بیزاری از غذا در بادراری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۷/۲۳بدون دیدگاه on بیزاری از غذا در بارداریزمان مطالعه : 1 دقیقه

آیا بوی قهوه شما را اذیت می کند؟ یا شاید طعم کوچک ترین تکه ای از سیر باعث حالت تهوع شما می شود؟ به دنیای بیزاری از غذا در بارداری  خوش آمدید! اگر بعد از بارداری به یک یا چند نوع غذا حساس شده اید، تعجب نکنید. این حالت مسئله ای رایج در بارداری است و ممکن است عادات غذایی شما را مختل کند.

با وجود اینکه بسیاری از افراد به طور آشکار در مورد ویار های عجیب و غریب خود در دوران بارداری صحبت می کنند، کمتر کسی از غذاهایی که در این دوره اصلا نمی تواند تحمل نمی کند، حرف می زند. حالا چرا این بیزاری ها به وجود می آید، چه زمانی شروع می شوند و چگونه می توان با آن ها کنار آمد؟ ادامه مطلب را بخوانید تا با جزئیات کامل در این زمینه آشنا شوید.

بیزاری از غذا در بارداری چیست؟

به طور ساده، بیزاری از غذا به معنای «نفرت شدید» از یک نوع غذای خاص است. حتی ممکن است غذاهایی که قبلا دوست داشتید و لذت می بردید، حالا برایتان غیرقابل تحمل شوند. اگر به طور ناگهانی نمی توانید حتی به خوردن پیاز، تخم مرغ یا گوشت فکر کنید، این وضعیت معمولا موقتی است.

اگر کنجکاوید بدانید بیزاری از غذا در بارداری چقدر شایع است، طبق یک مطالعه حدود ۶۹ درصد از افراد باردار از برخی غذاها بیزار می شوند. همچنین تعجب نکنید اگر هم بیزاری از غذا و هم هوس های شدید غذایی را تجربه کنید. تحقیقات نشان می دهد که ۵۰ تا ۹۰ درصد از مادران باردار گاهی اوقات به شدت دچار ویار بارداری در مورد برخی غذا ها می شوند.

بیزاری از غذا در بارداری چه زمانی شروع می شود؟

اگر هنوز در اوایل بارداری هستید و بیزاری از غذا شروع نشده، شاید خوش شانس باشید و اصلا تجربه اش نکنید ( البته امیدواریم! ). اغلب این بیزاری ها در سه ماهه اول بارداری شروع می شوند؛ زمانی که تغییرات هورمونی باعث حالت تهوع صبحگاهی و استفراغ می شود و این حالت ممکن است منجر به بیزاری از غذا شود. بیزاری از غذا ممکن است حتی دو تا چهار هفته پس از لقاح ظاهر شود، اما معمولا در سه ماهه دوم بارداری به اوج خود می رسد.

علت بیزاری از غذا در بارداری چیست؟

کارشناسان نظریه های مختلفی درباره علت بیزاری از غذا در بارداری دارند. هورمون های بارداری یا بهتر بگوییم تغییرات هورمونی و افزایش هورمون hCG باعث حالت تهوع و استفراغ می شوند، اما نظریه های دیگری هم مطرح است. یکی از آن ها «فرضیه حفاظت از جنین» است که می گوید بدن فرد باردار به طور طبیعی برای محافظت از جنین در برابر عوامل بیماری زا یا سموم، تغییراتی می کند.

نظریه دیگر «اجتناب از سندروم متابولیک بارداری» است که می گوید افراد باردار از خوردن غذاهایی که ممکن است خطر دیابت بارداری یا پره اکلامپسی را افزایش دهند، اجتناب می کنند.

همچنین، بیزاری از غذا ممکن است به تغییرات در حس بویایی و چشایی در دوران بارداری مربوط باشد.

افزایش حساسیت به بوها در ۶۰ تا ۹۰ درصد از زنان باردار که بیزاری از غذا دارند، اتفاق می افتد.

بوهایی که قبلا برایتان خوشایند بودند، ممکن است در بارداری ناخوشایند شوند. به طور مثال، بوی دود و گوشت معمولا در دوران بارداری بیشتر آزاردهنده می شود، اما بوی میوه ها ممکن است حتی خوشایند تر شوند.

رایج ترین غذاهایی که در دوران بارداری از آن ها بیزار می شوید چیست؟

بیزاری های غذایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولا غذاهایی با طعم یا بوی قوی باعث این حالت می شوند. رایج ترین غذاهایی که افراد باردار از آن ها بیزار می شوند عبارتند از:

  • غذاهای تند
  • غذاهای چرب و سرخ شده
  • غذاهای شور
  • پیاز
  • سیر
  • قهوه
  • چای
  • شیر
  • گوشت
  • تخم مرغ

با این حال، ممکن است شما از غذایی که به نظر بی ضرر می آید نیز بیزار شوید.

چگونه با بیزاری از غذا در بارداری کنار بیاییم؟

بیزاری از غذا در بادراری و راه های مقابله با آن

اگر بدن شما می گوید از چیزی اجتناب کنید، به آن گوش دهید. در دوران بارداری، بهتر است به بدن خود گوش دهید؛ چه در مورد اجتناب از غذا باشد و چه در مورد استراحت کردن. فقط سعی کنید غذایی بخورید که حالتان را بد نکند.

اگر بیزاری از غذا باعث حالت تهوع و استفراغ می شود، پزشک شما می تواند داروهایی برای کاهش این علائم تجویز کند. توصیه می شود که همیشه یک ظرف کوچک حاوی روغن های اسانسی با بوی خوشایند همراه داشته باشید تا به شما کمک کند علائم ناگهانی مرتبط با بوی خاص یا بیزاری از غذا را کنترل کنید.

بیزاری از غذا در بارداری چه زمانی تمام می شود؟

خوشبختانع بیزاری های غذایی معمولا در سه ماهه سوم بارداری کاهش می یابد. البته این مسئله در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. گاهی بیزاری ها ممکن است در تمام طول بارداری و حتی بعد از آن باقی بمانند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

پیدا کردن غذایی که حالتان را بد نکند ممکن است ساده به نظر برسد، اما انجام آن به خصوص اگر دچار تهوع صبحگاهی هستید یا محدودیت های تغذیه ای دارید، دشوار است.

اگر در حفظ غذا در معده یا رعایت یک رژیم غذایی سالم و متعادل مشکل دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید. آن ها با شما روی راهکارهایی کار می کنند تا اطمینان حاصل شود که شما و نوزاد کالری و مواد مغذی مورد نیاز را دریافت می کنید.

تجربه بیزاری از غذا در بارداری معمولا مسئله ای جدی نیست. البته اگر هر روز با آن مواجه شوید، ممکن است به نظر چالش برانگیز باشد! سعی کنید غذاهایی پیدا کنید که معده شما را آرام کنند، بدن شما را تقویت کنند و با ذائقه تان سازگار باشند. امیدواریم که به زودی بتوانید تمام غذاهای مورد علاقه سابق خود را دوباره بخورید.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.thebump.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله