زایمان سریع
نویسنده: آخرین به روز رسانی : 1404/01/05بدون دیدگاه on زایمان سریع (زایمان ناگهانی)زمان مطالعه : 1 دقیقه

زایمان سریع یا ناگهانی زمانی اتفاق می افتد که شما در کمتر از سه ساعت از شروع انقباضات منظم، نوزاد خود را به دنیا می آورید. در این مقاله، به بررسی علل، علائم و خطرات زایمان سریع خواهیم پرداخت.

آیا تا به حال داستان های زایمانی را شنیده اید که والدین در عقب تاکسی یا در یک هواپیما نوزادشان را به دنیا آورده اند؟ و همیشه می گویند: “نوزاد خیلی سریع آمد!” این نوع زایمان سریع که به آن زایمان پیش سریع گفته می شود، بسیار نادر است و تنها 0.1 الی 3 درصد از تمام زایمان ها را تشکیل می دهد.

در بیشتر مواقع، زایمان ساعت ها طول می کشد، اما در زایمان سریع، این زمان تنها دو یا سه ساعت است. اگرچه زایمان ناگهانی به نظر می رسد که مزایای زیادی دارد (انقباضات کمتر و درد کمتر)، اما می تواند با یک سری عوارض نگران کننده همراه باشد، از آسیب های عاطفی گرفته تا آسیب به نوزاد.

زایمان سریع چیست؟

زایمان ناگهانی یا پیش سریع روند معمولی زایمان را دنبال نمی کند. مدت زمان زایمان بستگی به عواملی همچون موقعیت نوزاد، استفاده از اپیدورال و تجربه قبلی زایمان دارد. معمولا مراحل اولیه زایمان برای اولین بار در مادران بین شش تا دوازده ساعت طول می کشد و برای مادران با تجربه، این زمان بین دو تا پنج ساعت است. همچنین، زایمان فعال معمولا چهار تا هشت ساعت طول می کشد، از زمانی که دهانه رحم باز می شود و انقباضات قوی تر می شوند، هرچند که طول زمان زایمان فعال می تواند بسیار متغیر باشد.

اما در زایمان سریع یا پیش سریع، کل این روند به چند ساعت کاهش می یابد. “زایمان پیش سریع زمانی است که مدت زمان زایمان به دو یا سه ساعت کاهش یابد. در زایمان ناگهانی، دهانه رحم به سرعت از وضعیت کم باز شدن (مثلا دو یا سه سانتی متر) به باز شدن کامل می رسد.”

چه زمانی زایمان سریع اتفاق می افتد؟

زایمان ناگهانی زمانی اتفاق می افتد که مادر در کمتر از سه ساعت از شروع انقباضات منظم نوزادش را به دنیا بیاورد. در حالی که معمولا زایمان بین شش تا هجده ساعت طول می کشد.

عوامل خطرناک زایمان سریع

هیچ کس به طور قطع نمی داند چرا برخی از زنان باردار تجربه زایمان سریع دارند. با این حال، اگر فردی چندین بار زایمان کرده باشد، احتمال زایمان ناگهانی برای او بیشتر است. همچنین، کسانی که تجربه زایمان پیش سریع داشته اند، احتمال بیشتری دارد که این زایمان را دوباره تجربه کنند.

عوامل دیگری که ممکن است خطر زایمان ناگهانی را افزایش دهند عبارتند از:

علائم زایمان سریع

در زایمان ناگهانی، علائم به طور ناگهانی و با شدت بروز می کنند. شما ممکن است چندین انقباض متوالی را احساس کنید. برخی از افراد انقباضات ممتد یا فشار ناگهانی را تجربه می کنند. به هر حال، باز شدن سریع دهانه رحم می تواند باعث درد و احساس نیاز به فشار آوردن شود.

چگونه می توان انقباضات زایمان سریع را از انقباضات معمولی تشخیص داد؟

  • انقباضات زایمان معمولی: معمولا انقباضات به تدریج شروع می شوند و ابتدا به صورت احساسات کوتاه و شبیه به گرفتگی های قاعدگی هستند، و به تدریج قوی تر و طولانی تر می شوند.
  • انقباضات زایمان ناگهانی و سریع: در این نوع زایمان، شما هیچ وقفه ای بین انقباضات نخواهید داشت و از ابتدا احساس بسیار شدیدی از فشار و نیاز به فشار آوردن دارید.

عوارض زایمان ناگهانی و سریع

برخی افراد زایمان ناگهانی را یک تجربه مثبت می دانند، چون این روش باعث می شود نوزاد سریع تر به دنیا بیاید و نیازی به تحمل ساعات طولانی از درد زایمان نباشد. اما این نوع زایمان معمولا با عوارض ناخوشایند همراه است.

برای مثال، والدین ممکن است به دلیل تولد سریع، دچار پارگی در واژن یا پرینه شوند. همچنین، رحم یا واژن ممکن است خونریزی کند. علاوه بر این، اگر پزشکان مجبور شوند نوزاد را سریعا بگیرند، زایمان ممکن است استریل نباشد.

همچنین، خطر آسیب به سر یا مغز نوزاد وجود دارد، زیرا فشار ناشی از عبور سریع نوزاد از بافت های نرم و استخوانی مادر می تواند باعث خونریزی مغزی شود. در برخی موارد، نوزاد ممکن است در هنگام تولد مایعات آمینوتیک را استنشاق کند.

عوارض احتمالی زایمان سریع

  • پارگی واژن یا پرینه
  • خونریزی رحم یا واژن
  • زایمان rushed که ممکن است استریل نباشد و خطر عفونت را افزایش دهد
  • افزایش خطر آسیب به نوزاد
  • آسیب های عاطفی برای مادر
  • نداشتن زمان برای داروهای ضد درد یا اپیدورال
  • جفت باقی مانده

چگونه برای زایمان سریع آماده شویم؟

زایمان پیش سریع به ویژه اگر مادر فاصله زیادی با بیمارستان داشته باشد نگران کننده است، زیرا احتمال تولد نوزاد در مسیر وجود دارد. همچنین، وقتی مادر به بیمارستان برسد، ممکن است زایمان به قدری پیشرفته باشد که داروهای ضد درد مانند اپیدورال قابل استفاده نباشند.

اگر شما فاصله زیادی با بیمارستان دارید، توصیه می شود که تاریخ زایمان و برنامه زایمان خود را با پزشک در میان بگذارید. پزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که زودتر از موعد معمول به بیمارستان بروید و در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کنید.

بهبودی پس از زایمان پیش سریع

به دلیل سرعت فوق العاده این نوع زایمان، زمان زیادی برای آماده شدن ذهنی یا جسمی برای تولد وجود ندارد. بنابراین، احتمالا تجربه ای عاطفی و جسمی خواهید داشت که ممکن است زمان بیشتری برای بهبود نیاز داشته باشد.

اگر دچار پارگی یا خونریزی شده اید، ممکن است نیاز به استراحت بیشتری داشته باشید. در این صورت، باید صبور باشید و هر گونه درد یا خونریزی را به پزشک خود گزارش دهید.

همچنین ممکن است به زمان بیشتری برای بهبود عاطفی نیاز داشته باشید. زایمان سریع می تواند تجربه ای ترسناک باشد، بنابراین طبیعی است که پس از تولد احساس عدم استقرار کنید.

سخنی از نی نی تینی

زایمان پیش سریع تجربه ای نادر و با سرعت بالا است که می تواند مشکلات و چالش های زیادی برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد. بهتر است پیش از موعد زایمان، با پزشک خود درباره تمامی جزئیات مشورت کنید و برنامه ای برای زایمان داشته باشید تا از هرگونه مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.parents.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها