گیاهی خاصی در دوران بارداری ایمن است یا خیر.

آیا دمنوش های مخصوص بارداری ایمن هستند؟

اگرچه تولیدکنندگان چای های مخصوص بارداری این محصولات را به عنوان کالای سالم و ایمن برای مادران باردار تبلیغ می کنند، اما هیچ مطالعه بالینی از این ادعاها حمایت نمی کند و ایمنی مواد تشکیل دهنده آن ها تحت نظارت قرار ندارد.

چای های بارداری معمولا شامل گیاهانی مانند یونجه، دانه رازیانه، برگ علف لیمو، برگ لیمون وربنا، برگ گزنه، برگ تمشک قرمز، میوه گل رز و برگ توت فرنگی هستند. اما اثبات نشده است که همه این گیاهان که در دوران بارداری مفید و حتی ایمن باشند.

برای مثال، در حالی که گیاه گزنه غالبا در چای های بارداری یافت می شود، اما مصرف آن برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی شود. این گیاه می تواند به عنوان مدر عمل کند، بر متابولیسم هورمون ها تأثیر بگذارد و حتی ممکن است به سقط جنین کمک کند.

دمنوش های گیاهی مخصوص بارداری که معمولا حاوی برگ تمشک قرمز هستند

چای با برگ تمشک قرمز در بارداری

بسیاری از چای های گیاهی مخصوص بارداری حاوی برگ تمشک قرمز هستند. این چای گاهی اوقات برای کمک به علائم بارداری، تقویت رحم و تحریک زایمان توصیه می شود. اما هنوز به طور قطعی نمی دانیم که چای برگ تمشک قرمز در دوران بارداری مؤثر یا کاملا ایمن است.

با این حال، برگ تمشک قرمز سابقه طولانی در استفاده توسط زنان باردار دارد و هیچ شواهدی از مشکلات جدی پیدا نشده است. احتمالا بهتر است از مصرف این چای در سه ماهه اول بارداری اجتناب کنید و سپس مصرف آن را به چند فنجان در روز محدود کنید.

سخنی از نی نی تینی

همیشه ایده خوبی است که قبل از مصرف هر نوع چای در بارداری چه گیاهی یا مکمل با پزشک خود در رابطه با آن مشورت کنید. حتی بهتر است جهت جلوگیری از هرگونه عارضه احتمالی، از مصرف چای های گیاهی و دمنوش ها در دوران بارداری خودداری کنید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله