
بلند کردن اجسام سنگین در بارداری تا چه حد مجاز است؟ یکی از سوالات رایج مادران باردار در مورد بلند کردن اجسام سنگین در بارداری این است که چه وزنی در در این دوران را می توانیم بلند کنیم؟ پاسخ مشخصی برای همه وجود ندارد، زیرا مقدار وزنی که می توانید بلند کنید به مرحله بارداری، تعداد دفعات بلند کردن و نحوه انجام آن بستگی دارد. علاوه بر این، قدرت عضلات شما و استفاده از تکنیک مناسب نیز در میزان وزنی که می توانید بدون خطر بلند کنید، تأثیرگذار است.
در این مقاله در مورد خطراتی که بلند کردن اجسام سنگین، سلامت خودتان و جنینتان را تهدید می کند بیشتر بررسی می کنیم.
تأثیر بارداری بر توانایی بلند کردن اجسام سنگین
در دوران بارداری، رباط ها شل تر و مفاصل ناپایدارتر می شوند و بلند کردن اجسام سنگین در بارداری خطر آسیب دیدگی را افزایش می دهد. علاوه بر این، با بزرگ تر شدن شکم، مرکز ثقل بدن به سمت جلو متمایل می شود که باعث فشار بیشتر بر قسمت پایینی کمر شده و بلند کردن اجسام سنگین در این دوران احتمال کشیدگی عضلات را افزایش می دهد.
این تغییر در مرکز تعادل بدن می تواند احتمال زمین خوردن شما را بالا ببرد. یک سقوط جدی نه تنها برای شما خطرناک است، بلکه ممکن است برای جنین نیز ریسک هایی مانند زایمان زودرس یا جدا شدن جفت ایجاد کند.
برخی تحقیقات نشان می دهند که بلند کردن اجسام سنگین به طور مداوم مثلا در مشاغلی که نیاز به کار فیزیکی زیاد دارند ممکن است خطر سقط جنین را کمی افزایش دهد. همچنین می تواند باعث درد مفاصل و کمر شود.
راهنمای بلند کردن اجسام سنگین در بارداری
قبل از بلند کردن اجسام سنگین در بارداری، حتما با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر شغل شما شامل بلند کردن مداوم اجسام است یا ورزش های قدرتی انجام می دهید. پزشک با در نظر گرفتن شرایط خاص شما، مقدار وزن مجاز را تعیین می کند. ممکن است اجازه داشته باشید کودک نوپای خود را بغل کنید، اما در عین حال، برای تمرینات ورزشی نیاز به تنظیم برنامه وزنه برداری داشته باشید.
میزان وزنی که می توانید در دوران بارداری بلند کنید، بر اساس تحقیقات مؤسسه ملی ایمنی و سلامت شغلی (NIOSH) به شرح زیر است:
اگر کمتر از هر ۵ دقیقه یک بار چیزی را بلند می کنید:
- تا هفته ۲۰ بارداری: حداکثر ۱۶ کیلوگرم
- پس از هفته ۲۰ بارداری: حداکثر ۱۲ کیلوگرم
اگر کمتر از یک ساعت در روز به طور مداوم جسمی را بلند می کنید:
- تا هفته ۲۰ بارداری: حداکثر ۱۳.۵ کیلوگرم
- پس از هفته ۲۰ بارداری: حداکثر ۱۰ کیلوگرم
اگر بیش از یک ساعت در روز جسمی را به طور مداوم بلند می کنید:
- تا هفته ۲۰ بارداری: حداکثر ۸ کیلوگرم
- پس از هفته ۲۰ بارداری: حداکثر ۶ کیلوگرم
نکته مهم: این موسسه توصیه می کند که در دوران بارداری از بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین خودداری کنید. بهتر است اجسام را حداقل از ارتفاع ۴۳ سانتی متری از زمین بلند کنید تا فشار کمتری بر بدن وارد شود.
البته این فقط یک راهنمای کلی است. اگر قبل از بارداری به بلند کردن وزنه های سنگین عادت داشته اید، ممکن است بتوانید بیش از این مقدار را تحمل کنید. اما اگر تازه در بارداری شروع به بلند کردن اجسام سنگین کنید، این مقادیر ممکن است بیش از حد توان شما باشند. بنابراین، برای تعیین میزان مناسب وزنی که می توانید حمل کنید، با پزشک خود مشورت کنید و به علائم بدن خود توجه داشته باشید.
بلند کردن اجسام سنگین در بارداری به طور صحیح چگونه است؟
برای کاهش فشار بر بدن هنگام بلند کردن اشیا، رعایت نکات زیر ضروری است:
- از زانو خم شوید، نه از کمر
- کمر خود را صاف نگه دارید
- از عضلات پا برای بلند کردن استفاده کنید، نه کمر
- شکم خود را منقبض کنید و هنگام بلند کردن، بازدم انجام دهید
- بار را نزدیک به بدن خود نگه دارید
- از چرخش ناگهانی بدن خودداری کنید
- اگر جسمی باعث فشار زیاد بر شما می شود، از بلند کردن آن صرف نظر کنید
همچنین بهتر است از موارد زیر اجتناب کنید:
- بلند کردن اجسام بالای سر
- ایستادن طولانی مدت بدون استراحت
- بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین
نشانه هایی که به شما می گوید وزنی که بلند می کنید بیش از حد سنگین است عبارتند از:
اگر هنگام بلند کردن اجسام سنگین در بارداری، دچار درد یا ناراحتی می شوید، به این معناست که وزن آن بیش از حد سنگین است. همچنین در موارد زیر باید فورا بلند کردن اجسام را متوقف کنید:
- اگر بلند کردن جسم باعث درد یا ناراحتی در همان لحظه یا بعد از آن شود.
- اگر برای بلند کردن جسم مجبورید نفستان را حبس کنید یا فشار زیادی بر عضلات کف لگن وارد کنید.
- اگر نمی توانید جسم را با استفاده از تکنیک صحیح بلند کنید.
اگر شغل شما شامل بلند کردن اجسام سنگین یا فعالیت های بدنی شدید است، حتما با حقوق خود تحت قانون تبعیض بارداری آشنا شوید. طبق این قانون، اگر به دلیل بارداری نتوانید وظایف شغلی معمول خود را انجام دهید، باید مانند سایر کارکنانی که به طور موقت نمی توانند اجسام سنگین بلند کنند، با شما رفتار شود.
سخنی از نی نی تینی
بلند کردن اجسام سنگین در بارداری باید با احتیاط و رعایت اصول ایمنی انجام شود. میزان وزنی که می توانید بلند کنید به مرحله بارداری، قدرت بدنی و شرایط فردی شما بستگی دارد. رعایت تکنیک های صحیح بلند کردن، توجه به علائم هشداردهنده و مشورت با پزشک، به شما کمک می کند که از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.
آیا تجربه ای در زمینه بلند کردن اجسام سنگین در بارداری داشته اید؟ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید!