بیشتر علائم بارداری خوشایند نیستند، اما کدام ها بی اهمیت اند و کدام ها نیاز به مراجعه به پزشک دارند؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید چون می خواهیم 11 مورد از علائم خطرناک بارداری را برای شما توضیح دهیم.

هنوز فرزند شما به دنیا نیامده است، اما غرایز مادری زودتر فعال می شوند. بنابراین، طبیعی است که در دوران بارداری نگران سلامتی فرزند خود باشید. احتمالا شما و نوزادتان کاملا سالم هستید و چالش واقعی این است که بتوانید آرامش خود را حفظ کنید. اما گاهی ممکن است اوضاع برای شما کمی پیچیده شود. نکته مهم این است که بدانید به کدام علائم باید توجه کنید، در واقع باید علائم خطرناک بارداری رابشناسید. در ادامه متخصصان علائمی از بارداری را توضیح می دهند که نباید نادیده بگیرید، چرا که ممکن است بدن شما در حال ارسال پیام های مهمی باشد.

خونریزی

خونریزی در بارداری

خونریزی یا لکه بینی در بارداری ممکن است شما را نگران کند، اما خبر خوبی که وجود دارد این است که گاهی مقدار کمی خونریزی مسئله مهمی نیست. برای مثال، اگر اخیرا رابطه جنسی داشته اید یا معاینه واژینال انجام داده اید، ممکن است دهانه رحم شما (که در دوران بارداری حساس تر است) کمی تحریک شده باشد.

این خونریزی می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی باشد، مانند سقط جنین در اوایل بارداری یا جدا شدن جفت و یا جفت سرراهی در مراحل بعدی بارداری.

درد شکم

کمر درد و درد شکم در بارداری

کمی درد و گرفتگی در دوران بارداری طبیعی است؛ زیرا با بزرگ تر شدن جنین، عضلات و رباط های بدن شما کشیده می شوند. درد ناشی از کشش رباط ها که ممکن است در دو طرف شکم یا بالای استخوان شرمگاهی احساس شود، نگران کننده نیست.

اگر درد با حالت تهوع، استفراغ یا اسهال همراه باشد، ممکن است نشان دهنده عفونت دستگاه گوارش، عفونت کلیه یا عفونت ادراری باشد. همچنین اگر درد با خونریزی همراه باشد، می تواند نشان دهنده مشکلاتی مانند سقط جنین، بارداری خارج از رحم یا کیست باشد.

تورم دست ها یا صورت

ورم دست و صورت در بارداری

در دوران بارداری، مقداری تورم طبیعی است. اما توجه ویژه ای به دست ها و صورت خود داشته باشید.

پره اکلامپسی یک عارضه جدی است که نیاز به نظارت دقیق دارد. تشخیص زودهنگام این عارضه بسیار مهم است، بنابراین هر علامتی را فورا با پزشک خود در میان بگذارید.

افزایش وزن سریع

افزایش وزن سریع در بارداری

نگران افزایش وزن بارداری نباشید چراکه این موضوع کاملا طبیعی است.

خارش

علائم خطرناک بارداری

خارش پوست می تواند ناشی از خشکی یا کشیدگی پوست باشد یا ممکن است به علت راش پوستی PUPPP باشد که هرچند آزاردهنده است، اما خطری ندارد.

سردرد مداوم

علائم خطرناک بارداری

سردردهای گاه به گاه در دوران بارداری طبیعی است و اغلب به تغییرات هورمونی مربوط می شود.

درد مداوم در کمر

علائم خطرناک بارداری

درد کمر در سه ماهه سوم بارداری معمول است، اما اگر این درد بهبود نیابد، می تواند جزو علائم خطرناک بارداری محسوب شود و بهتر است با پزشک مشورت کنید. این درد ممکن است نشان دهنده عفونت کلیه یا مثانه، کیست، سقط جنین یا زایمان زودرس باشد.

تاری دید

علائم خطرناک بارداری

گاهی ممکن است به دلیل ایستادن سریع یا سرگیجه بارداری، تاری دید موقت را تجربه کنید.

تب

علائم خطرناک بارداری

در دوران بارداری، به دلیل حساسیت بیشتر به ویروس ها، ممکن است تب را تجربه کنید.

کاهش حرکت جنین

حرکات جنین را به دقت زیر نظر بگیرید تا به یک الگوی منظم برسید. اگر احساس کردید جنین کمتر از حد معمول حرکت می کند، **ابتدا چیزی خنک یا شیرین بخورید و به پهلو دراز بکشید.** اگر باز هم حرکات کمتر از حد معمول بود، به پزشک خود مراجعه کنید.

خروج مایع

اگر **احساس خیس بودن مداوم یا نشت مایع (یا خروج ناگهانی حجم زیادی مایع) داشتید،** ممکن است کیسه آب شما پاره شده باشد. این اتفاق می تواند نشان دهنده نزدیک بودن زایمان باشد و باید فورا به پزشک اطلاع دهید.

سخنی از نی نی تینی

توجه داشته باشید که تمامی موارد یاد شد نباید باعث ایجاد ااسترس و ترس در وجود شما شوند، چرا که این عامل خود یکی از تهدید کننده ترین موارد سلامت بارداری شماست. به همین دلیل در برخورد با این علائم خطرناک بارداری، خونسرد بوده و با پزشک خود تماس بگیرید و در صورت صلاح دید پزشک به او مراجعه کنید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.thebump.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله