مصرف زوفران در بارداری - مصرف قرص اندانسترون در بارداری
نویسنده: آخرین به روز رسانی : 1403/12/09بدون دیدگاه on مصرف زوفران در بارداریزمان مطالعه : 14 دقیقه

برای رفع حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری و همچنین برای رفع حالت تهوع بیماران سرطانی که شیمی درمانی می شوند می توان از زوفران استفاده کرد. اما مصرف زوفران در بارداری عوارض و فواید مختلفی دارد که در ادامه مقاله بیشتر به آن خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.

تهوع صبحگاهی ازشایع ترین مشکلات خانم ها در دوران بارداری است و این حالت تهوع ممکن است باعث بروز اختلال یا ناتوانی درانجام کارهای روزانه شده و در برخی موارد شدیدتر حتی می تواند منجربه بستری شدن در بیمارستان شود اما مصرف زوفران در بارداری می تواند تا حد زیادی به رفع این علائم کمک کند.

زوفران چیست؟

زوفران چیست؟

زوفران (نام تجاری داروی اندانسترون) یک داروی تجویزی ( یا نسخه ای) است که برای کاهش تهوع و استفراغ در افرادی که تحت شیمی درمانی یا جراحی قرار دارند، مفید است. همچنین مصرف زوفران در بارداری به رفع تهوع صبحگاهی کمک می کند.

آیا  مصرف زوفران در بارداری مضر است؟

مضرات احتمالی مصرف زوفران در بارداری

پزشکان اغلب  اندانسترون را برای درمان تهوع و استفراغ در دوران بارداری تجویز می کنند.

به گفته دکتر لیان  الرحمانی، متخصص زنان و زایمان، متخصص پزشکی مادر و جنین :

معمولا این دارو زمانی که داروهای دیگر مؤثر نباشند تجویز می شود، به عبارت دیگر، پزشک شما احتمالا زمانی اندانسترون را تجویز می کند که با سایر داروها مشکل تهوع بارداری رفع نشده باشد.

مصرف اندانسترون در بارداری ممکن است مضراتی داشته باشد که در طول سال ها توسط پزشکان مورد بررسی قرار گرفته و نتایج متفاوتی هم داشته است.

بنا به گقته دکتر الرحمانی در این باره :

اکثر مطالعات به این نتیجه رسیده اند که زوفران باعث نقص های مادرزادی یا مشکلات و عوارض دیگری در نوزادان نمی شود اما برخی تحقیقات (کمتر از 1%) به این نتیجه رسیده اند که ممکن است مصرف اندانسترون در بارداری خطر ابتلا به شکاف کام و نقص های قلبی در نوزادان را بیشتر کند.

زوفران در بارداری به صورت “درمان بدون تاییدیه “برای رفع علائم در این دوران تجویز می شود و این دارو به طور رسمی توسط FDA برای رفع علائم تهوع صبحگاهی تایید نشده است. اما پزشکان خیلی از داروهای دیگر رو هم بدون تاییدیه این سازمان برای خانم های باردار تجویز می کنند، چون داروهای خیلی کمی برای مصرف در دوران بارداری آزمایش و به تاییدیه این سازمان رسیده اند.

اگر پزشک شما اندانسترون تجویز کرد و شما نگران هستید، پیشنهاد می شود که مصرف  آن را حداقل تا هفته دهم بارداری به تعویق بیندازید.  پس از این دوره بحرانی رشد، اعضای بدن شکل گرفته اند و نوزادان در خطر کمتری برای ابتلا به نقص های مادرزادی قرار دارند.

پزشک شما باید قبل از تجویز اندانسترون در بارداری شما را از لحاظ فیزیکی معاینه کرده و سوابق  پزشکی شما را بررسی کند. در طول مدت زمان این معاینه حتما داروهای تجویزی یا مکمل هایی که مصرف می کنید را به او اطلاع دهید، زیرا مصرف برخی داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی و داروهای درمان میگرن، می توانند با  اندانسترون تداخل داشته باشند.

همچنین اگر سابقه بیماری قلبی، بیماری کبدی دارید یا سطح منیزیم و پتاسیم خون شما پایین است، حتما به پزشک اطلاع دهید.

عوارض جانبی مصرف زوفران در بارداری

عوارض جانبی مصرف زوفران در بارداری

مانند هر داروی دیگری،  مصرف اندانسترون در بارداری نیز ممکن است برای شما و فرزندتان عوارض جانبی ای به همراه داشته باشد. از جمله شایع ترین عوارض جانبی مرتبط با مصرف اندانسترون در دوران بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سردرد
  • خستگی
  • یبوست
  • خواب آلودگی

مقدار و دوز مصرفی زوفران در بارداری

دوز مصرف زوفران در بارداری

برای درمان حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری، مقدار 4 میلی گرم زوفران یا اندانسترون، به صورت قرص یا از طریق  IV، هر هشت ساعت طبق نیاز بدن، تجویز می شود.

جایگزین های مصرف زوفران در بارداری

درمان های جایگزین زوفران در بارداری

قبل از اینکه پزشک شما هر دارو یا مکملی را برای تهوع صبحگاهی تجویز کند، می توانید برخی درمان های خانگی زیر را نیز برای کاهش اثرات حالت تهوع امتحان کنید:

  • از بوی عطرها و غذاهایی که موجب بروز حالتتهوع می شوند دوری کنید.
  • به جای سه وعده غذای بزرگ و حجیم، پنج تا شش وعده غذایی کوچک در طول روز مصرف کنید، زیرا معده پر یا خالی می تواند موجب بروز حالت تهوع شود.
  • نوشیدنی های سرد و گازدار مصرف کنید.
  • آبنبات زنجبیلی یا نعناعی بمکید.
  • از باند فشار نقطه ای استفاده کنید.

اگر تغییرات سبک زندگی نتواند تهوع صبحگاهی شما را رفع کند، پزشک شما ممکن است مکمل ها یا داروهایی را برای شما تجویزکند که برخی از آن ها عبارتند از :

  • کپسول زنجبیل
  • اسید فولیک
  • ویتامین B6
  • آنتی هیستامین ها از جمله داکسیلامین (Unisom)، به تنهایی یا به همراه ویتامین B6
  • Bonjesta یا  Diclegis، نسخه های تجویزی داکسیلامین و ویتامین B6
  • پرومتازین (Phenergan)
  • پروکلروپرازین (Compazine)
  • متوکلوپرامید (Reglan)
  • مهارکننده های پمپ پروتون که ممکن است در صورت وجود رفلاکس اسید به تهوع کمک کنند

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

موارد مورد نیاز در مراجه به پزشک

اگرچه نام تهوع صبحگاهی مساله کوچکی به نظر می رسد، اما این وضعیت شوخی بردار نیست. با پزشک خود در مورد یک برنامه درمانی مخصوص به شما برای کاهش علائم خود صحبت کنید و از داروهای که توسط آن ها تجویز می شود استفاده کنید.

در صورت بروز تهوع شدید صبحگاهی، فورا با پزشک خود مشورت کنید. این مشکل می تواند به معنای ناتوانی در نگه داشتن غذا یا آب، کاهش اشتها یا کاهش وزن (بیش از چند کیلو) باشد. ممکن است شما به هیپرامسیس گراویداروم مبتلا باشید که شکل جدی تری از تهوع و استفراغ در دوران بارداری است. این وضعیت می تواند باعث کم آبی و کاهش وزن شود که برای شما و نوزادتان بسیار خطرناک است.

اگر پزشک برای کاهش علائم و درمان شما زوفران در بارداری را تجویز کرد، آنها عوارض جانبی احتمالی دارو را که ممکن است برای شما رخ دهد توضیح می دهند برخی از این عوارض عبارتند از:

  • واکنش های آلرژیک مانند بثورات یا تورم در گلو
  • درد قفسه سینه
  • تغییرات در ضربان قلب، مانند ضربان قلب نامنظم یا سریع
  • مشکلات تنفسی
  • علائم انسداد روده، از جمله ناتوانی در دفع مدفوع یا گاز
  • علائم سندرم سروتونین، مانند تب بالا، تحریک پذیری، سردرگمی یا تشنج

سخنی از نی نی تینی

اندانسترون در بارداری یک داروی تجویزی است که برای درمان حالت تهوع در افرادی که تحت شیمی درمانی یا جراحی قرار دارند، استفاده می شود، اما پزشکان آن را برای بانوانی که از تهوع صبحگاهی شدید در دوران بارداری رنج می برند، نیز تجویز می کنند.

نکات نهایی در مورد مصرف زوفران در بارداری

عوارض جانبی شایع  زوفران شامل سردرد، خستگی، یبوست و خواب آلودگی است. بسته به شدت تهوع صبحگاهی شما، ممکن است بخواهید روش های جایگزین را قبل از استفاده از زوفران در بارداری امتحان کنید؛ چون پزشک شما ممکن است تغییرات سبک زندگی، داروهای بدون نسخه یا ویتامین ها را قبل از تجویز زوفران به شما پیشنهاد کند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله