نوشابه در بارداری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۰۲بدون دیدگاه on نوشابه در بارداریزمان مطالعه : 6 دقیقه

در دوران بارداری، مصرف گاه به گاه نوشابه مشکلی ایجاد نخواهد کرد. نوشیدن گاه به گاه نوشابه به احتمال زیاد نه برای شما و نه برای نوزادتان مضر است. اما تحقیقات نشان می دهد که بهتر است نوشیدن نوشابه در بارداری را به عادت روزانه تبدیل نکنید، چه نوشابه معمولی باشد و چه رژیمی.

اگرچه در مورد ایمنی مصرف نوشابه انرژی زا در دوران بارداری بحث هایی وجود دارد، اما بیشتر تحقیقات نشان می دهند که مصرف مقادیر کم تا متوسط کافئین روزانه احتمالا آسیبی به همراه نخواهد داشت.

نکات مهم

  • میزان کافئین موجود در نوشابه ها را تحت نظر داشته باشید؛ سعی کنید مصرف خود را در دوران بارداری به ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید.
  • محدود کردن مصرف نوشیدنی های شیرین و مصنوعی در دوران بارداری می تواند به سلامت شما و نوزادتان کمک کند.
  • نوشابه ها را به صورت معتدل مصرف کنید؛ آب، سلتزر و شیر گاو گزینه های بهتری برای حفظ هیدراتاسیون بدن هستند.

آیا کافئین در نوشابه در بارداری ایمن است؟

جواب این سوال بستگی به شرایط شما دارد. یک نوشابه معمولی حاوی ۳۵ تا ۵۵ میلی گرم کافئین است. اگر نوشابه انرژی زا مصرف می کنید، باید سایر منابع کافئین در رژیم غذایی خود (مانند قهوه، چای و شکلات) را نیز در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که از حد مجاز تجاوز نمی کنید.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) توصیه می کند که در دوران بارداری مصرف کافئین را به ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید. زمانی که کافئین مصرف می کنید، این ماده از جفت عبور کرده و وارد مایع آمینیوتیک و خون نوزاد می شود. در حالی که بدن شما کافئین را سریع تر از بین می برد، بدن نوزاد هنوز در حال رشد است و بنابراین مدت بیشتری طول می کشد تا کافئین را پردازش کند. به همین دلیل، نوزاد شما برای مدت زمان بیشتری از اثرات کافئین رنج می برد.

تحقیقات گذشته نشان داده است که زنانی که بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف می کنند، احتمال بیشتری دارد که نوزادانی کوچک تر از نظر وزن برای سن حاملگی به دنیا بیاورند. تحقیقی دیگر نشان داد که زنانی که حتی ۵۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف کرده اند، نوزادانی کمی کوچکتر از زنانی داشتند که اصلاً کافئین مصرف نکرده بودند.

اگرچه نوشابه های بدون کافئین وجود دارند، اما بهتر است آنها را نیز محدود کنید، زیرا بسیاری از این نوشابه ها کالری بالایی دارند که می تواند منجر به افزایش وزن غیرضروری شود. حتی نوشابه های رژیمی بدون کافئین نیز انتخاب مناسبی در دوران بارداری نیستند.

آیا شکر موجود در نوشابه در بارداری ایمن است؟

ACOG  توصیه می کند که زنان باردار به طور کلی از مصرف نوشیدنی های شیرین پرهیز کنند. شکر به بیماری های دیگری نیز مرتبط است. به عنوان مثال، تحقیقی نشان داد که کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری به طور مرتب نوشابه و آب میوه می نوشیدند، احتمال بیشتری داشت که در سال های بعد دچار آسم شوند.

تحقیقات دیگر نیز ارتباط مصرف شکر در دوران بارداری (به ویژه شکر ناشی از مصرف نوشابه) را با مشکلات حافظه و یادگیری کودک در آینده نشان داده است. هرچه زنان نوشیدنی های شیرین بیشتری مصرف کرده باشند، توانایی های شناختی و کلامی کودکان آنها ضعیف تر بوده است.

نوشابه رژیمی در دوران بارداری چه خطراتی دارد؟

مصرف نوشابه در بارداری

نوشابه رژیمی ممکن است در دوران بارداری گزینه ایمن تری به نظر برسد، اما اگر روزانه یکی از آنها را مصرف کنید، ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد. یک تحقیق بزرگ که بیش از ۶۰,۰۰۰ زن باردار را بررسی کرد، نشان داد که زنانی که حداقل یک نوشابه رژیمی در روز مصرف می کردند، ۳۸ درصد بیشتر از زنانی که اصلاً نوشابه رژیمی نمی نوشیدند، احتمال داشت که زایمان زودرس داشته باشند (زایمان قبل از هفته 37 بارداری). زنانی که حداقل چهار نوشابه رژیمی در روز مصرف می کردند، احتمال زایمان زودرس آنها تقریبا ۸۰ درصد بیشتر بود.

یک تحقیق دیگر که حدود ۳,۰۰۰ زن باردار را بررسی کرده بود، نشان داد که زنانی که روزانه نوشابه رژیمی مصرف می کردند، دو برابر بیشتر از زنانی که از آنها دوری می کردند، احتمال داشت که نوزادشان در اولین سال تولد چاق باشد.

چه نوشیدنی هایی به جای نوشابه در بارداری مصرف کنیم؟

در دوران بارداری، بهتر است روزانه ۸ تا ۱۲ لیوان مایع مصرف کنید. بدن شما به این مقدار نیاز دارد تا هضم غذا را تسهیل کرده و مایع آمینیوتیک اطراف جنین را تولید کند. این مقدار مایع همچنین به انتقال بهتر مواد مغذی در بدن و رفع مشکل یبوست کمک می کند. بهتر است این مایعات را در طول روز بنوشید، نه فقط زمانی که احساس تشنگی می کنید.

انتخاب های خوب شامل موارد زیر است:

آب ساده

شما می توانید آن را با آب لیمو یا لایم تازه، یا چند برش خیار و سیب و برگ نعناع تزئین کنید. همچنین می توانید به جای یخ، از میوه های منجمد استفاده کنید.

آب گازدار

این آب همانطور که آب معمولی بدن شما را هیدراته نگه می دارد، بدون شکر و کالری است. اما حباب ها ممکن است باعث ایجاد گاز در بعضی از زنان شوند که ممکن است منجر به نفخ و ناراحتی شود.

شیر کم چرب

شیر حاوی مواد مغذی مهمی است که بدن شما برای حفظ سلامتی در دوران بارداری به آن نیاز دارد، مانند پروتئین، کلسیم، پتاسیم و ویتامین D. اگر شیر را دوست ندارید، می توانید از شیر سویا یا شیر مغزی دیگری استفاده کنید که غنی شده باشد.

آب میوه یا آب سبزیجات

به دنبال انواعی باشید که ۱۰۰٪ آب میوه باشند: این نوشیدنی ها هم خوشمزه اند و هم مفید! اما متاسفانه باید از آب میوه تازه شده بگذرید. باکتری های مضر که ممکن است روی سطح میوه ها باشند، می توانند به آب میوه منتقل شوند. برای ایمنی بیشتر، فقط آب میوه های پاستوریزه خریداری کنید.

چای

بسیاری از چای ها در دوران بارداری ایمن هستند – از جمله چای سیاه، سبز و سفید. فقط مراقب میزان کافئین باشید تا از حد ۲۰۰ میلی گرم تجاوز نکنید. همچنین با پزشک خود درباره چای های گیاهی مشورت کنید، زیرا برخی از آنها در دوران بارداری ایمن نیستند. (چای بابونه به عنوان مثال با زایمان زودرس مرتبط است.) چای زنجبیل معمولا گزینه ای ایمن است و می تواند به کاهش تهوع مرتبط با بارداری کمک کند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله