تغذیه نوزاد زودرس
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۳۰بدون دیدگاه on تغذیه نوزاد زودرسزمان مطالعه : 0,1 دقیقه

نوزاد زودرس شما ممکن است بتواند بلافاصله از سینه مادر یا شیشه، شیر بخورد، یا شاید برای افزایش هماهنگی و قدرت خود، نیاز به زمان داشته باشد. هنگامی که نوزادان نارس (نوزادی که قبل از هفته 37 بارداری) به دنیا می آیند، ممکن است نیازهای تغذیه ای خاصی داشته باشند. نوزادان زودرس اغلب برای رشد و ادامه توسعه اعضای بدنشان نیاز به حمایت بیشتری دارند. در ادامه به برخی از سوالات رایج در مورد تغذیه نوزاد زودرس با شیر مادر، شیشه شیر و برنامه تغذیه برای آن ها پاسخ می دهیم.

روش های تغذیه نوزاد زودرس

نوزادان نارس بسته به سن و زمان تولد ممکن است با مشکلات تغذیه ای متفاوتی روبرو شوند. نوزاد 4 هفته ای که در هفته 32 بارداری به دنیا می آید ممکن است به اندازه نوزاد 2 هفته ای که در هفته 35 بارداری متولد شده است، آمادگی رشدی نداشته باشد. بنابراین شرایط هر نوزادی متفاوت است.

تغذیه IV

برخی از نوزادان زودرس اولین مواد مغذی خود را از طریق روش IV به نام تغذیه کامل تزریقی (TPN) دریافت می کنند. این روش به رساندن مواد غذایی مورد نیاز آنها به طور مستقیم به جریان خون کمک می کند و سیستم گوارشی آنها را که هنوز به زمان کمی برای بلوغ نیاز دارد دور می زند.

اگر قصد شیر دادن دارید و کودک شما هنوز نمی تواند شیر مادر را هضم کند، همچنان می توانید شروع به پمپاژ و ذخیره شیر خود کنید. به این ترتیب، زمانی که کودکتان برای آن آماده شد، مقدار زیادی شیر مادر خواهید داشت.

تغذیه گاواژ

تغذیه با گاواژ روش دیگری برای تغذیه نوزاد زودرس است. در این روش، کودک شما مواد مغذی مورد نیاز خود را از طریق لوله تغذیه ای که از بینی یا دهان او عبور می کند، به معده خود می رساند.

شیر مادر پمپاژ شده، شیر مادر غنی شده و شیر خشکی که به طور خاص برای نوزادان نارس طراحی شده است را می توان هر چند ساعت یک بار از طریق این لوله به کودک تحویل داد. خبر خوب؟ شما می ‌توانید با این روش به تغذیه نوزاد خود کمک کنید و از مزایای مراقبت کانگورویی بهره ‌مند شوید.

شیردهی و تغذیه با شیشه شیر

برخی از نوزادان زودرس که در بین هفته 30 بارداری تا هفته 32 ام به دنیا آمده اند، برای تغذیه با شیر مادر یا تغذیه با شیشه شیر آماده هستند. برخی از نوزادان دیگر ممکن است نیاز داشته باشند تا هفته 36 ام صبر کنند. پزشکان شما می توانند به شما کمک کنند تا بدانید کودک کوچک شما چه زمانی آماده است.

مشکلات رایج تغذیه نوزاد زودرس

برخی از نوزادان نارس در چند هفته اول زندگی خود در تغذیه با روش های شیردهی یا شیردهی با شیشه مشکل دارند. همه چیز به زمانی بستگی دارد که آنها بتوانند هماهنگی لازم برای مکیدن، قورت دادن و تنفس را به دست بیاورند. علاوه بر این، نوزادان زودرس ممکن است هنگام شیر دادن خواب آلود و خسته شوند.

همچنین نوزادان زودرس، ممکن است دارای ریه های توسعه نیافته باشند. آنها ممکن است نیاز به اکسیژن داشته باشند، که می تواند خوردن را برای آنها دشوار کند.

سایر مشکلات رایج تغذیه نوزاد زودرس می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آپنه یا وقفه‌های تنفسی (دوره‌هایی که نوزاد تنفس را متوقف می ‌کند)
  • دوره‌های برادیکاردی (ضربان قلب کند که می ‌تواند باعث کاهش سطح اکسیژن شود)
  • الگوی تغذیه نارس (مکیدن، بلعیدن و تنفس نادرست یا خارج از ترتیب)
  • اجتناب دهانی (نپذیرفتن شیشه یا سینه)
  • خطر آسپیریشن (وارد شدن شیر یا شیر خشک به مجاری تنفسی)

هنگامی که کودک شما به خانه می رود، متخصص اطفال می تواند نکاتی را در مورد تغذیه نوزاد و اهمیت تغذیه مناسب ارائه دهد. در صورت نیاز، آنها می توانند شما را برای حمایت بیشتر به یک گفتاردرمانگر ارجاع دهند.

آیا می توانم به نوزاد زودرس خود شیر دهم؟

بله، می ‌توانید نوزاد نارس خود را با شیر مادر تغذیه کنید. اما ممکن است این کار متفاوت از تغذیه نوزاد ترم شده یا کامل باشد. تغذیه نوزاد زودرس با شیر مادر ممکن است برای وی نیاز به هماهنگی بیشتری نسبت به تغذیه با شیشه داشته باشد و بسته به میزان نارس بودن نوزاد، ممکن است در مکیدن دچار مشکل شود. اگر نوزاد شما در شیر خوردن مشکل دارد، ممکن است برای چند هفته نیاز به استفاده از شیشه شیر باشد. شما همچنان می‌توانید شیر خود را پمپ کنید و در شیشه به نوزاد بدهید.

چه نوع شیشه و شیری برای نوزاد زودرس من مناسب است؟

چه بخواهید شیر مادر و چه شیر خشک را در شیشه به نوزاد خود بدهید، باید از شیشه هایی با سری با جریان آهسته که مخصوص نوزادان زودرس طراحی شده است استفاده کنید. این سری ‌ها کمک می ‌کنند که نوزاد شما مقدار مایعی که می‌تواند در یک زمان ببلعد را کنترل کند.

بیشتر نوزادان نارس از فرمول‌های ویژه‌ای که برای نوزادان زودرس طراحی شده‌اند استفاده می‌ کنند. پزشک اطفال می تواند فرمول مناسب برای نیازهای تغذیه نوزاد زودرس شما را توصیه کنند. آنها همچنین می‌توانند در مورد این که آیا نوزاد شما به مکمل‌های غذایی دیگری مانند ویتامین D یا آهن نیاز دارد یا خیر، به شما مشاوره دهند.

چه مقدار و هر چند وقت یکبار به نوزاد نارس خود شیر بدهم؟

یک دستورالعمل خوب این است که حداقل هر 3 تا 4 ساعت به نوزاد زودرس خود غذا بدهید. میزان نیاز آنها به تغذیه با رشد آنها تغییر می کند. به طور کلی، نوزادان نارس روزانه به 150 تا 160 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارند. مشاور شیردهی یا متخصص اطفال می تواند به شما کمک کند تا بدانید این میزان برای کودک شما چقدر است.

مقادیر تغذیه نوزاد زودرس با شیر خشک

اگر از شیر خشک برای تغذیه نوزاد نارس خود استفاده می کنید، در اینجا یک راهنمای تقریبی در مورد اینکه چند گرم و هر چند وقت یکبار به آنها شیر بدهید آورده شده است.

  • مقدار شیر خشک در هر وعده تغذیه : 55 تا 86 گرم
  • تعداد دفعات تغذیه در روز : 8-10 وعده در روز
  • فاصله زمانی بین هر وعده تغذیه : کمتر از 4 ساعت
  • مقدار کل شیر خشک در روز : 700 گرم

این‌ها فقط راهنمایی‌های کلی هستند. از پزشک اطفال یا مشاور شیردهی خود بخواهید که دستورالعمل‌های دقیق ‌تری به شما ارائه دهد.

مقادیر تغذیه نوزاد زودرس با شیر مادر

اگر از شیر مادر برای تغذیه نوزاد زودرس خود استفاده می کنید، در اینجا یک راهنمای تقریبی از این است که چه مقدار و چند بار به آنها شیر بدهید، برای شما آورده شده است.

  • مقدار شیر مادر در هر بار شیردهی : 55 تا 86 گرم
  • تعداد دفعات شیردهی در روز به نوزاد : 8-12 بار تغذیه در روز
  • فاصله بین تغذیه چقدر است : کمتر از 3 ساعت
  • مقدار کل شیر مادر در روز : 700 گرم

این‌ها فقط راهنمایی‌های کلی هستند. مهمترین مساله ای که وجود دارد این است که مطمئن شوید که وزن کودک شما همچنان افزایش می یابد. متخصص اطفال، متخصص نوزادان یا مشاور شیردهی شما می تواند دستورالعمل های خاص تری را برای نوزادتان به شما ارائه دهد.

آیا می توانم به نوزاد زودرس خود بیش از حد غذا بدهم؟

بله، امکان تغذیه نوزاد زودرس به صورت بیش از حد وجود دارد . اما اگر سعی کنید بیش از حد به آنها غذا بدهید، این کار می تواند باعث استفراغ آنها یا ایجاد گاز، نفخ و ناراحتی آن ها شود. دلیلش هم این است که سیستم گوارشی نابالغ آنها هنوز قادر به تحمل مقدار زیادی شیر یا شیر خشک نیست. همچنین تغذیه بیش از حد می تواند فشار مضاعفی بر ریه های نوزاد وارد کند و تنفس او را سخت تر کند.

اگر در مورد تغذیه بیش از حد نگران هستید، با پزشک نوزاد خود در این باره صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا رشد و تکامل کودک خود را کنترل کنید و مطمئن شوید که در هنگام تغذیه به اندازه کافی غذا دریافت می کند، نه بیش از حد.

چه زمانی نوزاد زودرس من می تواند مواد جامد بخورد؟

یک نوزاد نارس زمانی می تواند شروع به خوردن غذاهای جامد کند که سن تعدیل شده یا مفهومی آنها (سن تقویمی کودک شما منهای تعداد هفته ها یا ماه های اولیه تولد) 4 تا 6 ماهگی باشد.

در حدود سن 4 تا 6 ماهگی، بیشتر نوزادان می ‌توانند سر خود را نگه دارند و دیگر رفلکس فشار زبان را که باعث می‌شود هر چیزی که شیر یا شیر خشک در دهان گذاشته می‌شود بیرون بیاندازند، ندارند. این زمان خوبی است تا با حوصله شروع به تغذیه وی با مواد جامد کنید.

دکتر باباتا در این باره می گوید

بیشتر نوزادان در نهایت تغذیه جامد را یاد خواهند گرفت. فقط قدم به قدم پیش بروید و مطمئن شوید که پیشرفت‌ها را مشاهده می کنید و از آنها لذت ببرید.

در این مقاله سعی کردیم به اکثر سوالاتی را که مادران درباره تغذیه نوزاد زودرس پیش می آید، پاسخ دهیم. اگر سوال دیگری در ذهن شما وجود دارد، ممنون می شویم آن را در کامنت ها مطرح کنید تا به آن ها پاسخ دهیم.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.childrens.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله