افسردگی دوران بارداری
نویسنده: تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۰۹بدون دیدگاه on افسردگی دوران بارداری چیست؟زمان مطالعه : 9,1 دقیقه

افسردگی دوران بارداری که به آن افسردگی پری ناتال نیز می گویند، افسردگی زنان در زمان بارداری است. مانند افسردگی پس از زایمان، افسردگی حین بارداری فقط یک احساس غم و اندوه نیست. مادرانی که این اختلال سلامت روان را تجربه می کنند ممکن است احساساساتی سرشار از اضطراب و عصبانیت را داشته باشند.

احتمالاً در مورد افسردگی پس از زایمان شنیده اید، داشتن اطلاعات در این زمینه بسیار خوب و مناسب است. هرچه بیشتر درباره افسردگی پس از زایمان صحبت شده و درک شود، مادران بیشتری به دنبال کمک مورد نیاز خود در این زمینه خواهند بود تا بتوانند احساس بهتری داشته باشند و به عنوان مادران جدید زندگی کامل و سالمی داشته باشند.

اما افسردگی دوران بارداری یک اختلال خلقی مادرانه است که تقریباً آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. در حالی که افسردگی حین بارداری قابل درمان است، بسیاری از مادران باردار حتی نمی دانند که چنین چیزی وجود دارد و بنابراین به دنبال درمان برای آن نیستند.

بسیاری از مادران حتی از اینکه احساس خود را به اشتراک بگذارند خجالت می کشند. به هر حال، زمانی که در انتظار بچه دار شدن هستید، باید بیش از حد خوشحال و هیجان زده باشید، درست است؟ وقتی دقیقاً وقتی چنین احساسی نداشته باشید احساس گناه و شرمندگی می کنید.

در این مقاله آنچه شما باید در مورد افسردگی دوران بارداری بدانید، از جمله مواردی چون میزان شایع بودن آن، علائم آن، و مهمتر از همه، نحوه دریافت کمک برای بهبود آن آورده شده است. پس با ما همراه باشید.

افسردگی دوران بارداری چقدر شایع است؟

مانند افسردگی پس از زایمان که از هر 7 مادر 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد، افسردگی حین بارداری نیز در واقع بسیار شایع است.

بر اساس یک مقاله منتشر شده 13 درصد از مادران باردار، افسردگی دوران بارداری را تجربه می کنند.

افسردگی پری ناتال (چه قبل از تولد و چه پس از زایمان) در بین مادرانی که سابقه افسردگی دارند یا با مشکلات اقتصادی مواجه هستند، بسیار شایع تر است.

شیوع افسردگی پری ناتال در گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه با عوامل خطرناک خاص، حتی بیشتر است. مادرانی که سابقه استرس، از دست دادن یا ضربه روحی را تجربه کرده اند به مراتب بیشتر در معرض افسردگی قرار می گیرند. علاوه بر این، یک مطالعه نشان داده است که تا 51 درصد از زنانی که آسیب های اجتماعی و اقتصادی را تجربه می کنند، در دوران بارداری علائم افسردگی خود را نیز گزارش می کنند.

مهم است که توجه داشته باشید افسردگی دوران بارداری بین افراد تبعیض قائل نمی شود. چه فاکتورهای خطرناک آن را از قبل داشته باشید چه نداشته باشید، شما هم ممکن است به آن دچار شوید و آن را تجربه کنید. همیشه به یاد داشته باشید که تجربه یک دوره افسردگی جدی در دوران بارداری شرم آور نیست و شما تنها فردی نیستید که با آن مواجه می شوید.

علل ابتلا به افسردگی دوران بارداری

مشابه افسردگی پس از زایمان، متخصصان نمی ‌توانند یک دلیل خاص برای افسردگی حین بارداری را مشخص کنند، اما آن ها به این نتیجه رسیده اند که احتمالاً می تواند ناشی از تلاقی عوامل مختلف باشد.

در هر صورت، مهمترین فاکتو در این مرحله این است که بدانید هر چیزی که باعث افسردگی حین بارداری شما شده است، قطعاً تقصیر شما نبوده است. هیچ اشتباهی انجام نداده اید و مادر بدی نیستید و قرار هم نیست مادر بدی باشید.

آکادمی اطفال آمریکا (AAP) در این زمینه می گوید: افسردگی و اضطراب در دوران بارداری یا پس از زایمان به دلیل کاری که شما انجام می دهید یا انجام نمی دهید اتفاق نمی افتد، آنها شرایط پزشکی هستند.

اگرچه ما به طور کامل دلایل این شرایط را نمی دانیم، محققان فکر می کنند که افسردگی و اضطراب در این دوران ممکن است ناشی از ترکیبی از عوامل فیزیکی، عاطفی و محیطی باشد.

علائم افسردگی دوران بارداری

افسردگی حین بارداری برای هر مادری علائم متفاوتی دارد. حتی ممکن است علائم آن در یک فرد از یک بارداری تا بارداری دیگر متفاوت باشد. بسیار مهم است به این مرحله برسید که هر زمان که احساس کردید حساس شده اید، نمی توانید در زندگی روزمره خود به درستی عمل کنید، یا در بسیاری موارد سکوت می کنید، باید درمورد احساسات خود با یک فرد مورد اعتماد یا پزشک خود صحبت کنید.

برخی از رایج ترین علائم افسردگی دوران بارداری عبارتند از:

  • داشتن افکار مضطرب و دل نگرانی بیش از حد در مورد نوزاد
  • داشتن احساس ناامیدی و غرق شدن
  • عدم تمایل و علاقه به انجام فعالیت هایی که قبلاً از انجام دادنشان لذت می بردید
  • داشتن احساس گناه
  • عدم تمایل به غذا خوردن، یا پرخوری کردن
  • داشتن مشکل تمرکز
  • داشتن مشکل خواب
  • داشتن افکار مسابقه ای
  • داشتن احساس خشم
  • عدم تمایل به رعایت دستورالعمل های بهداشتی دوران بارداری
  • باور نداشتن دیگران، زمانی که سعی می کنند به شما اطمینان دهند
  • دور کردن از دیگران، تمایل به قطع ارتباط با عزیزان
  • انجام کارهای نامناسب دوران بارداری مانند سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی، مصرف مواد مخدر
  • تجربه افکار خودکشی

حتما توجه داشه باشید که اگر افکار خودکشی در ذهن دارید، برای حمایت و کمک از یک مشاور آموزش دیده با خط ملی پیشگیری از خودکشی به شماره 4030 تماس بگیرید. اگر شما یا یکی از عزیزانتان در معرض خطر فوری هستید، با 110 تماس بگیرید.

عوامل خطرناک افسردگی دوران بارداری

باز هم باید خدمت شما عرض کنیم که، اغلب هر مادری بدون توجه به وضعیت اجتماعی-اقتصادی، نژاد یا هر عامل دیگری ممکن است پیش از تولد این عراضه را تجربه کند.

با این حال، عواملی وجود دارد که ممکن است شما را مستعد این عارضه کند که مهمترین آن ها عبارتند از:

  • سابقه قبلی اضطراب یا افسردگی
  • مادر مجرد بودن
  • بارداری ناخواسته
  • سابقه خشونت خانگی
  • برخورداری از حمایت اجتماعی کمتر
  • وضعیت اجتماعی-اقتصادی ضعیف
  • سابقه سیگار کشیدن
  • سابقه خانوادگی در افسردگی
  • تجربه استرس های مهم زندگی

آیا افسردگی دوران بارداری بر جنین شما تأثیر می گذارد؟

افسردگی خفیف قبل از تولد مستقیماً روی کودک شما تأثیر نمی گذارد، اما ممکن است عواقب ناخواسته ای بر بارداری شما داشته باشد که به نوبه خود ممکن است بر سلامت و رشد کودک شما تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، اگر احساس افسردگی شما روند تغذیه سالم، انجام ویزیت های پزشکی ، انجام دستورالعمل های سلامتب در دوران بارداری و مواردی از این دست را مختل کند، ممکن است این موارد پیامدهای نامطلوبی برای کودک شما داشته باشد.

موارد شدید افسردگی حین بارداری در صورت درمان نشدن ممکن است بر توانایی شما در افزایش وزن در دوران بارداری تأثیر بگذارد. بر اساس شواهد موجود نوزادان متولد شده از مادرانی که افسردگی پیش از زایمان را تجربه می‌کنند، وزن کمتری دارند و احتمال زایمان زودرس افزایش پیدا می کند.

هنگامی که مادران افسردگی پری ناتال متوسط ​​تا شدید دارند، نوزادان در دو سال اول زندگی خود در معرض خطر مشکلات خواب، تشخیص مشکلات رفتاری و سایر پیامدهای منفی هستند.

علاوه بر این، زنانی که افسردگی دوران بارداری را تجربه می‌ کنند، پس از تولد نوزادانشان، بیشتر دچار افسردگی پس از زایمان می ‌شوند. افسردگی پس از زایمان می تواند بر توانایی شما در احساس پیوند با کودک تأثیر بگذارد و می تواند تجربه پس از زایمان شما را بسیار سخت تر و چالش برانگیزتر کند.

روش های درمان افسردگی دوران بارداری

شاید مهمترین مساله که باید در مورد افسردگی حین بارداری درک کرد این است که در درمان این عارضه وجود دارد وپس از درمان ممکن است احساس بهتری داشته باشید. احتمالاً بزرگترین دلیل تحمل افسردگی حین بارداری برای مدت طولانی توسط زنان این است که به دنبال درمان آن نیستند، نمی‌دانند که درمانی برای آن وجود دارد یا خیر و از درخواست کمک خیلی خجالت می‌ کشند.

در اینجا رایج ترین گزینه های درمانی برای افسردگی دوران بارداری آورده شده است.

تراپی

گفتار درمانی (روان درمانی) اولین گزینه درمانی است که پزشک شما احتمالاً به شما پیشنهاد می کند. این روزها، حتی اگر رفتن به سراغ روان پزشک برای شما دشوار باشد ، بسیاری از درمانگران حتی به صورت مجازی شما را ویزیت می کنند.

روش‌های درمانی که معمولاً برای درمان افسردگی پیش از زایمان استفاده می ‌شوند شامل درمان شناختی-رفتاری (CBT) و روان‌ درمانی بین فردی (IPT) است.

دارو درمانی

گاهی اوقات گفتار درمانی باید با دارو تکمیل شود. اکثریت قریب به اتفاق داروهایی که برای درمان افسردگی در بارداری استفاده می ‌شوند، بی‌ خطرتر از خطر ناشی از بیماری درمان‌ نشده در نظر گرفته می ‌شوند. با پزشک خود صحبت کنید تا شما را در مورد گزینه هایی برای شما مفید است راهنمایی کند.

تغییرات سبک زندگی

ورزش

یوگا، مدیتیشن، ورزش سبک، یادداشت روزانه و تمرینات تمرکز حواس می تواند به شما در مدیریت احساسات کمک کند.

گروه‌های حمایتی

یافتن گروه‌های حمایت از افسردگی دوران بارداری نیز ممکن است مفید باشد. شما می توانید این گروه ها و انجمن ها را در شبکه های مجازی بیابید.

خود مراقبتی

گاهی اوقات ما خودمان را فراموش می کنیم. سعی کنید که در طول هفته کمی برای خودتان وقت بگذارید. پرداختن به علائق حتی برای یک یا دو ساعت می تواند در سلامت روان شما معجزه کند.

ارتباط

صحبت کنید. علاوه بر درمانگر و یا گروه پشتیبان، داشتن عزیزانی که بتوانید با گفتگو با آن ها خودتان را تخلیه کنید بسیار مهم است. به دنبال افرادی باشید که بدون قضاوت کردن به شما اجازه می دهند احساسات خود را به اشتراک بگذارید و به سلامت عاطفی شما اهمیت می دهند.

سخنی از نی نی تینی

هنگامی که منتظر به دنیا آمدن فرزدمان هستیم، بیشتر تمرکزمان بر سلامت فرزندمان است و از سلامت خودمان غافل می شویم. نه تنها این مساله، بلکه اغلب تمرکز بر سلامت جسمانی مادر باردار است و نه سلامت روانی آنها.

مادران باردار اغلب با سؤالاتی مانند “کی بچه به دنیا می آید؟” و “جنسیت بچه چیه؟” مواجه می شوند. اما بسیار کم پیش می آید که از مادران پرسیده ‌شود که از نظر عاطفی و روانی کمبودی دارند؟ چه امیدها، ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارند ؟

احساسات شما بسیار مهم است معمولاً مادران باردار احساسات زیادی دارند. گاهی اوقات، مادران باردار در این دنیای احساسات غرق می شوند و علائم افسردگی دوران بارداری را تجربه می کنند.

خیلی مهم است این را بدانید که اگر علائم این سندرم را تجربه می کنید، تنها نیستید. شما شکسته نیستید. و به کمک نیاز دارید و کمک ها نیز وجود دارند.

سوالات متداول

افسردگی حین بارداری یک اختلال خلقی شایع و قابل درمان است. حدود 6 درصد از زنان، از جمله تا 10 درصد (از هر 10 یک نفر) زنان باردار، در طول زندگی خود افسردگی را تجربه می کنند. زنان در دوران بارداری و هفته ها و ماه های بعد از بچه دار شدن بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

افسردگی در دوران بارداری می ‌تواند هر مادری را تحت تأثیر قرار دهد، اما عوامل خطرناکی که ممکن است احتمال ابتلای آن را بیشتر کند عبارتند ازاین که : شما در گذشته افسردگی شدید یا بیماری روانی دیگری داشته‌ا باشید. یا سابقه خانوادگی افسردگی یا بیماری روانی داشته باشید.

استرس ناشی از باردار بودن، تغییرات در بدن شما در طول بارداری و نگرانی های روزمره می تواند در این مساله تاثیرگذار باشد. گاهی اوقات، افسردگی یا اضطراب می تواند در دوران بارداری اتفاق بیفتد: افسردگی عبارت است از غمگینی یا احساس ناراحتی یا تحریک پذیری برای هفته ها یا ماه ها در یک زمان. ممکن است فردی قبل از بارداری افسردگی داشته باشد.

وضعیت عاطفی شما بر رشد کودک در بخش قابل توجهی از زندگی او تأثیر می گذارد. افسردگی یک بیماری جدی است که می تواند بر جنین شما تأثیر جدی بگذارد، اما قابل درمان است. افسردگی در مادران باردار در واقع می تواند منجر به مشکلات عصبی و مشکلات روانی در کودک شود.

بسیاری از ما می دانیم که آن چه در دوران بارداری می خورید و می نوشید روی جنین شما تأثیر می گذارد، اما در مورد احساس شما چطور؟ تحقیقات انجمن علوم روانشناسی آمریکا نشان داد که جنین 6 ماهه تحت تأثیر احساسات شما قرار می گیرد. و این فقط موقتی نیست. سلامت عاطفی شما می تواند نگرش جنین را در مورد زندگی شکل دهد.

به طور کلی، حالات عاطفی نامطلوب مادر مانند افسردگی، اضطراب، استرس اجتماعی، تبعیض و پریشانی عمومی قبل از تولد می تواند بر رشد حرکتی، شناختی و اجتماعی جنین و نوزاد تأثیر بگذارد.

تیم تحریریه نی نی تینی متعهد به ارائه مفید ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات، مقالات و راهنمایی های در زمینه بارداری و فرزند پروری است. ما در ایجاد و به ‌روزرسانی محتوای منتشر شده در سایت، به منابع معتبر متکی هستیم، موادری چون: سازمان‌های بهداشتی معتبر، گروه‌ های حرفه ‌ای پزشکان و سایر متخصصان، و مطالعات منتشر شده در مجلات معتبر. ما معتقدیم که همیشه باید منبع اطلاعاتی که می‌بینید را بدانید.

  1. www.verywellfamily.com

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

جهت امتیاز دادن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین آرا 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.

جهت اشتراک گذاری مقاله در شبکه های اجتماعی، پلتفرم خود را انتخاب کنید!

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عناوین مقاله