ریزش موی نوزاد
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۰۵بدون دیدگاه on ریزش موی نوزادزمان مطالعه : 5,2 دقیقه

در این مقاله، دلایل ریزش موی نوزاد، راه‌های مقابله با آن، و نحوه تقویت رشد مو در نوزادان را بررسی می‌کنیم.

ریزش موی نوزاد طبیعی است ؟

ریزش موی نوزاد کاملا طبیعی است و معمولاً جای نگرانی ندارد. تقریباً همه نوزادان مقداری یا همه موهای خود را از دست می ‌دهند.

بسیاری از نوزادان به طور طبیعی طاس هستند، اما اگر به دقت به پوست سر نوزاد خود نگاه کنید، احتمالا موهای کم‌رنگ و بسیار نرمی را مشاهده خواهید کرد. این نوع طاسی گاهی ممکن است تا یک سالگی نوزاد ادامه داشته باشد. تا آن زمان، از این سبک بی‌نیاز به مراقبت لذت ببرید!

نوزادان چه زمانی موهای خود را از دست می‌دهند؟

نوزادان اغلب در شش ماه اول زندگی موهای خود را از دست می‌ دهند. این نوع ریزش مو به نام آلوپسی شناخته می‌شود. موها می ‌ریزند و موهای جدید و بالغ هنوز رشد نکرده‌اند. معمولاً موها طی یک سال دوباره رشد می ‌کنند.

گاهی والدین از این که نوزادشان وقتی موی جدیدی در می‌آورد، رنگ و جنس آن کاملا متفاوت با مویی است که با آن به دنیا آمده، شگفت ‌زده می‌شوند.

طاسی نوزاد

ریزش موی نوزاد یا “ریزش موی گذرای نوزادی”، که به آن “طاسی پس سری نوزادی” نیز گفته می‌شود، یک وضعیت شایع و بی‌ضرر در نوزادان است. این وضعیت را می‌توان در کنار سایر مشکلات پوستی خوش‌خیم و گذرا در نوزادان مانند بثورات نوزادی، آکنه نوزادی، و کلاه گهواره‌ای (cradle cap) دسته‌ بندی کرد. در تمام این موارد، هیچ بیماری زمینه ‌ای باعث ایجاد علائم نمی‌شود. این شرایط معمولا در نوزادان کوچک رخ می‌دهند، با علائم نگران‌کننده دیگری همراه نیستند، شدید نیستند و به‌طور خودبه‌خود و سریع برطرف می‌شوند.

مانند آکنه نوزادی، ریزش موی نوزاد ممکن است نگران‌کننده به نظر برسد، اما در واقع جای نگرانی ندارد. ممکن است این وضعیت شما را ناراحت کند، اما مطمئن باشید که برای نوزادتان آزاردهنده نیست و بهتر است که به حال خود رها شود.

دلایل ریزش موی نوزاد

سطح هورمون‌های نوزاد بلافاصله پس از تولد نوسان دارد که می‌ تواند باعث ریزش مویی شود که با آن به دنیا آمده است. تازه مادران نیز به دلیل همین نوسانات هورمونی ممکن است مقدار زیادی از موی خود را از دست بدهند.

اصطکاک مو با سطوح مختلف نیز می ‌تواند باعث ریزش مو شود. اگر متوجه لکه‌های طاسی در سر نوزاد خود شدید، به نحوه نشستن و خوابیدن او توجه کنید. اگر او همیشه در یک وضعیت خاص می‌خوابد یا معمولا با پشت سر به صندلی نوزاد تکیه می‌ دهد، ممکن است در آن ناحیه موهایش را از دست بدهد. همچنین ممکن است اگر سر خود را روی تشک می‌ مالد، لکه‌ای طاس در آن ناحیه ایجاد شود.

دلایل دیگری نیز برای ریزش موی نوزاد وجود دارد، اما این دلایل در نوزادان  زیر ۱۲ ماه بسیار نادر هستند:

  • لکه ‌های طاسی با پوست قرمز و پوسته ‌پوسته (و گاهی نقاط سیاه که موها در آنجا شکسته شده است) ممکن است نشان‌دهنده عفونت قارچی مسری به نام تینیا کاپیتیس یا کرم حلقه ‌ای باشد.
  • آسیب فیزیکی – به عنوان مثال بستن مو با کش مو بسیار تنگ می‌تواند منجر به ریزش موی ناشی از کشش شود.
  • لکه‌های نامنظم طاسی ممکن است در صورتی رخ دهد که نوزاد بزرگ ‌تر شما به طور مداوم موهای خود را بپیچاند یا بکشد. این وضعیت تریکوتیلومانیا نامیده می ‌شود.
  • اگر نوزاد شما در سر خود نواحی صاف و کاملا طاس دارد، ممکن است به آلوپسی آره‌آتا مبتلا باشد، شرایطی که در آن سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو حمله می ‌کند و رشد مو را به شدت کند می‌ کند. این نوع ریزش مو معمولا به صورت لکه‌های جداگانه ظاهر می‌شود، اگرچه ممکن است تمام موهای بدن را تحت تأثیر قرار دهد.
  • برخی شرایط پزشکی خاص مانند کم‌کاری تیروئید (اختلال تیروئیدی) یا کم‌کاری هیپوفیز (غده هیپوفیز کم‌کار)، می‌توانند باعث ریزش مو نوزاد در سراسر سر او شوند.

پیشگیری از ریزش موی نوزاد

پیشگیری از ریزش موی نوزاد

برای جلوگیری یا پیشگیری ریزش موی نوزادان که به دلیل تغییرات هورمونی رخ می‌دهد، کاری نمی‌توان انجام داد جز اینکه منتظر رشد موی جدید نوزاد باشید.

اگر ریزش مو به دلیل سپری کردن بیش از حد زمان در یک وضعیت خاص رخ داده است، سعی کنید موقعیت خواب نوزاد را در طول چرت‌های روزانه و شبانه تغییر دهید. اگر معمولا نوزادتان را به گونه‌ای می‌خوابانید که سرش در یک انتهای تخت قرار گیرد، هر شب سر او را در انتهای دیگر تخت قرار دهید (نوزاد را سر و ته کنید). نوزاد به طور طبیعی سر خود را به یک طرف می‌چرخاند تا به بیرون از تخت نگاه کند، بنابراین تغییر موقعیت نوزاد رو ی تخت مفید خواهد بود.

همچنین مطمئن شوید که نوزاد شما هر روز مدت زمانی را روی شکم خود سپری می‌کند. علاوه بر اینکه این کار به پشت سر نوزاد استراحت می‌دهد، زمان روی شکم بودن برای توسعه کلی فیزیکی نوزاد ضروری است.

ریزش موی نوزاد را با پزشک او مطرح کنید، به ویژه پس از شش ماهگی. احتمالا ریزش مو طبیعی است، اما پزشک می‌تواند اطمینان حاصل کند که هیچ مشکل پزشکی زمینه‌ای وجود ندارد و در صورت وجود مشکل، به درمان آن کمک کند. به عنوان مثال، اگر نوزادتان دچار کرم حلقه‌ ای شده باشد، داروی ضد قارچی تجویز می‌شود.

اگر پزشک به آلوپسی آره‌آتا مشکوک باشد، ممکن است شما را به یک متخصص پوست برای بررسی موارد بیشتر ارجاع دهد. (برخی از کودکان بدون نیاز به درمان از آلوپسی آره‌آتا بهبود می‌یابند. برخی دیگر معمولا کودکان بزرگتر، داروهایی دریافت می‌ کنند که رشد مو را تحریک می‌کند.)

اگر شکستگی مو باعث ریزش موی نوزادتان شده باشد، باید مدتی با مو و پوست سر نوزاد خود با دقت رفتار کنید تا موها دوباره رشد کنند. (به یاد داشته باشید که موی نوزاد نازک ‌تر و لطیف ‌تر از موی بزرگسالان است. از مدل‌های طبیعی استفاده کنید و با ملایمت برس بزنید.)

آیا راهی برای تقویت رشد موی نوزاد وجود دارد؟

تقویت رشد موی نوزاد

اگر تمام موهای نوزادتان ریخت، کاری نمی ‌توان انجام داد جز انتظار برای رشد مجدد آن‌ها. اگر نوزادتان هنوز مقداری مو دارد، می‌توانید با مراقبت خوب از آن، به رشدش کمک کنید. نکات زیر را در نظر داشته باشید.

  • از شامپوی مخصوص نوزادان استفاده کنید.
  • فقط دو یا سه بار در هفته شستشو دهید، نه هر روز، زیرا شستشوی روزانه می‌تواند پوست سر نوزاد را خشک کند.
  • از یک پارچه نرم برای شستن ملایم سر نوزاد استفاده کنید و سر او را نسابید.
  • از برس با موی نرم استفاده کنید.

در بیشتر موارد، ریزش موی نوزاد موقتی است و احتمال زیادی وجود دارد که ظرف یک سال، نوزادتان موهای پرپشت ‌تری داشته باشد.

سوالات متداول

در بیشتر موارد، نیازی به درمان نیست و موها به ‌طور طبیعی دوباره رشد می ‌کنند. اگر ریزش مو شدید باشد یا همراه با علائم دیگر مانند قرمزی یا التهاب پوست سر باشد، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

جلوگیری کامل از ریزش مو در نوزادان امکان‌پذیر نیست زیرا بخشی از روند طبیعی بدن اوست. اما می‌توانید با استفاده از بالش نرم و پرهیز از کشیدن موها، اصطکاک را کاهش دهید.

معمولاً پس از چند ماه، موهای جدید شروع به رشد می‌کنند. برخی نوزادان ممکن است تا 6 ماهگی یا بیشتر برای رشد مجدد موها صبر کنند.

تغذیه سالم و مناسب برای رشد کلی نوزاد اهمیت دارد، اما ریزش مو در این سن بیشتر به دلایل هورمونی و طبیعی مرتبط است. با این حال، تغذیه خوب می‌تواند به سلامت عمومی و رشد بهتر موها کمک کند.

در بیشتر موارد، ریزش مو طبیعی است و نگران‌ کننده نیست. اما اگر ریزش مو با سایر علائم مانند کاهش وزن، تغییرات در پوست یا رشد غیرعادی همراه باشد، لازم است با پزشک مشورت کنید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله