مقدار خواب مورد نیاز کودکان چقدر است؟
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۳بدون دیدگاه on مقدار خواب مورد نیاز کودکان چقدر است؟زمان مطالعه : 3,1 دقیقه

شما می‌دانید که فرزندتان به اندازه دوران نوزادی به خواب نیاز ندارد، اما چقدر خواب کافی است؟ خواب مورد نیاز کودکان در هر کودک متفاوت است، برخی به خواب بیشتری نیاز دارند و برخی کمتر. اما در ادامه راهنمای کلی برای میانگین تعداد ساعت‌های خواب کودک در یک دوره ۲۴ ساعته آورده شده است.

چرا خواب اینقدر مهم است؟

فواید خواباندن کودکتان برای شب تنها محدود به به دست آوردن کمی آرامش بعد از یک روز پر از وظایف والدینی و کاری نمی‌شود (هرچند باید اعتراف کنیم که این خودش یک امتیاز فوق‌العاده است).

کودکان برای بهترین عملکرد خود به خواب نیاز دارند. تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که به اندازه کافی می‌خوابند در موارد زیر بهبود نشان می‌دهند:

  • تمرکز
  • رفتار
  • یادگیری
  • حافظه
  • تنظیم احساسات
  • سلامت روانی
  • سلامت جسمی
  • کیفیت کلی زندگی

جدول خواب مورد نیاز کودکان بر اساس سن

سن مدت خواب شبانه مدت خواب روزانه میانگین نهایی خواب
2 ساله 10 تا 12 ساعت 1 تا 3 ساعت (1 چرت) 11 تا 14 ساعت
3 ساله 10 تا 12 ساعت 1 تا 3 ساعت (1 چرت) 10 تا 13 ساعت
4 ساله 10 تا 13 ساعت تا 2.5 ساعت 10 تا 13 ساعت
5 ساله 10 تا 13 ساعت تا 2.5 ساعت 10 تا 13 ساعت
6 ساله 9 تا 12 ساعت هیچ 9 تا 12 ساعت
7 ساله 9 تا 12 ساعت هیچ 9 تا 12 ساعت
8 ساله 9 تا 12 ساعت هیچ 9 تا 12 ساعت

*توجه: اعداد در دو ستون همیشه جمع نمی‌شوند، زیرا کودکانی که چرت طولانی‌تری دارند، معمولاً شب‌ها ساعت کمتری می‌خوابند و بالعکس.*

خواب مورد نیاز کودکان 3 تا 5 ساله

مدت زمان خواب توصیه ‌شده برای این بازه سنی 10 تا 13 ساعت است که می تواند شامل یک چرت روزانه نیز باشد.

انتظار داشته باشید که کودکان در این سن به تدریج عادت چرت زدن بعد از ظهر خود را کنار بگذارند و بیشتر خواب خود را در شب دریافت کنند. این فرآیند معمولاً به‌طور تدریجی اتفاق می‌افتد. کودکتان ممکن است یک روز چرت بزند و روز دیگر نه، یا گاهی چند روز پشت سر هم چرت بزند و روزهای دیگر نه.

در حین این گذار، سعی کنید زمانی آرام را در بعدازظهر برای کودکتان فراهم کنید تا بتواند استراحت کند و انرژی بگیرد. این زمان را به‌جای یک چرت، به‌عنوان یک وقفه در نظر بگیرید.

از بین رفتن زمان چرت روزانه به این معنی نیست که آنها باید آن ساعات خواب را از دست بدهند. ممکن است بخواهید زمان خواب شبانه آنها را کمی زودتر تنظیم کنید تا خواب از دست رفته در طول روز برایشان جبران شود.

خواب مورد نیاز کودکان 6 تا 12 ساله

مدت زمان خواب توصیه ‌شده برای این بازه سنی 9 تا 12 ساعت است.

وقتی کودکتان شروع به رفتن به مدرسه می‌کند، وظیفه اصلی او یادگیری است. داشتن خواب کافی به او کمک زیادی می‌کند تا در کلاس‌ها مشارکت بیشتری داشته باشد.

کودکانی که به اندازه کافی نمی‌خوابند، بیشتر احتمال دارد که در تمرکز و رفتار مناسب در مدرسه با مشکلاتی مواجه شوند. کمبود خواب می‌تواند باعث شود که آنها در عملکرد کلاسی از همسالان خود عقب بمانند.

علاوه بر کلاس درس، کمبود خواب می‌تواند پیگیری ورزش یا سایر فعالیت‌های فوق‌برنامه را نیز دشوار کند.

باید در نظر داشته باشید که اکثر کودکان به خواب زیادی نیاز دارند، معمولاً بیشتر از چیزی که والدین تصور می‌کنند. اگر کودکی عادت‌های خواب نامناسبی داشته باشد یا از چرت زدن یا زود به رختخواب رفتن خودداری کند، والدین ممکن است فرض کنند که او به خواب زیادی نیاز ندارد.

اما احتمالاً اینطور نیست بلکه ممکن است این کودک واقعاً کم‌خواب باشد، که این امر می تواند به رفتارهای بیش‌فعال و خستگی مفرط در زمان خواب منجر ‌شود.

اگر فکر می‌کنید فرزندتان کم‌خواب است، از خود بپرسید:

  • آیا فرزندم اغلب در حین سوار شدن به ماشین به خواب می‌رود؟
  • آیا تقریباً هر صبح مجبورم او را از خواب بیدار کنم؟
  • آیا در طول روز بداخلاق، تحریک‌پذیر یا خسته به نظر می‌رسد؟

اگر به هر یک از این سوالات پاسخ مثبت داده‌اید، ممکن است فرزندتان به اندازه کافی که بدنش نیاز دارد، نخوابیده باشد. برای تغییر این الگو، باید به او کمک کنید که عادت‌های خوب خوابیدن را توسعه دهد. از جمله این عادات می توان به مواردی چون : تنظیم یک روتین ثابت برای خوابیدن، تعیین زمان مناسب برای خوابیدن و پایبند بودن به این برنامه به صورت هر شب، اشاره کرد.

همانطور که قبلا اشاره شد، یک کودک پیش‌دبستانی یا دبستانی که دیگر نیازی به چرت زدن ندارد، به 10 تا 13 ساعت خواب شبانه نیاز دارد، مقداری که به تدریج با بزرگ‌تر شدن کاهش می‌یابد. تا زمانی که او حدود 14 ساله شود، به 8 تا 10 ساعت خواب نیاز خواهد داشت.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله