تقویت اعتماد به نفس دختران
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۳۱بدون دیدگاه on 10 نکته برای تقویت اعتماد به نفس دخترانزمان مطالعه : 3,1 دقیقه

دخترها معمولا با انرژی و شوق زیادی زندگی را شروع می کنند. آنها اولین کسانی هستند که زودتر صحبت می کنند، در اجتماع حضور پررنگی دارند و در مدرسه موفق هستند. اما بین سال های پیش دبستانی تا دوره ی راهنمایی، تحت تأثیر فشارهای اجتماعی، انتظارات بیشتر در کلاس و پیام های متناقض از جامعه (مثل “باید بهترین خودت باشی، اما خیلی جلب توجه نکن” و “می توانی هر چیزی که می خواهی باشی، اما زیبا بودن اولویت است”)، ممکن است دختری در تحصیل عقب بماند یا از شوق و انرژی اولیه ی خود دست بکشد. در ادامه چند راهکار برای تقویت اعتماد به نفس دختران و استقامت آن ها در سال های پیچیده ی پیش رو را برای شما آورده ایم.

جرأت مندی دختر ها را تشویق کنید

به دخترتان یاد بدهید که نیازهای خود را به بزرگترها بیان کند و در مقابل همسالانش از خود دفاع کند. اگر کودکی با او بدرفتاری می کند، به او بگویید که بگوید: “من از طرز صحبتت خوشم نمیاد.”

در کوچکترین مسائل دختر خود را تشویق کنید

وقتی به دخترتان می گویید که باهوش است، بهتر است از مثال های مشخص استفاده کنید. به او بگویید: “تو حافظه ی فوق العاده ای داری” یا “تو دایناسورها را خیلی خوب می شناسی.”

تحسین هایتان با واقعیت همخوانی داشته باشد

دختری که در کلاس سوم است، می داند که نابغه ی موسیقی یا بهترین هنرمند جهان نیست، اما اگر متوجه پیشرفت ماهانه او شوید، قدردان خواهد بود.

به دخترتان کمک کنید تا بفهمد چرا گاهی کنار گذاشته می شود

به دخترتان توضیح دهید که اگر او به هر جشن تولدی دعوت نمی شود یا در هر بازی طناب زنی شرکت نمی کند (که قطعاً این طور نخواهد بود)، این به معنای توهین نیست. توضیح دهید که وقتی کودکی به او می گوید “تو نمی تونی دوست من باشی”، احتمالا این بیشتر به خاطر حال بد آن کودک است تا اینکه مشکل از دختر شما باشد.

توانایی های او را تقویت کنید

خیلی زود برای کمک کردن به دخترتان در انجام تکالیف یا کارهای خانه اقدام نکنید. اگر درخواست کمک کرد، از او بخواهید چند دقیقه دیگر خودش روی آن کار کند.

اگر به ورزش کردن علاقه دارد او را تشویق کنید

دخترها امروزه گزینه های ورزشی بیشتری نسبت به قبل دارند. اگر او می خواهد ژیمناستیک یا فوتبال بازی کند، به او فرصت دهید که وارد بازی شود و ببیند چه توانایی هایی دارد. تصمیم نگیرید که کدام ورزش برای او مناسب است، او خودش می تواند بفهمد.

پیش فرض های خود را درباره ی توانایی ها و ضعف های او کنار بگذارید

فقط به این دلیل که دخترتان، دختر است به این معنا نیست که در یادگیری کسرها مشکل دارد یا در تست های آواز موفق است. همچنین به این معنا نیست که او نمی خواهد ماهی گیری کند یا در لیگ های ورزشی پسرانه شرکت کند. به نشانه های او توجه کنید تا نقاط قوتش را پرورش دهید و روی بهبود نقاط ضعفش کار کنید.

تصویری سالم از بدن تشویق کنید

وقتی که او می پرسد: “آیا من زیبا هستم؟”، با شور و شوق به او بگویید بله. وقتی از ظاهرش تعریف می کنید، تلاش کنید که بر اعمالش هم تأکید کنید: “تو امروز در ژیمناستیک خیلی با ظرافت حرکت می کردی” یا “چشمانت روی صحنه خیلی درخشید.”

همچنین برای دختران بزرگتر مفید است که بدانند مدل های مجلات شبیه دختران یا زنان واقعی نیستند و عکس های آن ها تغییر یافته اند تا لاغرتر و بی عیب تر از آنچه هستند به نظر بیایند.

دخترتان را برای مواجهه با تبعیض جنسیتی آماده کنید

حتی امروزه بعضی افراد فکر می کنند که دخترها نمی توانند کارهایی را انجام دهند که پسرها انجام می دهند. اگر متوجه شدید که دخترتان به برنامه های تلویزیونی یا فیلم هایی نگاه می کند که در آن ها دخترها در پس زمینه هستند و پسرها قهرمانان اصلی، به او اشاره کنید و درباره ی تفاوت های دنیای واقعی صحبت کنید.

الگوهای مثبت زنانه را به او نشان دهید

هر فرصتی را غنیمت شمارید تا وقتی اخبار می بینید یا روزنامه می خوانید، به دخترتان نشان دهید که زنان مانند سناتورها، مجریان ورزشی، پزشکان و ورزشکاران، می توانند هر کاری انجام دهند.

خواندن کتاب هایی با شخصیت های زن قوی یکی از بهترین راه ها برای انتقال این پیام بدون سخنرانی کردن است. اگر نمی توانید به اندازه کافی کتاب هایی از این نوع پیدا کنید، از یک کتابدار بپرسید، آن ها معمولا لیستی از کتاب های پیشنهادی دارند و می توانند به شما کمک کنند.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.babycenter.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله