رشد جنین در هفته سوم بارداری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۰۲بدون دیدگاه on رشد جنین در هفته سوم (بلاستوسیست)زمان مطالعه : 12,1 دقیقه

رشد جنین در هفته سوم بارداری بدین صورت است که زیگوت و یا همان تخمک بارور شده شروع به تقسیم به سلول‌های متعددی می کند که در لوله فالوپ حرکت می ‌کنند، وارد رحم شما شده و شروع به نقب زدن در پوشش داخلی رحم می‌کند. در طول هفته سوم بارداری که اگر زیگوت شکافته شود، احتمالاً دوقلوهای همسان تشکیل می شوند.

اکنون یک توپ میکروسکوپی متشکل از صدها سلول در حال تکثیر سریع در پوشش غنی از مواد مغذی رحم شما قرار دارد که به کودک شما تبدیل می شود. این گلوله سلولی که بلاستوسیست نام دارد، شروع به تولید هورمون بارداری hCG کرده است که به تخمدان‌های شما می‌گوید آزاد کردن تخمک را متوقف کنند.

در هفته سوم بارداری، زیگوت که اکنون به بلاستوسیست تبدیل شده است، به دیواره رحم چسبیده و فرآیند لانه‌گزینی (implantation) آغاز می ‌شود. هفته سوم بارداری بسیار حیاتی است و شامل چندین فرایند مهم می‌شود که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

لانه‌ گزینی در روند رشد جنین در هفته سوم

لانه‌گزینی (ایمپلانتاسیون) فرآیندی است که در آن بلاستوسیست به دیواره رحم می‌چسبد و شروع به رشد می‌کند. این فرایند معمولا حدود 6 تا 10 روز پس از تخمک‌گذاری و حدود 3 هفته بعد از اولین روز از آخرین قاعدگی رخ می‌دهد.

در ادامه مراحل اصلی لانه‌ گزینی خدمت شما توضیح داده خواهد شد.

تشکیل بلاستوسیست

بعد از لقاح، تخمک بارور شده شروع به تقسیم سلولی می‌کند و به مرحله بلاستوسیست می‌رسد. بلاستوسیست شامل یک لایه خارجی از سلول‌ها (تروفوبلاست) و یک توده سلولی داخلی است که جنین را تشکیل می‌دهد.

حرکت بلاستوسیست به سمت رحم

بلاستوسیست از طریق لوله فالوپ به سمت رحم حرکت می‌کند. این حرکت معمولاً چند روز طول می‌کشد.

چسبیدن بلاستوسیست به دیواره رحم

هنگامی که بلاستوسیست به رحم می ‌رسد، به دیواره رحم (آندومتر) می‌چسبد. این مرحله اولیه لانه ‌گزینی است.

تغییرات در آندومتر

برای پذیرش بلاستوسیست، آندومتر باید تغییراتی کند که تحت تاثیر هورمون‌ها (مانند پروژسترون) است. این تغییرات باعث می شود که دیواره رحم پذیرای بلاستوسیست شود.

نفوذ بلاستوسیست به دیواره رحم

پس از چسبیدن، بلاستوسیست شروع به نفوذ به دیواره رحم می‌ کند. تروفوبلاست‌ها به داخل دیواره رحم نفوذ کرده و سلول‌های جفتی را تشکیل می‌دهند که نقش حیاتی در تأمین مواد مغذی و اکسیژن به جنین دارند.

توسعه جفت

با ادامه روند نفوذ بلاستوسیست ، جفت شروع به تشکیل شدن می کند. جفت وظیفه تبادل مواد مغذی، گازها و مواد زائد بین مادر و جنین را بر عهده دارد.

در نهایت، لانه‌گزینی موفق باعث می‌شود که جنین بتواند به رشد خود ادامه دهد و روند بارداری به طور طبیعی پیش برود.

توسعه سلول‌های جنینی در روند رشد جنین در هفته سوم

توسعه سلول‌های جنینی به معنای تقسیم شدن بلاستوسیست برای تشکیل جنین و جفت است. بلاستوسیست به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود:

  1. تروفوبلاست: بخش خارجی بلاستوسیست است که بعدها به جفت تبدیل می ‌شود و مسئول تغذیه و حمایت از جنین را به عهده دارد.
  2. امبریوبلاست: بخش داخلی بلاستوسیست است که به جنین تبدیل می‌شود.

تولید هورمون‌های بارداری

پس از تقسیم بلاستوسیست و ایجاد تروفوبلاست ، این بخش شروع به تولید هورمون HCG (گنادوتروپین جفتی انسانی) می‌کند. این هورمون سبب می شود تا تخمدان‌ها به تولید پروژسترون ادامه دهند که در حفظ پوشش داخلی رحم و حمایت از بارداری بسیار کمک کننده می باشد.

توسعه سیستم‌ های پایه‌ ای در روند رشد جنین در هفته سوم

در این مرحله، سلول‌های اولیه شروع به تمایز به سلول‌های تخصصی می ‌کنند که بعداً به بافت‌ها و ارگان‌های مختلف جنین تبدیل می‌شوند.

سخن پایانی

اگرچه در هفته سوم بارداری، اندازه جنین بسیار کوچک است و هنوز هیچ تغییر فیزیکی محسوسی در مادر مشاهده نمی‌ شود، اما این هفته برای سلامت و توسعه آینده جنین بسیار مهم است.

سوالات متداول

جنین هنوز مجموعه ای از سلول هاست که در حال رشد و تکثیر هستند. حدود چهار روز طول می کشد تا تخمک بارور شده شما – که اکنون بلاستوسیست نامیده می شود – به رحم شما برسد و دو تا سه روز دیگر طول می کشد تا لانه گزینی شود. سپس در هفته سوم جنین تشکیل می شود.

نزدیک به پایان این هفته، بلاستوسیست خود را به آندومتر، پوشش داخلی رحم متصل می کند. به این کار کاشت می گویند. لانه گزینی در رحم یک اتصال اساسی ایجاد می کند – آندومتر مواد مغذی را برای جنین در حال رشد فراهم می کند و مواد زائد را حذف می کند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.verywellfamily.com
  2. www.babycenter.co

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله