رابطه جنسی پس از زایمان
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۲۰بدون دیدگاه on رابطه جنسی پس از زایمانزمان مطالعه : 4,1 دقیقه

چه مدت باید منتظر بمانید تا رابطه جنسی پس از زایمان را آغاز کنید و اگر به آن تمایل ندارید چه کاری باید انجام دهید؟ اگر دوران سختی را می گذرانید، بی خوابی دارید، یکسره پوشک عوض می کنید و با لباس‌های زیر دست و پنجه نرم می کنید، ممکن است داشتن رابطه جنسی آخرین چیزی باشد که به ذهنتان می ‌رسد. و این کاملاً خوب است. در آینده ای دور یا نزدیک، شما می خواهید دوباره رابطه جنسی داشته باشید.

با این حال، فکر کردن به انجام عمل پس از زایمان ممکن است وحشتناک به نظر برسد. آیا ایمنه؟ به درد میخوره؟ آیا احساسی که بعدش دارم متفاوته؟ آیا آماده هستید که رابطه جنسی خود را دوباره آغاز کنید؟ برای همه چیزهایی را که می خواهید در مورد رابطه جنسی پس از زایمان بدانید، از زمانی که می توانید آن را شروع کنید تا اینکه چگونه مطمئن شوید که احساس خوبی به شما می دهد یا خیر با ما همراه باشید.

چه مدت پس از زایمان می توان رابطه جنسی داشت؟

هیچ پاسخ جهانی یا قطعی ای در این مورد وجود ندارد. مدت زمان شش هفته پس از زایمان طبیعی به صورت جهانی پذیرفته شده است. اما زنانی که سزارین شده‌اند ممکن است نیاز داشته باشند هشت هفته یا بیشتر صبر کنند. علاوه بر این، انجام اپیزیوتومی یا سایر مداخلات می تواند بر این زمان بندی تأثیر بگذارد. اگر هنوز در حال بهبودی هستید، مهم است که بعد از زایمان دوباره عجله نکنید.

خطرات رابطه جنسی خیلی زود، با پیامدهایی چون مبارزه با زخم های التیام نیافته، خشکی واژن، درد، تغییرات اسکلتی عضلانی و عفونت همراه است.

اگر بخواهیم تایید پزشکی را کنار بگذاریم، این سوال که چه زمانی بعد از زایمان دوباره می خواهیم رابطه جنسی داشته باشیم یک مسئله شخصی است. فراتر از عوامل فیزیکی، عوامل عاطفی نیز در این مساله دخیل هستند که باید در نظر گرفته شوند. ممکن است در شش یا هشت هفته پس از زایمان به سادگی “احساس” آمادگی برای داشتن رابطه جنسی مجدد نداشته باشید و این مشکلی ندارد و یک مساله طبیعی است.

رابطه جنسی پس از زایمان چه حسی دارد؟

ما قصد نداریم روی این مساله سرپوش بگذاریم. شما ممکن است با علائم جسمی ناراحت کننده ای روبرو باشید، در تلاش برای پذیرش تغییرات در بدن خود باشید یا احساس کنید که کودک شما کاملا تحت تأثیر قرار گرفته است و به طور کلی به این مساله بی علاقه هستید.

همه اینها 100 درصد طبیعی است. بدن شما پس از زایمان به شدت تغییر می‌کند، بنابراین تمایل جنسیتی می‌تواند از نظر فیزیکی و احساسی متفاوت باشد. برخی از زنان پس از تأیید پزشک خود به رابطه جنسی عادی باز می گردند. زنان دیگر احساس می‌کنند که باید بیشتر منتظر بمانند تا بدن و ذهنشان به طور کامل‌تر بهبود یابد.

آناتومی فردی و نحوه زایمان شما (مثلاً از طریق واژینال یا از طریق سزارین) می‌تواند به تعیین حس فیزیکی جنسی شما کمک کند. در همین حال، شیردهی یا عدم شیردهی و اینکه چقدر در بدن جدید خود احساس راحتی دارید نیز می‌تواند بر گشودگی احساسی شما تأثیر بگذارد.

من هیچ تازه مادری را ندیده ام که مانند قبل از زایمان خود تمایل به رابطه جنسی داشته باشد، یا در بدن خود به اندازه قبل احساس جذابیت داشته باشد. پیشنهاد ما به شما این است که به خودتان لطف کنید؛ توجه داشته باشید که میل به رابطه جنسی باز خواهد گشت.

مشکلات متداول رابطه جنسی پس از زایمان

شما به تازگی یک انسان کامل را از بدن خود بیرون آورده ایدکه منجر به ایجاد تغییراتی در بدن شما خواهد شد! در بیشتر موارد، ناراحتی‌های فیزیکی کاملاً طبیعی و قابل انتظار هستند، اما به آمادگی برای آنچه ممکن است شما و شریک زندگی‌تان با آن‌ها برخورد کنید، کمک می‌کند.

رابطه جنسی دردناک پس از زایمان

چه زایمان طبیعی داشته باشید چه سزارین، احتمالاً درد پس از زایمان را تجربه خواهید کرد و نیاز به بهبودی خواهید داشت. زایمان واژینال با پارگی (که اغلب نیاز به بخیه دارد) و گاهی اوقات اپیزیوتومی همراه است، که هر دو به لطف بهبود اولیه و بعداً زخم طولانی مدت می‌توانند باعث درد حاد و مزمن هنگام مقاربت شوند.

حتی اگر زایمان طبیعی نداشته باشید، ممکن است در طول رابطه جنسی پس از زایمان دچار درد واژن شوید. شیردهی سطح استروژن را کاهش می دهد و تقریباً به طور موقت حالت یائسگی را القا می کند. این مساله می تواند واژن را خشک و ظریف کند و به همین دلیل این قسمت کشش کمتری داشته باشد و شما را بیشتر مستعد آسیب در هنگام مقاربت کند.

پس برای رابطه جنسی دردناک بعد از تولد چه کاری می توانید انجام دهید؟ علاوه بر دادن زمان کافی برای بهبودی، می ‌توانید از روان‌کننده‌ها یا مرطوب‌کننده‌های واژن برای آبرسانی به بافت استفاده کنید. از گشادکننده واژن استفاده کنید تا خاصیت ارتجاعی واژن را افزایش دهید یا از پزشک خود در مورد استروژن واژن سؤال بپرسید. راهنمایی او در این زمینه ممکن است برخی شرایط را بهبود بخشد.

ناراحتی در اطراف برش سزارین

درد برشی ناشی از سزارین می‌تواند عمل فیزیکی رابطه جنسی را دشوار کند. مطالعه صورت گرفته در سال 2016 روی زنان پس از زایمان در پکن نشان داد که زنانی که سزارین کرده‌اند معمولاً بیشتر از زنانی که زایمان طبیعی دارند برای داشتن رابطه جنسی مجدد صبر می‌کنند. در این مساله همه چیز از کاهش میل جنسی و خشکی واژن گرفته تا بی‌اختیاری ادرار و مقاربت دردناک بر زمان‌بندی تأثیر می‌گذارد.

به یاد داشته باشید که سزارین به معنای واقعی کلمه جراحی شکم است. بنابراین قبل از اینکه انتظار داشته باشید که بدون درد باشد، باید زمان زیادی برای بهبود زخم خود انتظار داشته باشید. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد پوزیشن‌های مختلف جنسی را امتحان کنید تا موقعیت‌هایی را پیدا کنید که باعث ناراحتی در اطراف برش شما نشود. داشتن رابطه جنسی به پهلو می تواند مقداری از فشار را از روی شکم شما کم کند.

ادامه خونریزی پس از زایمان

خونریزی پس از زایمان یا لوشیا معمولاً پس از حدود شش هفته پایان می یابد، اما برخی از زنان هنوز تا هشت هفته آن را تجربه می کنند. تا زمانی که به مرحله‌ای نرسیده اید که خونریزی پس از زایمان شما زرد رنگ یا بیشتر شبیه لکه‌های خفیف است، داشتن رابطه جنسی بی ‌خطر است.

اگر لوشیا بعد از گذشت هشت هفته پس از زایمان ادامه داشت، بوی بدی می‌داد، یا همچنان شدیدتر می‌شد، یا اگر فقط در حین رابطه جنسی خونریزی داشتید، این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.

سینه های دردناک و متورم در رابطه جنسی پس از زایمان

اغلب تازه مادران به طور قابل درکی در مورد بازگشت به رابطه جنسی در زمانی که سینه هایشان بسیار حساس است مردد هستند و بسیاری نیز نگران نشت شیر ​​مادر در حین مقاربت هستند.

با گذشت زمان، سینه شما باید کمتر احساس درد کند و احتمال نشت شیر ​​کمتر باشد. اگر حین مراقبه نگران نشت کردن سینه‌هایتان هستید، از سینه ‌بند با پدهای شیردهی که داخل آن قرار گرفته‌اند، استفاده کنید.

میل جنسی کم برای رابطه جنسی پس از زایمان

بدن شفابخش و حالت عاطفی شما می تواند بر میل جنسی شما پس از زایمان تأثیر بگذارد. پهنای باند ذهنی لازم برای داشتن یک نوزاد همراه با کمبود خواب و کاهش سطح استروژن، پروژسترون و سروتونین در هفته‌های اول پس از زایمان می‌تواند تازه مادران را کاملاً به رابطه جنسی بی‌علاقه کند.

بعلاوه، ممکن است نسبت به تغییرات بدن خود احساس خودآگاهی داشته باشید، که همچنین می تواند خلق و خوی شما را تغییر دهد. در حالی که گذراندن وقت با هم به عنوان یک زوج بدون داشتن رابطه جنسی، می تواند به افزایش میل جنسی شما کمک کند، مهم است که به یاد داشته باشید که میل جنسی کمتر پس از زایمان طبیعی است و اینکه تحت فشار قرار دادن خود یا احساس گناه کردن نتیجه معکوسی دارد. دلیل آن هم این است که استرس باعث کاهش میل جنسی در مردان و زنان می شود.

نکات جنسی پس از زایمان

در حالی که رابطه جنسی پس از زایمان می تواند پیچیده باشد، راه هایی وجود دارد که می توانید کم کم با همسرتان در اتاق خواب ارتباط برقرار کنید و دوباره به احساس اعتماد به نفس و راحتی قبلی خود دست یابید.

انتظارات واقع بینانه داشته باشید

تازه مادران باید چیزهای زیادی را در رابطه با رابطه جنسی مجدد در نظر بگیرند. از جمله مواردی چون خونریزی واژینال، وزن اضافی نوزاد، خستگی، اضطراب در مورد کودک و …

فقط دانستن اینکه رابطه جنسی برای مدتی متفاوت خواهد بود، می تواند تصور واقعی از ان را برای شما آسان تر کند. اولین تلاش‌های شما عالی نخواهد بود و ممکن است به آرامی و خوبی پیش نرود، اما اشکالی ندارد.

آهسته قدم بردارید

نباید در هیچ بخشی از رابطه جنسی عجله کرد. بدن شما در حال بهبودی است و شما می دانید که چه زمانی آماده هستید. اگر هنوز از نظر ذهنی یا جسمی به آن مرحله لازم نرسیده اید، اشکالی ندارد که منتظر بمانید.

تعریف خود را از صمیمیت گسترش دهید

راه‌هایی برای صمیمی بودن با شریک زندگی‌تان بیابید، بدون اینکه لزوماً تمام راه‌ها را طی کنید: در آغوش گرفتن، بوسیدن و درگیر شدن در سایر فعالیت‌های غیر دخولانه می‌تواند به شما و همسرتان کمک کند حتی زمانی که به معنای واقعی کلمه رابطه جنسی ندارید، احساس نزدیکی فیزیکی داشته باشید.

برای رابطه جنسی پس از زایمان از روان کننده ها استفاده کنید

رابطه جنسی بدون توجه به نحوه زایمان به دلیل شیردهی می تواند دردناک باشد (اما اگر زایمان واژینال داشته اید میزان درد دو برابر می شود). ممکن است لازم باشد برای مدتی از روان کننده ها یا مرطوب کننده ها استفاده کنید تا رابطه جنسی راحت تر شود.

پوزیشن های خود را تغییر دهید

پوزیشنی مفید است که از نظر فیزیکی و احساسی در آن احساس راحتی کنید، که این ممکن است به معنای قرار گرفتن در پوزیشن های جدید یا متفاوت نسبت به قبل باشد. قرار گرفتن روی شریک زندگی‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا کنترل بیشتری بر حرکات و میزان نفوذ داشته باشید.

برای رابطه جنسی پس از زایمان با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید

در مورد نیازها و خواسته های خود با شریک زندگی خود صحبت کنید. ارتباط واقعا مهم ترین چیزی است که پس از زایمان در همه زمینه ها انجام می شود.

چه مدت پس از زایمان می توانید باردار شوید؟

باردار شدن دوباره به معنای واقعی کلمه آخرین چیزی است که در حال حاضر به ذهن شما می رسد. اما به هر حال باید به آن فکر کنید. ممکن است بارداری بلافاصله پس از زایمان اتفاق بیفتد، و در برخی موارد ممکن است حتی قبل از اولین دوره پریودی پس از زایمان شما اتفاق بیفتد.

اگرچه شانس باردار شدن در چهار تا شش هفته اول پس از زایمان زیاد نیست، اما این احتمال وجود دارد. یک مطالعه صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد که 44 درصد از زنان می توانند در این بازه زمانی با تخمک گذاری قبل از اولین قاعدگی پس از زایمان باردار شوند.

زنانی که به طور انحصاری با شیر مادر فرزند خود را  تغذیه می ‌کنند حین رابطه جنسی پس از زایمان آسیب‌پذیر هستند، زیرا تغذیه انحصاری با شیر مادر می‌تواند مشاهده نشانه‌های تخمک‌گذاری مانند ترشحات غلیظ و کشیده و سینه‌های دردناک را سخت‌تر کند.

اساساً، شما می‌توانید با یک نوزاد تازه متولد شده در خانه باردار شوید، و این فقط یک سناریوی کاملاً طاقت‌فرسا و استرس‌زا نیست، بلکه برای سلامت جسمی و رفاه شما هم کاملاً ایده‌آل نیست.

توصیه می شود که از باردار شدن مجدد تا حداقل شش ماه پس از زایمان خودداری کنید، اگرچه مدت زمان توصیه شده بین بارداری ها در واقع 18 ماه است. زمانی که بارداری خیلی نزدیک به هم اتفاق می افتد، خطر زایمان زودرس، وزن کم نوزادان هنگام تولد و عوارض بارداری و زایمان برای مادران افزایش می یابد.

یکی از دلایلی که کارشناسان توصیه می‌کنند تا بعد از شش بعد از زایمان برای از سرگیری رابطه جنسی پس از زایمان منتظر بمانید، این است که بتوانید برنامه‌ای برای جلوگیری از باردار شدن مجدد قبل از اینکه ایمن تلقی شود، تهیه کنید.

پیشگیری از بارداری یک تصمیم بسیار شخصی است، اما گفتگوی ارزشمندی است که می توانید با پزشک خود داشته باشید. روش های پیشگیری از بارداری که قبل از بارداری استفاده می کردید، ممکن است دیگر برای شما مناسب نباشد. اگر مطمئن نیستید که پس از زایمان، کدام روش کنترل بارداری برای شما مناسب تر است، پزشک شما می تواند به شما در انتخاب آن کمک کند.

رابطه جنسی پس از زایمان اغلب با تغییرات فیزیکی و احساسی پیچیده می شود و این کاملا طبیعی است. دانستن اینکه رابطه جنسی برای مدتی متفاوت خواهد بود، می‌تواند کنار آمدن با تغییرات را آسان‌تر کند. بدانید که اگر رابطه جنسی شما دردناک است، اگر احساس می کنید جذاب ترین خودتان نیستید یا میل جنسی شما به صفر رسیده است، هیچ مشکلی وجود ندارد و این ها مسائلی طبیعی هستند.

در حالی که راه هایی برای سهولت در لذت بردن از رابطه جنسی پس از زایمان وجود دارد، بهترین راه حل این است که به خودتان برای بهبودی روحی و جسمی، زمان و مکان مناسب بدهید. عجله نکنید، به بدن خود گوش دهید، با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید و کارها را آهسته انجام دهید.

سوالات متداول

هیچ محدودیتی برای اینکه چه زمانی می توانید بعد از زایمان به ارگاسم برسید، وجود ندارد. این مساله در هر مرحله پس از زایمان بی خطر است. اما ممکن است محدودیت هایی در نحوه رسیدن به ارگاسم وجود داشته باشد. به اکثر زنان توصیه می‌شود تا شش هفته پس از زایمان، و گاهی اوقات بر اساس شرایط فردی، از قرار دادن هر چیزی در واژن خودداری کنند. ارگاسم با تحریک خارجی، چه در ناحیه کلیتوریس، چه فرج یا نوک سینه، بی‌خطر است. اما به خاطر داشته باشید که بخیه های واژن ناشی از پارگی یا اپی زیاتومی می تواند بر بهبودی شرایط اثر بگذارد و ممکن است تحریک خارجی را برای مدتی ناراحت کننده کند.

رابطه جنسی نفوذی تا چند هفته پس از زایمان توصیه نمی شود، اما سایر اشکال مقاربت تا زمانی که در روند بهبودی شما اختلالی ایجاد نکنند، به طور کلی بی خطر هستند.

بله، تا زمانی که با آن راحت باشید و در بهبودی شما اختلالی ایجاد نکند، اشکالی ندارد. اما اما به دلیل بار عاطفی و مسائل متعددی که می تواند در این زمینه برای شما داشته باشد، توصیه نمی شود.

نقطه G (یک ناحیه اروژن زنانه که تا حدودی گریزان است) به طور کلی در قدامی واژن، حدود یک اینچ در داخل کانال واژن قرار دارد. این نقطه پس از زایمان در هر کجا که ممکن است قرار داشته باشد یا نباشد، به هیچ وجه حرکت نمی‌کند. اگرچه دیواره‌های واژن می‌توانند پس از زایمان آرام شوند و موقعیت آن را تا حدودی تحت تأثیر قرار دهند.

مردان معمولاً تفاوت‌های فیزیکی را در رابطه جنسی متوجه نمی‌شوند، اما ممکن است برخی از تغییرات عاطفی مشابه مانند احساس خستگی بیش از حد و جدا شدن از شریک زندگی‌شان را تجربه کنند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.thebump.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله