شانس زنده ماندن نوزاد زودرس
نویسنده: آخرین به روز رسانی : 1403/12/16بدون دیدگاه on شانس زنده ماندن نوزاد زودرس بیرون از رحم چقدر است؟زمان مطالعه : 1 دقیقه

اگر در شرایطی قرار دارید که ممکن است کودک شما زودتر از موعد به دنیا بیاید، بسیاری از سوالات و نگرانی ها در مورد زنده ماندن نوزاد زودرس و وضعیت سلامت او وجود دارد. به طور کلی، اکثر نوزادان وقتی به هفته 22 بارداری یا هفته 23 بارداری برسند، می توانند خارج از رحم زنده بمانند. اما پیش بینی دقیق این که نوزاد در چه سنی می تواند زنده بماند، سخت است. دراین مقاله بیشتر به این موضوع می پردازیم.

چه زمانی نوزاد زودرس می تواند خارج از رحم زنده بماند؟

نوزادانی که حدود هفته 28 بارداری به دنیا می آیند معمولا شانس بالایی برای زنده ماندن دارند و پس از این مدت، شانس زنده ماندن نوزاد به طور قابل توجهی افزایش می یابد و به طور معمول مشکلات جسمی کمتری دارند. چندین عامل، از جمله سلامت مادر و جنسیت نوزاد، می تواند بر زمان زنده ماندن نوزاد زودرس خارج از رحم تأثیر بگذارد.

مفهوم بقای نوزاد چیست؟

بقای نوزاد به طور کلی به موقعیتی اطلاق می شود که نوزاد قادر است بدون کمک های پزشکی ویژه، خارج از رحم زنده بماند. با این حال، بسته به زمانی که نوزاد به دنیا می آید، ممکن است به مراقبت های پزشکی مداوم و مداخلات ضروری نیاز داشته باشد تا زنده بماند. بقای نوزاد یک اصطلاح گسترده است که شامل مراحل پریویابل یا زایمان زودرس نیز می شود.

چه زمانی نوزاد به نقطه بقا می رسد؟

متاسفانه، زمان زنده ماندن نوزاد زودرس همیشه به طور دقیق مشخص نیست. معمولا بقای نوزاد در هفته 24 بارداری در نظر گرفته می شود، اما برخی از پزشکان اکنون هفته 22 یا 23 بارداری را به عنوان نقطه شروع بقا می دانند. به لطف پیشرفت های چشمگیر صورت گرفته در تکنولوژی پزشکی، برخی از نوزادانی که زودتر از این زمان به دنیا می آیند هم می توانند زنده بمانند.

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) شانس زنده مانده نوزاد را بر اساس سن حاملگی تقسیم بندی می کند، میزان بقای نوزادان درهفته های آخر سه ماهه دوم بارداری و اوایل سه ماهه سوم بارداری به طور چشمگیری تغییر می کند.

قبل از هفته 23 بارداری، نرخ بقا بسیار پایین است و حتی با مراقبت های پزشکی فقط 5 تا 6 درصد از نوزادان زنده می مانند.

  • در هفته 23، نرخ بقا به 23 تا 27 درصد افزایش می یابد.
  • در هفته 24، نرخ بقا به 42 تا 59 درصد می رسد.
  • در هفته 25، نرخ بقا به 67 تا 76 درصد افزایش می یابد.

در واقع، حداقل بازه زمانی که نوزاد می تواند خارج از رحم زنده بماند بین هفته های 22 تا 23 بارداری است، اما چنین نوزادی به مراقبت های زیادی نیاز دارد. با این حال، هنوز به عنوان زمان حداقلی از بقای نوزاد در نظر گرفته می شود، زیرا درصد کمی از نوزادان می توانند زنده بمانند.

زایمان پریویابل چیست؟

زایمان پریویابل به زایمانی اطلاق می شود که بین هفته 20 بارداری تا هفته 25 بارداری یا در مرز بقا انجام شود. از آنجا که سن بارداری 20 تا 25 هفته شامل اولین مرحله زنده ماندن نوزاد زودرس است، زایمان در این دوره ممکن است با مشکلات بیشتری همراه باشد، اثرات بهداشتی کوتاه مدت و بلندمدت بیشتری داشته باشد و نیاز به مراقبت های پزشکی بیشتری برای کمک به زنده ماندن نوزاد دارد.

این تعریف شباهت زیادی با زایمان زودرس دارد که معمولا به زایمانی گفته می شود که قبل از هفته 37 بارداری اتفاق می افتد. هرچند بسیاری از نوزادان زودرس شانس بقای بالایی دارند و این شانس با هر هفته ای که در رحم می مانند افزایش می یابد، نتایج برای نوزادان پریویابل قطعی نیستند.

برای مثال، شانس زنده ماندن نوزادی که پیش از هفته 24 باردرای به دنیا می آیند حدود 50 درصد است، اما نوزادانی که حدود یک ماه بعد، یعنی در هفته 28 بارداری به دنیا می آیند، شانس بقا 80 تا 90 درصدی دارند. همچنین، احتمال اثرات بهداشتی بلند مدت با افزایش سن بارداری کاهش می یابد؛ حدود 40 درصد از نوزادان متولد شده قبل از هفته 24 بارداری، دچار اثرات بهداشتی بلندمدت می شوند، در حالی که این رقم برای نوزادان متولد شده در هفته 28 ام به حدود 10 درصد کاهش می یابد.

چقدر احتمال دارد که نوزادم بتواند خارج از رحم زنده بماند؟

هرچه شما به تاریخ زایمان اصلی خود نزدیک تر شوید، شانس بقا و زنده ماندن نوزاد زودرس و سلامت جسمی او بیشتر خواهد بود. پس از رسیدن نوزاد به هفته 26 بارداری، شانس بقا بدون عواقب جدی به طور چشمگیری بهبود می یابد.

قبل از هفته 26 بارداری، عوامل زیادی وجود دارند که شانس بقا و میزان سلامت بلندمدت نوزاد را تحت تأثیر قرار می دهند. این عوامل عبارتند از:

  • سن و سلامت مادر
  • وجود ناهنجاری های ژنتیکی مانند سندرم داون
  • وجود مشکلاتی مانند پره اکلامپسی یا جدا شدن جفت
  • جنسیت نوزاد (نوزادان دختر شانس بقا بیشتری دارند)
  • تعداد نوزادان (نوزادان تک قلو شانس بقا بهتری دارند)
  • وزن تولد نوزاد

سخنی از نی نی تینی

اگر شما هم در حال تجربه بارداری پیش از موعد یا نگران زایمان زودرس هستید، مهم است که از پیشرفت های پزشکی و عوامل مؤثر بر زنده ماندن نوزاد زودرس و سلامت او آگاهی پیدا کنید. مشاوره با پزشک متخصص و پیگیری روند بارداری به شما کمک می کند تا بهترین تصمیمات را برای سلامت خود و فرزندتان بگیرید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها